Bıçak Sanatı - Forum

W2 Puukko

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
Ynt: W2 Puukko
« Yanıtla #60 : 07 Mayıs 2014, 10:03:30 »
        Ustam acemi işi bir hamon denemek istiyorum daha doğrusu ısıl işlem bitti. Hamonu ortaya çıkarmak için piyasada bulabileceğim birkaç şey önerebilirmisiniz. Gölgesini görsem yeter :) . Isıl işlem tuttuysa kalan ne lazımsa bi şekilde bulurum, teşekkür ederim.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

« Yanıtla #61 : 07 Mayıs 2014, 12:46:51 »
Ben bu işte ve diğer hamonlu işlerde şamot ( ateş tuğlası çamuru) kullanmıştım, öneririm.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #62 : 07 Mayıs 2014, 12:52:24 »
Ben havanda ateş tuğlası dövüp toz haline getirdim ama ne yaptıysam macun kıvamına getiremedim. Kum gibi dağılıyor.

Şimdi bildiğimiz kil ile sıvamayı denedim. Kıvamı çok iyi ve çok iyi tutundu. Bir beze sarıp gölge bir yerde kurumaya bıraktım bakalım ocakta ne yapacak

« Yanıtla #63 : 07 Mayıs 2014, 12:55:52 »
Ateş tuğlasının hammaddesi toz halinde satılır aslında ( şömine yapanlarda vardır) . Normal kil de iş görecektir mutlaka, denemekle iyi yapmışsın.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #64 : 07 Mayıs 2014, 13:17:57 »
 Ustam ben o kısmını 1500 derece ısıya dayanıklı bir tür mastikle atlattım. Sorum daha çok hamonu ortaya çıkaracak kimyasallarla ilgiliydi. Tabi başarı ihtimali düşük ama biyerden başlamak lazım. Bişeyler oldu gibi biraz çalışayım üzerinde asit zımpara filan paylaşacağım onuda. Teşekkür ederım
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.