Bıçak Sanatı - Forum

Çakı Serisi #4 ( Final :) )

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Çakı Serisi #4 ( Final :) )
« : 15 Kasım 2011, 19:36:18 »
Eveeet askerden önceki son bıçağım. Çelik ck67, sap Afrika zeytin ağacı, liner 0.82 pirinç, kilit sistemi ecnebilerin slipjoint tabir ettiği cinsten :). Emre ustanın uyarısını dikkate alıp ağız kalınlığını minimuma indirdim bu sefer. Isıl işlemde hafiften tırssam da problem çıkmadı. İlk defa perçin şişirmeyi denedim, Emre ustamın video çok yardımcı oldu(tekrar teşekkürler). Üzerimizde emeği olan tüm ustalara teşekkürler. Buyurun fotoğraflar...

Ynt: Çakı Serisi #4 ( Final :) )
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2011, 20:01:07 »
Orhan bu iş tamamdır artık, diyecek hiç bir şey yok, gayet güzel, estetik ve kullanışlı olmuş. Ellerin kolların dert görmesin  :2up.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2011, 20:03:29 »
Orhan bu iş tamamdır artık, diyecek hiç bir şey yok, gayet güzel, estetik ve kullanışlı olmuş. Ellerin kolların dert görmesin  :2up.
daha yeni başlıyoruz ustam :D çok teşekkürler beğenmene sevindim.

« Yanıtla #3 : 15 Kasım 2011, 20:21:31 »
İş tamamdır derken, kilitli çakının kilitlerini çözmüşsün artık kafanda, onu kastediyorum. Yoksa bundan sonra olacaklar, biraz daha küçük, belki ince belki kalın, uzun vs şeklinde değişir ama formal değişikliklerin dışında mekanizma işi tamam, gerisinin ne önemi var  ;) Bundan da güzel olacaklar bundan sonrakiler, adım gibi eminim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 15 Kasım 2011, 20:24:53 »
Orhan çok güzel olmuş :) elıne koluna sağlık. yaylanmayı sağlayan kısımlarda ck serısımı..?  şayet ck seri ise pas sorunu ılerde kırılmaya yol açmayacakmı.?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 15 Kasım 2011, 20:30:04 »
Çok iyi görünüyor Orhan, kesinlikle öncekilere göre daha fonksiyonel görünüyor. Onları kötülemek için söylemiyorum, kesinlikle başından beri güzel eserler veriyorsun, ancak sadece görüntüyü değil bir de işlevselliğini göz önüne alman ileri bir atılım yaptığının göstergesi. Kesinlikle çok işe yarayacak ve güzel bir çakı olmuş.

"Slipjoint" (kayar kilit filan mı desek) yayının son perçinden uzaklığına bakıyordum, oldukça yakın görünüyor, sırt yayının son perçinden sonraki genişliği nedir, merak ettim...

Kipmen Sanat web sitesi

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2011, 20:41:11 »
eline sağlık Orhan

güle güle git güle güle gel
hayırlı tezkereler
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #7 : 15 Kasım 2011, 20:50:47 »
elıne saglık hakıkaten cok güzel olmus
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #8 : 15 Kasım 2011, 21:37:31 »
İş tamamdır derken, kilitli çakının kilitlerini çözmüşsün artık kafanda, onu kastediyorum. Yoksa bundan sonra olacaklar, biraz daha küçük, belki ince belki kalın, uzun vs şeklinde değişir ama formal değişikliklerin dışında mekanizma işi tamam, gerisinin ne önemi var  ;) Bundan da güzel olacaklar bundan sonrakiler, adım gibi eminim.
Çok sağol ustam senin gazınla başladım bu çakı işine zaten :)

Orhan çok güzel olmuş :) elıne koluna sağlık. yaylanmayı sağlayan kısımlarda ck serısımı..?  şayet ck seri ise pas sorunu ılerde kırılmaya yol açmayacakmı.?
Evet Taner abi aynı çelik, elimde başka çelik olmadığı için aynı malzemeden yaptım onu da. hediye ettiğim kişilere sıkı sıkı tembih ediyorum iyi bakmaları için. öyle bir durum olmaması için dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden maalesef.

