Bıçak Sanatı - Forum

Arboretumdan

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Arboretumdan
« : 03 Nisan 2012, 01:26:05 »
Bu gün Sarıyer'de, İstanbul Üniversitesi Atatürk Arboretumu'ndaydık.

Bunlar benim 135 mm'lik Pentacon ile çektiğim fotoğraflar. En yakın çekimler 180-200 cm'den. Bu objektif daha yakına odaklamıyor.

Bu kertenkelenin üzerinde durduğu yapraklar bir papatyadan daha küçük. Artık kertenkelenin ne kadar kısa olduğunu tahmin eersiniz.

Bu ise daha büyük ve daha rahat bir kertenkele. Eşim bunu bir iki karış arası mesafeden bile çekebildi.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Arboretumdan
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2012, 08:46:36 »
Eylemusta papatyaya benzeyen sarı çiçeğe 180-200 cm gibi bir mesafeden odaklanmışsınya helal olsun..Hele hele fonda ki nesneler obje büyüklüğüne yakın olunca odaklanmak çok zordur.Tebrik ederim.

Serçeyi galiba güneşe karşı çekmişsin. Serçe net değil.

Buda benim minik kurbağam. iki nohuttan  büyük üç nohuttan küçük...

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2012, 11:01:33 »
Güzel kurbişmiş.  :)

Hüseyin, objektif işini eski ve manuel odaklı bir objektif kullanarak ucuza getirdim. Haliyle elle odaklayınca makinenin esiri olmuyorum. Yoksa işim zordu. Gerçi bununla da bazen odaklamak için çok zahmet çekmek gerekiyor. Kuslar çok zaman ben onları netleyene kadar kaçıyorlar.
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2012, 11:03:39 »
Güzel kurbişmiş.  :)

Hüseyin, objektif işini eski ve manuel odaklı bir objektif kullanarak ucuza getirdim. Haliyle elle odaklayınca makinenin esiri olmuyorum. Yoksa işim zordu. Gerçi bununla da bazen odaklamak için çok zahmet çekmek gerekiyor. Kuslar çok zaman ben onları netleyene kadar kaçıyorlar.

Fotoğraf çekmekte, senin yaptığının ta kendisi değil midir ustam?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2012, 12:21:07 »
Eylem abi çok güzel fotoğraflar hele kertenkele fotona bayıldım üstelik netlemeler manuel harikasın.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2012, 12:30:30 »
Estağfurullah. Bazılarını on, on beş kare çekmişimdir. Fakat gittikçe alışıyorum. Dijital Casio saat kullanmayı bırakıp analog saate geçmek gibi.
Namık Kemal
Instagram'da ben

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2012, 12:36:38 »
Estağfurullah. Bazılarını on, on beş kare çekmişimdir. Fakat gittikçe alışıyorum. Dijital Casio saat kullanmayı bırakıp analog saate geçmek gibi.
Tam yerinde bir benzetme olmuş. Ben diyenlerin yalancısıyım manuele alışınca bırakması zor oluyormuş şimdiden kolay gelsin.