Bıçak Sanatı - Forum

Bor yağı

AydınÜnal

• 39
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: MERSİN
Ynt: Bor yağı
« Yanıtla #20 : 24 Temmuz 2017, 18:33:26 »
Geçen gün otobüste epeyce yaşlı (tahminen 70) bir torna ustasi ile yan yana oturdum. Turk traktörde ve avrupada bazı ülkelerde çalıştığıni anlatti ve boryağı ile ilgili daha once duymadigim bir bilgi verdi( netteki kisa arastirmamda da boyle bir bilgiye ulasamadim.). Almanyada çalışırken kullandiklari boryağı depoda uzun süre beklemiş ve rengi dönmeye başlamış. Tabi bu haliyle kullanmislar. Sonucu cok vahim. Bu sebepten ciddi kas ve kalp rahatsızlığı yaşamışlar. Halada çekiyorum bu meslek hastaligini dedi.
Boryağı kullanan yada kullanacak arkadaşlar için bu konuda net bilgisi olan varsa belki bizleri bilgilendirebilir. Tabikide önce saglik ve güvenlik için.
... ! Birinci vazifen, ...

ersin 1806

• 38
  • Meslek: CNC işleme CMM ölçü kontrol
  • Yer: ANKARA
Ynt: Bor yağı
« Yanıtla #21 : 24 Temmuz 2017, 21:40:01 »
Arkadaslar merhaba biz bor yagini tezgaklarda kesme islemi esnasinda kesici takimin asiri isiya maruz kalmamasi için kullaniyoruz boryag saf yag degildir içerisinde temizleyici asinditici yaglayici dezenfekte edici kimyasallar vardir ve bakteri uretirler tezgahlarin icine girdigimizde ister istemez damlamasiyla vucuda temas ediyor %90 Kiside allerjik reaksiyon gosteriyor sivilce cikartiyor gel gelelim isil isleme yanik yag gibi motoryaglari gibi sertlik vermiyor ve malzemeyinpaslandiriyor bizzat denedim 4140c malzemeye istenileni veremedi 45 hrc yi geçemedi normal kullanilmis yag ile 60 hrc yi gordu hepinize iyi çalismalar
CNC işleme CMM ölçüm tezgahları operatörü