gayet iyi olmuş gibi gözüküyor. Nasıl bir çelik kullandığını yazmamışsın. Direk demir klorur ya da nitrik asit gibi sert eriticiler yerine bence öncelikle beyaz sirke ya da limon suyu gibi hafif sıvılar dene derim. En ac 1200 kumdan sonra bu işleme girişmeden de yüzeyi tam olarak yağdan arındırmalısın . Sıcak su + deterjan . ve aseton yeterli oluyor. Bu işlerde sulamayı gereken en alt derecede tutup su ya da çok hızlı yağları tercih etmek daha iyi olabiliyormuş. Devamını merakla bekliyoruz. Kolay gelsin.
not : taşlamalar gayet güzel oluyor artık . Artık usta sayıldığından nacizane bir eleştirim olacak : bıçağın boyun kısmı ya da en azından namlu-kabza geçişi de yumuşak kalmak zorunda . bir dahakinde oraları da epoksi ile örtmen gerekiyor.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Kullandığım çelik 1070. Isıl işlemi 840 derecede ayçiçek yağında yapıldı. Aslında bunları yazmamamın tek nedeni konu olarak epoksi ile hamon yapılabildiğini göstermekti. Hamonu belirginleştirme kısmına gelince benim kullandığım yöntemi sırasıyla aktarayım. Öncelikle 1200 kum perdah yapıyorum. Sonra polisaj ile güzelce parlattıktan sonra kirden arındırmak için sıcak su ve cif krem(Sade olanı) ile yıkıyorum. Yıkama işleminden sonra peçete ile silip namluya bir daha dokunmadan bıçağın delik kısmından ip ile bağlayarak demir 3 klorürün içerisine bir kereye mahsus daldırıyorum. Yeterli gördüğümde bıçağı çıkarıp cif krem ile tekrardan ve iyice yıkıyorum. (Cif krem kullanmamın sebebi yüzeydeki tabakayı çok iyi temizliyor.) Son olarak polisaj yapıp sonlandırıyorum.
En son yaptığım bir çalışmadan örnek:
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3784.20Sirke, limon hatta domates bile denediğim oldu. Bence bu yöntemler hem çok zaman alıyor hemde iyi sonuç vermiyor.
Ricasso kısmının epoksi ile kaplanması ve bu şekilde ısıl işlem yapılması kanırtma işlemi esnasında olası kırılmaların önüne geçilebilir. Fakat bu bıçak edc misali ufak işlerde kullanılacağı için çok fazla zorlanacağını tahmin etmiyorum. Bir diğer düşüncemde hamonun aşağı kayabileceğini var sayarak sürmedim. Lakin ağız kısmına kaydırırsam tekrardan ısıl işlem yapmak zorunda kalırım.
Ustam bu arada ustalık kim ben kimim. Benimkisi şuan için severek yaptığım bir hobi bir eğlence.