Bıçak Sanatı - Forum

ka-bar 4070

ugurkatana

• **
  • 50
  • Meslek: Yüksek Mühendis
  • Yer: Isparta
Ynt: ka-bar 4070
« Yanıtla #20 : 04 Mayıs 2012, 09:26:43 »
Kabar bıçağınız çok güzel . Ben d kendime kolleksiyon amaçlı bir adet aldım. Taiwan malı yazıyor üzerinde. Sizin belirttiğiniz düzensizlik bu çakıda yok. Ben çok beğeniyorum. Bir ara satmak için niyetlenip daha sonra vazgeçtim. İyiki de öyle yapmışım . Zira en beğendiğim çakılarımdan birisidir  Kabar 4070. Şimdiye kadar kağıt bile kesmediğim için bileme ihtiyacı duymadım. Fakat seramik uçlu gerber hızlı bileyici aleti sanırım iyi iş görücektir.
Yeri gelmişken sormak isterim. Bu 4070 modeline uygun , tip olarak yakın ama çok çok daha kaliteli hangi marka ve model çakı almak gerekir. ? Sevgilerimle.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #21 : 04 Mayıs 2012, 11:32:56 »
bicaklara , hele fabrikasyon olanlarina , para vermiyorum. Ama caki da yapamiyorum . Bunu - sizin tersinize - kagit bile kesmemek icin degil , agir kullanima uygun ve duz taslama oldugundan almistim. Iyi bir caki ama bence pahali. Celigi fazla yumusak geldi bana. Geometrisindeki sakatlik tasla bileme yapmiyorsaniz onemli degil zaten.

Cakilardan hic anlamiyorum, anlayan arkadaslar yazarlar belki ama s30v bir caki daha iyi olabilir. Tasarim ya da marka soyleyemeyecegim. Ben olsam 4 mm den asagida olmayan ve mutlaka duz taslama bir sey alirdim.

Buralarda bulamazsiniz ama bence bu isin tepesinde sunlar duruyor:

http://www.rockstead.jp/collection/detail.html?id=131

http://www.rockstead.jp/collection/detail.html?id=77
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ugurkatana

• **
  • 50
  • Meslek: Yüksek Mühendis
  • Yer: Isparta
« Yanıtla #22 : 04 Mayıs 2012, 22:31:32 »
Teşekkür ederim.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #23 : 06 Temmuz 2012, 22:56:31 »
Aaah rockstead ah. Nerdeeeee.

Alabildiğim ve de bulabildiğim ve kullanmaktan da zevk aldığım s30v celikli boss tarafından su verilmiş çakım buck vantage Pro . Herkeze tavsiye ederim, gerçi biraz pahalı ama

'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 12 Ağustos 2012, 02:58:16 »
Burak ustadımın kabarı yarından itibaren d-2 namluya sahip olacak

rockstead bu bıcağın sadece bir bıcaklık çeliği 80usd olması lazım :) ben bunu 2080 den yapıcam hayırlısı ile belki bir güm M390dan yapabilirim
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 12 Ağustos 2012, 14:52:13 »
Namluyu sökebildin mi?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #26 : 12 Ağustos 2012, 18:11:46 »
paramparça ettim dün akşam çok basitmiş meğer inç diye ölçüler elime almamıştım metrik çıktı önemli olan set uskur vida var onu gevşetmek akabinde diğer torx vida hafiften sağ sol yapınca cıkı veriyor  Burak ustamınki aus8 di galiba bende D-2 den yaptım bir tane hayırlısı ile bir tanede kendime yapıcam
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