Amcam emekli öğretmen ve emekli olduktan sonra arıcılığa merak saldı.
Her yıl Mart ayından Kasıma kadar memlekete köye Elazığa gider ve bahçe tarla arı dana tavuk işleriyle uğraşır.Havalar durulmayacak kadar soğuyunca İstanbula ailesinin yanına döner ve 4 ay sonra köye gideceği günü beklemeye başlar
Ondan duyduklarım da şu: Fenni kovan yani hazır kovanlarda çıtanın arasında ince kağıt kadar balmumu bir zar vardır.Altıgen peteği gene arı kendi yapmaktadır.Yani hazır bile dense neredeyse peteğin tamamını arı yapmaktadır.Sadece üzerine petekleri yaptığı düzey hazırdır.
Tamamını kendi yaptığı durumda ise karakovan balı ortaya çıkıyor.
Genelde ağaç gövdesinden fıçı kovanlarda bu yöntem kullanılıyor,verim düşük olsa da balı peteğine kadar arıya ait olduğundan daha değerli.