Dövme işiyle uğraşacak olmanıza ve kendi ocağınızı yapıyor olmanıza çok sevindim.

demirle - çelikle yapılabilecek en zevkli ve keyifli iş benim için sıcak çalışmaktır,
nacizane bir kaç tavsiyen olacak.
ön duvarda malzeme girmesi için açtığınız boşluğun aynısını diğer tarafada açmanızı tavsiye ederim. böylece işleyebileceğiniz veya su vereceğiniz malzeme boyutunu sınırlandırmamış olursunuz.
ayrıca tam göremiyorum ama, bu giriş duvarın yüksekliğini biraz düşürün derim (hava çıkış noktasından en fazla 2 cm olsun) zira en verimli ateş hava çıkış deliğinin 3-4 santim üstüdür. daha yakın olursa hava ile malzeme arasına kömür girmez daha uzak olursa da çok fazla kömür girerek yakıtı arttırır.

fan sizin için fazlasıyla hava verecektir, aynısından bir tanede soytürkün ocağı için yapmıştık, hava akış hızını ayarlamanız gerekecek. bunun içinde bir düzenek düşünmelisiniz. ama elinizdeki malzemeyi bir deneyin derim.
son olarak sizinde fark ettiğiniz üzere toprak sıcakla birlikte çatlayacaktır. yan duvarla da dökülme olabilir ama bu ocak sizi bir süre rahatlıkla idare edecektir.
bir kaç zaman bu ocakta çalıştıktan sonra, tecrübenizide yanınıza katarak yeni bir ocak yapacağınıza eminim.
zira ben çocukluğumdan beri kaç ocak yaptığımı hatırlamıyorum. ocaklar eninde sonunda deforme olur, ya bakım yada yeniden yapılması kaçınılmazdır.
iyi çalışmalar,