Buna bir hatta iki thumbramp gerekli. İki başparmak desteği diyorum çünkü bu bıçağı hem işaret parmağını deliğe sokup beş parmakla tutmak, hem de deliği boş bırakıp dört parmakla tutmak mümkün.
Eğer iki desteği birden yapmak ergonomik olarak problemli ise; önerim gerideki, yani dört parmakla tutuş haline uygun başparmak desteğini yapmandır. Çeşitli varyasyonları deneyince sonuç ortaya çıkacaktır.
Unutmadan, kalınlık nedir?
Eylem yahu, anlamadım

Thumbramp'ı anladım da iki tane olması, gerideki, dört parmakla tutuş filan anlayamadım. Bıçak kullanmadığım, savunma tekniklerini de bilmediğimden sanırım bana çok uzak aslında kullanımı. İstersen şöyle yapalım, ben bir bitireyim bu haliyle, sonuçta thumbramp şu haliyle biyerine koyamayacağım kadar delik çeperi sırta. Hadi thumbramp'e "başparmak desteği" diyelim. Bu desteği oyabilecek pek yerim yok gibi, ne dersin? Bitirdikten sonra bir aktivite düşünüyorum geleneksel hale getirmeyi düşündüğüm. İstekliler sıraya giriyor, 1 haftalığına bıçak onun oluyor ve bitince sıradaki diğer kişiye aktarıyor, böyle herkesi dolaştıktan sonra ben fikirleri, eleştirileri topluyorum ve prototip üzerinden yeni modeli son haline getirip o halinden bolca yapıyorum...
Nedersiniz, böyle bir aktivite tutar mı? Her çıkarmayı düşündüğüm modeli böyle aramızda gezdirmeyi düşünüyorum. Hem bir haftalığına herkesin yeni bir bıçağı olur hem de ben eleştiri toplarım. Sonunda iyice kullanılmış, test edilmiş bıçağı burada yarı fiyatına hatta üçtebir fiyatına veririz isteyene, biraz kullanılmış bıçak şeklinde.
Yurt dışında çok yapıyorlar bu tip "elden ele" etkinlikleri, neden bizim de olmasın?

Haa, bu arada önemli bir soru: Kabza malzemesi ne olsun? Bej rengi güzel kydex'im var, belki ona uygun bir mikarta hoş olabilirdi diye düşünüyorum. Ne dersiniz?