Bıçak Sanatı - Forum

sakarya buluşması..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: sakarya buluşması..
« Yanıtla #20 : 30 Ocak 2012, 21:54:48 »
Oncelikle Taner'e muazzam konukseverligi ve hamon bilgisini paylastigi icin , Ozgur'e  , karli havada 300 kusur km araba kullandigi icin , Yasar usta , Ali ve arkadasina da sicak dostluklari icin tesekkur ederim. Ozgur , zaten birkac kez gorusmemize ragmen , bana  cok ama cok yardimci olmustu.  Onlar daha once bu tip toplantilar yapmislar ama ben yabanciydim. Ama cok eglendim. Bir suru de is yapildi. Bazen sevindik , bazen uzulduk.  Sulamadan cikan islerin hepsi cok guzel , Ali'nin kukrisinde cok guzel bir hamon oldu. Sahane bir hamonu da catlattik.

Tabii beni ilgilendiren kismi tantolar idi. Taner yine sihirbazlik yapti. Iki tantonun birine korkudan yagda su verdik. Oldukca guzel hamonlar cikti.  Bicaklardaki kili temizleyip asite sokarken Taner'in halini gorunce , bu iste nasil bu kadar iyi oldugunu da anladim.

Bununla beraber , bu bicaklar , sulamaya 80 kumla ve agizlari yaklasik 1,5- 2 mm kalinlikta girdiler. Emre gibi sonradan disbukey hale getiririm demistim ama , bugun , yaklasik 4 saatte hem de bant ile ancak birini bitirebildim. Diger bicagin ayni sekilde 120 kum ile geometrisinin duzeltilmesi , ve duzgun bir disbukey agiz acilmasi yarina kaldi. Bu arada bu isin taslarla yapilmasi tam mesai ile gunler surebilir. Bu arada hamonlar hizlica bir asit uygulamasi ile gozukuyor ama resimlerini cekmek oldukca zor.

Ayrica 120 kumdan sonraki isleri tamamen taslarla yapmayi dusunuyorum bakalim nasil bir fark olacak.

not>  Taner sana bahsettigim site su , unutmusum kusura bakma http://www.aoi-art.com/  , tekrar tesekkur ederim

Burak beye asıl ben teşekkür ederim  kendisi ile tanışmak ve sohbet etmek büyük bir zevkti dostluğumuzun daim olması dileğiyle

saygılar,
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 30 Ocak 2012, 22:04:52 »
Taner usta merak ettiğim bir şey var. Bu bıçağın ağız formu ve taşlaması su verme işleminden önce böylemiydi, gözüme çok çok ince geldi.

evet Sefa usta hıç dokunmadım bu şekilde idi . ağız  kalınlığı 1,3 mm cıvarı
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 30 Ocak 2012, 22:06:59 »
sanada çıkarıcam  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #23 : 30 Ocak 2012, 22:11:11 »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #24 : 30 Ocak 2012, 22:24:38 »
eyvallah  hamonun duruşuna ve taner ustanın bu işe verdiği ciddiyete hastayım
ama yalanda yok hani malzemenin suyunu verirken benimde ömrümden ömür gitmiyor değil yani.
ama malı asite soktuğu anda kararmaya başlayan hattı görünce insan ayrı bir zevk alıyor .

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 30 Ocak 2012, 22:48:14 »
bu güzellll  >:D    hastalığın bulaşmasından sonrakı kuluçka evrelerını sende görmeye başladım Özgür O:-)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #26 : 30 Ocak 2012, 23:17:41 »
bu güzellll  >:D    hastalığın bulaşmasından sonrakı kuluçka evrelerını sende görmeye başladım Özgür O:-)
ben de farkettim. yakında hamon işine girişebilir.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #27 : 31 Ocak 2012, 08:28:43 »
ben profili yaparım arabaya atlarım dükkanın kapısına dayanırım sonunda hamonu sen cıkarırsın Taner usta  >:D

