Serhat Bey, Beni çok memnun edersiniz. Bant zımpara için yeterli olmaz ama zaten artık o makinayı tornadan ayırmayı düşünüyoum. Tornaya 0.75 kw bir motor alıp sürücüyü ona takarım. Ama motoru trifaze almam gerek sanırım. Ben ev elektriğinde çalışıyorum çünkü. Sizin sürücü monofazeye bağlanırmı acaba.
Lap disk makinası için Emre ve Sefa ustaların önerdiği matkap motoru veya çıkma bir çamaşır makinası motoru ayarlayabilirim sanırım. Şimdilik benim için öncelik sırası torna makinamı sağlıklı bir şekilde çalıştırabilmek.
Teklifiniz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi dostlarla aynı forumu paylaşmak güzel.
Bahsettiğim sürücü klasik bir sürücü.(Sürücü brülörde fan motoru sürmek için kullanılmış)
Bu sürücü için parametre ayarı girmek gibi bir derdiniz olmayacak.
Motor'a sağ-sol yol verecek,aynı zamandada hızını ayarlayabileceksiniz.
Sürücünün beslemesi 220V.Kullanacağınız motor trifaze olacak.
Ben burada gerekli tüm bağlantıları yapıp gönderirim.Kablo mesafesine siz karar verirsiniz.
Size tavsiyem öncelikle motoru sıfır almayın.Sürücüyü gönderdiğimde geçici bir motorla deneme yapın.
Tornada malzeme işleyip,aynanın malzeme işlerken devrini gözlemleyin.Talaş kaldırırken aynanın devri yavaşlıyor ise sürücünün gücü yetmiyordur.
Sürücü ile ilgili tek sıkıntı hız ayarının, sürücü üzerindeki trimpot ile yapılması.Trimpotun değerini tam bilmiyorum ama elimde var ise trimpotu söküp yerine potansiyometre takarım.
Saygılar...