Bıçak Sanatı - Forum

ebay kalamozo bant zımpara makinası alınırmı bilgisi olan varmı?

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Serhat Bey, Beni çok memnun edersiniz. Bant zımpara için yeterli olmaz ama zaten artık o makinayı tornadan ayırmayı düşünüyoum. Tornaya 0.75 kw bir motor alıp sürücüyü ona takarım. Ama motoru trifaze almam gerek sanırım. Ben ev elektriğinde çalışıyorum çünkü. Sizin sürücü monofazeye bağlanırmı acaba.
Lap disk makinası için Emre ve Sefa ustaların önerdiği matkap motoru veya çıkma bir çamaşır makinası motoru ayarlayabilirim sanırım. Şimdilik benim için öncelik sırası torna makinamı sağlıklı bir şekilde çalıştırabilmek.
Teklifiniz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi dostlarla aynı forumu paylaşmak güzel.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
Serhat Bey, Beni çok memnun edersiniz. Bant zımpara için yeterli olmaz ama zaten artık o makinayı tornadan ayırmayı düşünüyoum. Tornaya 0.75 kw bir motor alıp sürücüyü ona takarım. Ama motoru trifaze almam gerek sanırım. Ben ev elektriğinde çalışıyorum çünkü. Sizin sürücü monofazeye bağlanırmı acaba.
Lap disk makinası için Emre ve Sefa ustaların önerdiği matkap motoru veya çıkma bir çamaşır makinası motoru ayarlayabilirim sanırım. Şimdilik benim için öncelik sırası torna makinamı sağlıklı bir şekilde çalıştırabilmek.
Teklifiniz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi dostlarla aynı forumu paylaşmak güzel.

Bahsettiğim sürücü klasik bir sürücü.(Sürücü brülörde fan motoru sürmek için kullanılmış)
Bu sürücü için parametre ayarı girmek gibi bir derdiniz olmayacak.
Motor'a sağ-sol yol verecek,aynı zamandada hızını ayarlayabileceksiniz.
Sürücünün beslemesi 220V.Kullanacağınız motor trifaze olacak.

Ben burada gerekli tüm bağlantıları yapıp gönderirim.Kablo mesafesine siz karar verirsiniz.

Size tavsiyem öncelikle motoru sıfır almayın.Sürücüyü gönderdiğimde geçici bir motorla deneme yapın.
Tornada malzeme işleyip,aynanın malzeme işlerken devrini gözlemleyin.Talaş kaldırırken aynanın devri yavaşlıyor ise sürücünün gücü yetmiyordur.

Sürücü ile ilgili tek sıkıntı hız ayarının, sürücü üzerindeki trimpot ile yapılması.Trimpotun değerini tam bilmiyorum ama elimde var ise trimpotu söküp yerine potansiyometre takarım.

Saygılar...

Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

vedatgizlenci

• 309
Serhat bey size zahmet vermezsem şöyle bişey yapabilirmiyiz. Eğer kolayca ulaşma imkanınız varsa 0,75 KW 3000 devirbir motor için ben size bedelinide göndersem bana motor sürücü bağlantılarınıda halledebilirmisiniz. Çünkü ben elektrikten hiç anlamıyorum burdaki elektrikçilerde maalesef kendileri için ufak sayılabilecek işlere bakmıyorlar.
Güç konusuna gelince tornada yetececeğini düşünüyorum ama sürücü takılınca ne olur bilmiyorum. Tornada fazla güç benim gibi amatörler için biraz tehlikeli zaten bazan aynaya takılan ağaç parçası kalemin hatalı tutulması sonucu sakat işler açabiliyor başınıza. Hiç olmazsa makinanın durması daha tercih edilir.
Alakanıza tekrar teşekkür ederim.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
Serhat bey size zahmet vermezsem şöyle bişey yapabilirmiyiz. Eğer kolayca ulaşma imkanınız varsa 0,75 KW 3000 devirbir motor için ben size bedelinide göndersem bana motor sürücü bağlantılarınıda halledebilirmisiniz. Çünkü ben elektrikten hiç anlamıyorum burdaki elektrikçilerde maalesef kendileri için ufak sayılabilecek işlere bakmıyorlar.
Güç konusuna gelince tornada yetececeğini düşünüyorum ama sürücü takılınca ne olur bilmiyorum. Tornada fazla güç benim gibi amatörler için biraz tehlikeli zaten bazan aynaya takılan ağaç parçası kalemin hatalı tutulması sonucu sakat işler açabiliyor başınıza. Hiç olmazsa makinanın durması daha tercih edilir.
Alakanıza tekrar teşekkür ederim.

Abi ben bu sürücü ile 0,75 KW taş motoru çalıştırmıştım.Bıçak bilerken hiç bir sıkıntı vermedi.
Sadece polisaj için bez fırça taktığımda motorun bazen durduğunu gözlemledim.
Bulunduğum şehirde motor satan bir yer yok.Olsa hiç problem değil.Bağlantı kısmını hiç dert etmeyin.
Gönderdiğim şekli ile kullanırsınız sadece motor bağlantısını yaparsınız.Oda çok zor değil.
Çok sıkıntı olur ise telefon ile görüşürüz.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

vedatgizlenci

• 309
Tamam o zaman Serhat bey telefonla sizden yardım alırım. Size adres bilgilerimi özelden mail olarak yazayım.