Bıçak Sanatı - Forum

Harici Harddisk Sorunu?

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Harici Harddisk Sorunu?
« : 29 Kasım 2011, 22:50:58 »
Üstadlar dün akşam gayet düzgün çalışan harici harddiskim bugün bilgisayara taktığımda açılmaz oldu.Bilgisayara taktığımda bilgisayar algılıyor açmaya çalıştığımda ise bilgisayar kilitleniyor.Daha hızlı başka bir bilgisayarda da denedim ama olmadı.Acaba ne yapabilirim?  ::)

Saygılar...

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
Ynt: Harici Harddisk Sorunu?
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2011, 00:05:12 »
Ben pek anlamam ama benim basima gelmisti ayni olay eger birde tik tik diye ses yapiyorsa
sizlere omur malesef...
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2011, 00:10:46 »
Ben pek anlamam ama benim basima gelmisti ayni olay eger birde tik tik diye ses yapiyorsa
sizlere omur malesef...

Hayır ses gelmiyor normalde çıkardığı sesi çıkarıyor.

Saygılar...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2011, 00:25:09 »
Ya diskin içinde olduğu kutudaki SATA - USB kontrolöründe sorun var ya da diskin kendisinde.

Kontrolörde sorun varsa diski başka bir kutuya takabilirsin. Ya da diski söküp dahili bir disk gibi kullanabilirsin. Diskte sorun varsa disk de belki onarılabilir. Yanız bunu uzmanına bırakmayı tercih et derim.

Diskten ses gelmemesi sorunun diskten olmadığını göstermez. Örneğin diskin üzerindeki kart da yanmış olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2011, 00:47:31 »
Ya diskin içinde olduğu kutudaki SATA - USB kontrolöründe sorun var ya da diskin kendisinde.

Kontrolörde sorun varsa diski başka bir kutuya takabilirsin. Ya da diski söküp dahili bir disk gibi kullanabilirsin. Diskte sorun varsa disk de belki onarılabilir. Yanız bunu uzmanına bırakmayı tercih et derim.

Diskten ses gelmemesi sorunun diskten olmadığını göstermez. Örneğin diskin üzerindeki kart da yanmış olabilir.

Sağol Eylem abi önerin için şuan söktüm harddiski elimde sata kablosu olmadığı için yarın deneyeceğim.

Saygılar...

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 30 Kasım 2011, 01:10:23 »
disk düşmüşse kutunun içindeki kablolar yerinden çıkabiliyo açında bide onlar kontrol et.
Si vis pacem, para bellum.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #6 : 30 Kasım 2011, 01:12:51 »
disk düşmüşse kutunun içindeki kablolar yerinden çıkabiliyo açında bide onlar kontrol et.

Hayır disk düşmedi genede kontrol ettim herşey yerinde.

Saygılar...

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 30 Kasım 2011, 01:47:28 »
markası nedir kaç yıllık disk kapasitesi nedir hergünmü kullanırsın ayrıca pc ye takınca simge geliyormu,bir program vardı diski taramanı sağlıyor sağlammı diye bakıyorsun ama bunun için diski pc ye taktığında tanıması lazım simgesi görünmesi lazım bende harici disk hergün kullanırım,bu sorduklarımında önemi vardır

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #8 : 30 Kasım 2011, 01:50:25 »
markası nedir kaç yıllık disk kapasitesi nedir hergünmü kullanırsın ayrıca pc ye takınca simge geliyormu,bir program vardı diski taramanı sağlıyor sağlammı diye bakıyorsun ama bunun için diski pc ye taktığında tanıması lazım simgesi görünmesi lazım bende harici disk hergün kullanırım,bu sorduklarımında önemi vardır

Markası Maxtor(Seagate) Kapasitesi 250 GB 1 Yıllık Hergün kullanırım.PC ye bağladığımda PC algılıyor.

Saygılar...

merttt9

• 1419
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2011, 02:41:21 »
pc ye takınca simge geliyorsa disk scanner programları var

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #10 : 30 Kasım 2011, 03:02:01 »
pc ye takınca simge geliyorsa disk scanner programları var

Olmuyor.Harddiski PC ye bağldığımda acayip bir şekilde kasıyor.

Saygılar...

whitefoxss

« Yanıtla #11 : 30 Kasım 2011, 06:45:52 »
Pc bağladığınızda harici hdd'nin hem power hemde okuma ledi direk mi yanıyor yoksa belli nir salınımdamı yanıp sönüyor.Direk yanıyor ve hiç sönmüyorsa hdd kartında sorun olma ihtimali çok yüksek.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #12 : 30 Kasım 2011, 08:40:23 »
Pc bağladığınızda harici hdd'nin hem power hemde okuma ledi direk mi yanıyor yoksa belli nir salınımdamı yanıp sönüyor.Direk yanıyor ve hiç sönmüyorsa hdd kartında sorun olma ihtimali çok yüksek.

Bağladığımda power ledi 20 sn kadar normal yanıyor daha sonra hızlı hızlı yanıp sönmeye başlıyor.

Saygılar...

whitefoxss

« Yanıtla #13 : 30 Kasım 2011, 12:07:07 »
Dediğim gibi,hdd sizi terketmiş büyük ihtimalle.Direk anakart üzerinden bağlantı yapıncada aynı şeyi yapıyor demekki.Üzücü bir durum.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #14 : 30 Kasım 2011, 12:10:51 »
bende hergün kullanırım hatta güvenli çıkar yapmam pat diye kapatırım 3 senedir sorun çıkmadı,sizinki kısa sürede arıza vermesi çok ilginç

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
« Yanıtla #15 : 30 Kasım 2011, 15:04:57 »
pek anlamam ama uğurcan onun içine mikrop diyorlarya hani virüs ha işte ondan girmiş kasması ondandır antibiyotik ver gecer iki güne bir şeyciği kalmaz saygılar

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #16 : 30 Kasım 2011, 17:14:08 »
Dediğim gibi,hdd sizi terketmiş büyük ihtimalle.Direk anakart üzerinden bağlantı yapıncada aynı şeyi yapıyor demekki.Üzücü bir durum.

Daha anakart üzerinden bağlantı yapmadım.

bende hergün kullanırım hatta güvenli çıkar yapmam pat diye kapatırım 3 senedir sorun çıkmadı,sizinki kısa sürede arıza vermesi çok ilginç

::)

pek anlamam ama uğurcan onun içine mikrop diyorlarya hani virüs ha işte ondan girmiş kasması ondandır antibiyotik ver gecer iki güne bir şeyciği kalmaz saygılar

Olabilir Abdurrahman abi sağol.

Saygılar...

whitefoxss

« Yanıtla #17 : 30 Kasım 2011, 17:31:40 »
Anakarta bağlantısını yapıp denemeniz sağlıklı olacak.Eğer sistem hdd yi tanıyorsa box arızalı deriz ve ucuza hallolmuş olur.Ama anakarta taktığınız halde restarttan sonra pc hdd yi tanımıyorsa o zaman sorun dediğim gibi hdd sizi terketmiş demektir.Bu durumda ilaç verme şansımız da olmayacaktır.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #18 : 30 Kasım 2011, 20:26:40 »
 ::)

Az önce usbden çalıştırdım harddiski zar zor açtım "disk biçimledirilmemiş biçimlendirmek istermisiniz" dedi biçimlendirdim düzeldi.  ::) Ama 250 GB lik veri gitti.  :( Yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılar...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #19 : 30 Kasım 2011, 20:39:26 »
aynısı başıma geldi,
en sonunda tamamen açılmaz oldu ve bozuldu.
bence önemli birşey yedeklemeyin o HDD ye.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''