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #28 : 31 Ocak 2012, 08:50:38 »
buda benım şanssız :)   ama hatamı bılıyorum , aceleci davranarak normalıze yapmadım .. :(
hakikaten çok güzel bir hamonmuş, hayran oldum, sonu büyük üzüntü ama tecrübe denen şey de işte böyle kazanılıyor zaten..... ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #29 : 31 Ocak 2012, 09:37:48 »
buda benım şanssız :)   ama hatamı bılıyorum , aceleci davranarak normalıze yapmadım .. :(
hakikaten çok güzel bir hamonmuş, hayran oldum, sonu büyük üzüntü ama tecrübe denen şey de işte böyle kazanılıyor zaten..... ;)

ustadım çeliği bulduk artık gelsin hamonlar gitsin kırılanlar kalan sağlar bizimdir .
sanada yaparız bir hamonlu bowei

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #30 : 31 Ocak 2012, 18:50:40 »
Taner usta , baska bir baslikta devam edecegim ama , hizlica ve kotu bir isikta cekilmis 400 kum su tasi sonuclari boyle. Floresan isiginda cok iyi gozukmuyor , ben de adam gibi cekemedim ama inan bana bu kaba kumda bile hamon gozukuyor. Ellerine saglik. Dort saatte tam taslama olan tantonun kaba asindirmasi bu kadar oldu.

Ben , bant ile 80- 120 yaptim. Sonra geri donup bazi yerlere birdaha 80 kum ile dokundum. Disbukey yuzey cok zor , ama seni resimsiz birakmiyayim. 800 kum zimparada bile kaybolan hamon 400 kum tas ile gozukuyor.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #31 : 31 Ocak 2012, 18:54:21 »
Taş ta kerpiç gibiymiş bu arada  ^-^

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #32 : 31 Ocak 2012, 19:03:54 »
Dalga gecme sana yapiyorum bunu :)
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #33 : 31 Ocak 2012, 19:06:17 »
??? Yok yok dalga geçmedim, taşı övdüm sadece , ondan yani  ^-^

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #34 : 31 Ocak 2012, 20:18:09 »
??? Yok yok dalga geçmedim, taşı övdüm sadece , ondan yani  ^-^

çok sulanmıştım ama yememedi  :D

o tantodaki hamon 120 kumda bile taşladıktan sonra ışıkta direkt belli oluyordu zaten

burak abi sen bana gönder onu ben 3000 kuma kadar zımparalarım olmadı parmakla 1500 kuma kadar pastalarım  >:D

« Yanıtla #35 : 31 Ocak 2012, 20:48:01 »
Hiç sulanma, ben çıkarırım ondaki hamonu  >:D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 31 Ocak 2012, 21:32:14 »
bende meraktan kıvranıyordum, sağol Burak  usta :)    beğendi isen ne mutlu bana ^-^     malum su taşları fıyat olarak oldukça cep yakan cınsten, bunun yerıne uygun bır tabla yapsam zımparayı sıkıca gerebıleceğim.  acaba netıce alabılırmıyım dıye düşünmeye başladım  :-\

aman resimsiz bırakma bızı gelişmeleri merakla bekliyor olacağım   ;)

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #37 : 31 Ocak 2012, 21:59:37 »
Bu taşları ben de merak ediyorum. Arkansas taşı yada girit taşı bu işte olmaz mı?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #38 : 31 Ocak 2012, 22:02:42 »
aslında gelecek cevabı bılıyorumda   kendımı avutuyorum işte..    ;D   Orkun o taşlar olmaz bence..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #39 : 31 Ocak 2012, 22:12:45 »
Hiç sulanma, ben çıkarırım ondaki hamonu  >:D

hocam cıkmasına gerek yokki zaten güneşe doğru tutsan cıkıyo meret asit de cabası  valla nasıl derler 10 numara oldu yani
laf aramızda taner + burak abi ikilisiden daha cok hamon görürüz bende yancı olarak olayın kenarında olurum