Çok denemem olmasa da aynı problemleri yaşadım Taner, 3 deneme yaptım şimdiye kadar, birinde başarılı oldu denemem. Bu denemeleri propan fırında yapmam yüzünden işine yarayabilir deneyimim:
1- Ocak kaynağı için illa ki kıvılcımların fırlaması gerekmiyor, bu durum kömürde çalışanlarda olur çünkü çelik yanana kadar tam olarak kaynak ısısına geldiğini anlamanın bir yolu pek yok. Ancak propan ocakta ısıyı izleyebilirsin, bu avantajdan dolayı gerekli ısının daha üstüne çıkmaya ihtiyaç yok.
2- Brülör tasarımı önemli, eğer fan ekleyeceksen brülörüm memesinin 2 - 3 milim olmasını sağla, ben iki başarısız denememi hatalı brülöre borçluyum. Tipik atmosferik venturi brülördeki meme 1 milim deliklidir genelde, ancak basıncı fan ile dengelediğinden gaz basıncına değil gaz hacmine ihtiyacın olacak, bu yüzden düşük basınçlarda bol gaz sarfiyatı ile çalışması gerek brülörün, aksi takdirde yeterli ısıyı üretemez...
3- Sabır harbiden çok önemli, gerekli ısıya çeliğin sulanması denilen etkiyi izleyerek anlayabilirsin, ancak bu ısıda yeterince beklemek çok önemli, basit bir külçede bile malzemenin yüzeyinin ısısının tüm külçeye eşit dağılması dakikalar alıyor.
4- Kesinlikle kuvvetli vuruşlardan kaçın, malzemenin ortasından kenarlara doğru çalış...
Sanki çok deneyimli birisi gibi ukalalık yaptım, kusura bakmayınız...