Bıçak Sanatı - Forum

Klarnet ile ilgilenen var mı...

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Klarnet ile ilgilenen var mı...
« : 16 Ocak 2012, 22:47:07 »
Klarnet hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmıdır. Bir klarnet aldım ve biraz danışacağım konular var...

truus

Ynt: Klarnet ile ilgilenen var mı...
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2012, 20:28:14 »
selam Hakan,

sanirim ben yardimci olabilirim. Benim si bemol klarnetim var yaklasik 10 yildir benimle ama ben son zamanlarda piyanoya daha cok agirlik verdigimden pek ilgilenemiyorum ama yardim edebilirsem sevinirim

sevgiler
nesrin
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2012, 20:30:43 Gönderen: truus »

« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2012, 23:27:15 »
Nesrin valla ben Hakana söyleyecektim ama kendi kendime şimdi ispiyonlamış olmayayım diye sesisimi çıkarmadım  ^-^

truus

« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2012, 09:06:24 »
Nesrin valla ben Hakana söyleyecektim ama kendi kendime şimdi ispiyonlamış olmayayım diye sesisimi çıkarmadım  ^-^
:D ben pek seyrek girdigimden foruma, sonunda emre dayanamayip bana haber verdi de ilgilendim....Ama Hakan gormedi sanirim notumuzu, bakalim elimizden ne gelirse...

damascus

• 1467
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2012, 10:17:26 »
Dün nöbetçi olduğum için giremedim kusura bakmayın. 12 yıldır gitarın ardından klarnete karar verdim. Bir sol klarnet aldım.Sol klarnet beki bulamadım.Sol klarnet beki olmadığı için sb beke  işlem yaparak açıyorlarmış.Bende açılmış bek aldım yanında fakat buda dudaklarımı çok yoruyor. Bulunduğum ilde hocada bulamadım artık kendi kendime biraz zorlayacağım. Bugün kapalı bir bek almayı düşünüyorum. Rico royal bek gördüm müzik evinde b7 c7 hangisini tavsiye edersiniz. Kamış kaç numara olmalı bende 1 kutu 1 numara vandoren var...
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2012, 10:19:27 Gönderen: damascus »

damascus

• 1467
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2012, 10:20:47 »
Elinde methot görsel olarak ders veren bir cd döküman olan varsa buda beni çok mutlu eder Serkan çağrının methodunu aldım.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2012, 11:12:23 »
Dün nöbetçi olduğum için giremedim kusura bakmayın. 12 yıldır gitarın ardından klarnete karar verdim. Bir sol klarnet aldım.Sol klarnet beki bulamadım.Sol klarnet beki olmadığı için sb beke  işlem yaparak açıyorlarmış.Bende açılmış bek aldım yanında fakat buda dudaklarımı çok yoruyor. Bulunduğum ilde hocada bulamadım artık kendi kendime biraz zorlayacağım. Bugün kapalı bir bek almayı düşünüyorum. Rico royal bek gördüm müzik evinde b7 c7 hangisini tavsiye edersiniz. Kamış kaç numara olmalı bende 1 kutu 1 numara vandoren var...

vay arkadaş... hiçbirşey anlamadım... klarnet deyip geçmemek lazım demek ki...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

truus

« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2012, 11:52:01 »

Sevgili Hakan,
ben 10 yıl once hoca ile baslamistim ve bana aylarca diyafram gelistirme egzesizleri ile beraber sadece agizlikla duzgun ses cikarmayi yaptirdi. Dudaklarin elbette alisincaya kadar cok aciyacak bu nedenle 1 nolu kamisla baslaman cok iyi. Diyafram gelistirmenin en effektif yolu ise evde bulunan en kalın ve agır ansiklopediyi alip yere uzanarak karnına koyup karin nefesleri alip vermek bunu hergun 10 dakika yaparsan cok iyi olur. Dudak şekli ve tutuşu sesin kalitesini direk etkilemektedir..

http://www.monkeysee.com/play/1843-clarinet-basics-breathing-holding-and-playing

http://www.youtube.com/watch?v=0unpjV1X9IU

sunu da biliyorum, Sol klarnet Bb klarnetten daha rahat calinir ama temel aliskanliklar cok onemli...

yukaridaki videolar yeni baslayanlar icin cok onemli noktalari gostermektedir.

Kolay gelsin, yolun uzun

yardimci olabilecegimiz baska birsey olursa lutfen cekinme

nesrin
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2012, 11:53:49 Gönderen: truus »