Çok iyi görünüyor Orhan, kesinlikle öncekilere göre daha fonksiyonel görünüyor. Onları kötülemek için söylemiyorum, kesinlikle başından beri güzel eserler veriyorsun, ancak sadece görüntüyü değil bir de işlevselliğini göz önüne alman ileri bir atılım yaptığının göstergesi. Kesinlikle çok işe yarayacak ve güzel bir çakı olmuş.

"Slipjoint" (kayar kilit filan mı desek) yayının son perçinden uzaklığına bakıyordum, oldukça yakın görünüyor, sırt yayının son perçinden sonraki genişliği nedir, merak ettim...
teşekkür ederim Emre ustam, bıçak şuan yeni sahibinde olduğu için ölçemedim kusura bakma. ama sanırsam biraz yakın oldu, açılması sert oldu biraz o nedenle.

eline sağlık Orhan

güle güle git güle güle gel
hayırlı tezkereler
sağol hocam...

elıne saglık hakıkaten cok güzel olmus
sağol abi

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #9 : 15 Kasım 2011, 22:09:23 »
Orhan  bu  sonuncu  olgunlaşmış  , sade  ve    çok  alımlı   .   Hepimiz  biliyoruz ki  en  iyisini   henüz  yapmadın   ama  çok  hızlı  ilerliyorsun .Teskereden  sonra  inşaallah   kaldığımız  yerden  değil mi ?  :) 
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2011, 08:47:05 »
ellerine sağlık orhan,
yahuu sen neden daha önce çakı işine girmedin ki? ilk 4 denemede bu kadar iyisini yapan bu işin pratiğini aldığında kim bilir neler yapar... :)

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2011, 09:00:30 »
güzel bir ürün olmuş tebrikler

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2011, 10:31:31 »
ellerine sağlık orhanım güle güle git yine gülerek dön son tek sigaram sana tek hediyem (içmesen bile)  8)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #13 : 16 Kasım 2011, 10:32:59 »
Orhan  bu  sonuncu  olgunlaşmış  , sade  ve    çok  alımlı   .   Hepimiz  biliyoruz ki  en  iyisini   henüz  yapmadın   ama  çok  hızlı  ilerliyorsun .Teskereden  sonra  inşaallah   kaldığımız  yerden  değil mi ?  :)
Teşekkürler Bekir ustam, asker dönüşü ilk iş atölye kurmak olacak zaten, bir de bant zımpara yapmak farz oldu tabi. daha rahat çalışacağım o zaman inşallah.

ellerine sağlık orhan,
yahuu sen neden daha önce çakı işine girmedin ki? ilk 4 denemede bu kadar iyisini yapan bu işin pratiğini aldığında kim bilir neler yapar... :)
abi bana kalsa hala uzak dururum çakılardan :) gözünü seveyim sabit namlunun :)

güzel bir ürün olmuş tebrikler
sağolun

ellerine sağlık orhanım güle güle git yine gülerek dön son tek sigaram sana tek hediyem (içmesen bile)  8)

:D :D :D eyvallah abi sağol

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #14 : 16 Kasım 2011, 10:41:27 »
çakı işçiliği de ayrı zevklidir ama Orhan.  ;)

bu arada bu iş biraz sezon finali gibi oldu!  :-[ 
son bölümde bombayı patlattın, şimdide uzun bir süre oratalarda olmayacan yani... 8)

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #15 : 16 Kasım 2011, 10:48:54 »
1-2-3 aralıkta Yedek Subaylık sınavı var, 10unda açıklanacak 11inde gidiyorum abi :)

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #16 : 16 Kasım 2011, 15:23:43 »
Orhan eline sağlık şahane olmuş. Bende bundan birtane yapmak istiyorum. 
Sana zahmet olacak , bunun projesini , şemasını atarmsın.

Bu arada şimdiden hayırlı teskereler.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #17 : 16 Kasım 2011, 17:46:01 »
Ellerinize sağlık en kısa zamanda bende çakı yapmak istiyorum...

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #18 : 16 Kasım 2011, 21:21:58 »
Orhan ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Sırt işçiliği de harika olmuş.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #19 : 17 Kasım 2011, 10:03:25 »
Eline sağlık Orhan, çok oturaklı bir çakı olmuş. gitmeden önce iyi bir noktaya geldiğini artık döndüğünde sen de unutmazsın ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/