Bıçak Sanatı - Forum

küçük tüpten ocak

Ynt: küçük tüpten ocak
« Yanıtla #40 : 17 Mart 2012, 01:48:37 »
Dolum yerlerinde evde kullanılan tüplere dolturtulabilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #41 : 17 Mart 2012, 13:32:00 »
Tolga, "numaralı yüksek basınç dedantörü" (ayarlı dedantör) kullanırsan daha yüksek akış elde edebilirsin.

(Bkz.)

8 kg/saat (ya da 2 bar) değerine kadar yakıt verebiliyormuş bu.
« Son Düzenleme: 17 Mart 2012, 13:39:40 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #42 : 17 Mart 2012, 13:53:12 »
Tolga, "numaralı yüksek basınç dedantörü" (ayarlı dedantör) kullanırsan daha yüksek akış elde edebilirsin.

http://www.aygaz.com.tr/NR/rdonlyres/CB87291B-317A-41EF-AA09-E4007C252241/3962/ydyuksekbasinc.jpg

(Bkz.)

8 kg/saat (ya da 2 bar) değerine kadar yakıt verebiliyormuş bu.

Ustam teşekkürler, bana lazım olan buymuş  :2up 

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #43 : 19 Mart 2012, 00:48:04 »
Bu küçük brülör. 20 cm 3/4 inch boru, 1-1/2 inch manşon ve aynı ölçülerde dişli redüksiyondan oluşuyor.

Eylem' in söylediği ayarlı dedantörü takıp meme deliğini 1 mm e çıkarttım ve ocağı yakıp ilk su verme denememi yaptım. Eğeden hazırladığım iki profili de çatlatmama karşılık oldukça temiz, tufalsiz bir yüzey aldım. Sanıyorum başlangıç için aradığım alevi buldum. Bugün yaptığım çalışma ve aldığım sonuç beni çok mutlu etti, kendimi önemli bir iş başarmış gibi hissettim. Bu hobiye başlayıp bu mutluluğu hissetmemde büyük payları olan Emre' ye, Eylem' e ve Sefa hocama çok teşekkür etmek istiyorum. Bana yeni bir yol açtılar.

« Yanıtla #44 : 19 Mart 2012, 00:53:47 »
Tolga görüntü çok doyurucu, bence bu yanış mükemmel. asıl ben kendi adıma teşekkür ederim, gerçekten de büyük bir adım oldu bu, biraz daha bağımsızlaştı her şey.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #45 : 19 Mart 2012, 00:54:46 »
Estağfurullah. Burda kardeş kardeşe yardımlaşıp gidiyoruz.  :)

Alevin rengi çok güzelmiş.

Sorması ayıp, 3/4 inç borunun iç çapı ne kadar? 3/4*2,54 mm mi?
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #46 : 19 Mart 2012, 00:56:19 »
19.5 olması lazım.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #47 : 19 Mart 2012, 01:07:18 »
Çok çok güzel görünüyor yanışı Tolga, harbiden de azmettin ve oldu, eğeyi çatlatabiliyorsan doğru ısıya geliyorsun demektir,  bu noktadan sonra ısınması dert değil de soğuması dert olacak  :D

Kipmen Sanat web sitesi

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #48 : 19 Mart 2012, 01:25:36 »
Alev süper güzel görünüyor. Geri tepme valfini unutmayın ltf. Ne olur ne olmaz  C:-)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #49 : 19 Mart 2012, 09:04:49 »
Geri tepme valfi, oksijen yakıt tüpüne ya da yakıt oksije tüpüne girmesin diye değil miydi?
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #50 : 19 Mart 2012, 11:27:52 »
tolga alev kaliteli ve çok güzel,  :2up

