Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara yapmanın kolaylıkları

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
bant zımpara yapmanın kolaylıkları
« : 19 Şubat 2012, 20:53:38 »
meraba arkadaşlar benimde üzerinde çalıştığım bir konu bant zımpara makinası. ayrıca kesemize uygun olanını yapabilmek şimdi bir üzeri lastik kaplı bi teker rulmanlı fiyatı 300 400 tl sadece  kasnağı sorunca bu işten vazgeçen çok kişi vardır ama bulunduğunuz yerdeki hurdacıları bi dolaşın derim eski bi transpalet bulabilirseniz eğer size gerekli malzemenin hepsi üzerinde mevcut neredeyse şimdi arkada 4 adet teker ve önde 2 adet 20 cm üzeri lastikli teker var ayaklarınıda gövde yapımında kullanırsak ufak tefek artı malzemeyle inanın bunu yapmak kolay olucak benim kanaatim bu.   resmi bi incelerseniz sanırım banada hak vericeksiniz teşekkürler       http://a1202.hizliresim.com/u/m/2vm70.jpg
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: bant zımpara yapmanın kolaylıkları
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2012, 20:53:48 »
engıncım eyerkı senın dedıyın gıbı cok temız bı hurda bulursak bu iş hakıkatende hesaplıya gelebılır
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2012, 21:01:39 »
maalesef o kadar kolay değil..   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2012, 21:10:01 »
taner hocam sen bu konuda bı tecrubede bulunmussun anlaşilan :)) :))
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2012, 23:27:53 »
kolay olmıyacak belki ama imkansızda değil şu anda benim uğraşım bu inşallah bittiği zaman yayınlarım ben bi transpalet buldum elimde motorda var kaynak makinamda var inşallah bi aksilik olmazda bitiririm aşama aşama fotolarınıda çekicem. inşallah başka bi arkadaşında işine yarar ve sebeplenir. bu konu hakkında görüşleriniz benim için çok önemli gerçekten. ben daha yolun başındayım ama allahın izniyle ilerlemek istiyorum. teşekkürler.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2012, 12:31:41 »
taner hocam sen bu konuda bı tecrubede bulunmussun anlaşilan :)) :))

transpalet tekerleği vs vs bunlar zaten ömrünü doldurduğu için hurdaya çıkarlar.
tabıkı zımpara makınasına takılabılır, ama yalpalayarak akan zımpara bandı adama kafayı usutturur ;D   hassas işlerde sorun yaşatır..
tabı benım gibi hep en ıyısı olsun diyorsanız.  sıfır malzemelere yönelmelı ve gıttığı yere kadar gıtsın mantığı gütmemelı.
mesela benım makınada bılyalarda bıraz boşluk olsun hemen değiştırıyorum. en son Burak usta makınada çalışmıştı  izlenımlerını o,da buraya aktarırsa ne demek ıstedığim daha ıyı anlaşılacaktır..    ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2012, 14:01:28 »
Taner , her konuda oldugu gibi bu konuda da " ya en iyisi ya hic " mantigiyla dusunuyormus gibi gelebilir ama ben su kadarini soyliyeyim: bant zimpara makinasi ya en iyisi olur ya da hic kullanilamaz. Bendeki makina bu is icin yapilmis ve simdilerde 2000 liraya yakin satilan bir makina , ben bu makina uzerinde dunya kadar degisiklik yapmak zorunda kaldim. Hala da yapiyorum , daha duzgun is cikarmaktan cook uzak. Herhalde sadece motoruna dokunmamisimdir . Bir tek makarada 1 mm uyumsuzluk , 1 derece aci farki olsun , o makinayi adam etmek yenisini yapmaktan daha zor oluyor.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2012, 19:26:53 »
Engin bende hazır tornalanmış kestemit, rulmanları ve mili ile beraber var onlardan yapmayacakmıydık bant zımparayı.

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
« Yanıtla #8 : 22 Şubat 2012, 19:20:07 »
EVET MURATCIM ONLARLA YAPICAZ BEN BAŞKA BİRİLERİNE LAZIM OLUR DİYE YAZDIM.