« Yanıtla #51 : 19 Mart 2012, 12:03:47 »
Geri tepme valfi, oksijen yakıt tüpüne ya da yakıt oksije tüpüne girmesin diye değil miydi?
Geri tepme valfi genellikle oksi-asetilen kaynak sisteminin ayrılmaz parçasıdır. Dediğin gibi alev geri tepmelerine karşı kullanılır. LPG de veya propanda hiç rastlamadım, asetilenin tutuşma hızı çok yüksek olduğundan geri tepmelerde epeyce gürültü çıkarır ama dediğimiz gazların tutuşma hızları o kadar yüksek değil ve yanabilmesi için hava gaz karışımının belli oranda olması gerekliliği var. Bu nedenle o kadar gereklimidir acaba  ::)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #52 : 19 Mart 2012, 12:10:23 »
7-8 yıldır hiç ihtiyaç duymadım öyle bir valfe...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #53 : 19 Mart 2012, 13:16:57 »
Hem oksijen hem de takıtın basınçlı tüpte olduğu durumda her ikisi de atmosfere göre yüksek ancak birbirlerine denk olmayan bir basıçta olacaklarına göre genelde ikisi de atmosfere doğru gitmek isterken kazaen çıkış tıkansa bu sefer çok dolu olan tüpten az dolu olanına gitmeye çalışmaları da olası tabii. Ancak ortada tek tüp var ise tek akış yönü havaya doğru olacaktır. Bu durumda öngörebildiğim tek tehlike gazın bir kaçaktan, yanmaksızın atmosfere karışması. Bu da gazı soluyarak zarar görme ya da atölye atmosferinde bir patlamanın olası olduğunu düşündürüyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #54 : 19 Mart 2012, 13:18:03 »
Benim gibi teknik konularda kendinize çok güvenmediğiniz zaman biryerlerde okuduğunuz özellikle güvenlik gibi konularda aşırı hassas olabiliyorsunuz. O:-) Birde ben eve bitişik bir yerde çalıştığımdan yangın patlama gibi şeylerden korkuyorum açıkçası. Yıldız gaz firmasının propan için böyle bir valfi var onu kullanıyordum. Keşke daha önce görüş sorsaydım.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #55 : 19 Mart 2012, 13:34:29 »
Benim gibi teknik konularda kendinize çok güvenmediğiniz zaman biryerlerde okuduğunuz özellikle güvenlik gibi konularda aşırı hassas olabiliyorsunuz. O:-) Birde ben eve bitişik bir yerde çalıştığımdan yangın patlama gibi şeylerden korkuyorum açıkçası. Yıldız gaz firmasının propan için böyle bir valfi var onu kullanıyordum. Keşke daha önce görüş sorsaydım.

Ustadim siz dogru olani yapmİssiniz keskeye gerek yok esasen  sonucta  once guvenlik
Bugune kadar geri tepme yapmismidir ben hic duymadim olmaz diyee birsey yoktur kaanatindeyim
Saygilar.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #56 : 19 Mart 2012, 13:44:20 »
Bu valfi kullanmanın bir mahzuru olmayacağı kanaatindeyim.  :)
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #57 : 19 Mart 2012, 13:54:54 »
Bu valfi kullanmanın bir mahzuru olmayacağı kanaatindeyim.  :)
Aslında oksijen bağlıyorlar propana, sert lehimde kullanıyorlar, onlarda işe yarar, ancak düz propan bağlantısında pek işe yaramaz, alev en azından daha yüksek basınçlı tüpe doğru ilerlemeyecektir. Bunun bir istisnası ise, proppan çok yüksek hacimde akışla kullanıldığında tüpte donma olabilir ve tüpteki basınç aşırı düşebilir, o durumda küçük bir ihtimal var, bu açıdan da Eylem'e katılıyorum, hiç olmamasından iyidir, ama çok da şart değil...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #58 : 19 Mart 2012, 13:59:33 »
Sitem
 edeyim bari bana katilan yokmu  ;D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #59 : 19 Mart 2012, 23:05:03 »
Sağolun ustalarım, beğendiğinize sevindim  :) 

Geri tepme valfini ben de takmayı düşünüyorum. Siz eve bitişik çalışıyormuşsunuz ben direk evin  içindeyim, havalar düzelince balkona geçeceğim  :) 

Sorması ayıp, 3/4 inç borunun iç çapı ne kadar? 3/4*2,54 mm mi?

Benim kullandığım borunun dış çapı 27,1 mm iç çap 22,6 mm, ölçüler inch hesabına uymuyor fakat şöyle bir şey buldum.
http://www.bilgecelik.com.tr/tr/page.asp?id=6&sayfa=8