Değerli ustalarım, değerli arkadaşlar.
Bu forumda paylaşımda bulunan her kişinin kendine özgü bir kalite anlayışı vardır. Benim için bıçakta kalite, keskinliği ve hedeflediğim ihtiyaç alanında ki verimlilik sürecidir. Bu anlayışa estetik beklentileri dahil olan arkadaşlarımız olduğu gibi bıçak olsunda ne olursa olsun diye düşünen arkadaşlarımızda vardır.
Benim gibi hayatı boyunca gördüğü en keskin bıçak kurbanımızı kesen kasabın bıçağı olan bir insan için ÇAT BIÇAĞI yeterli kalitede bir bıçaktır. Fakat Emre ustanın keskinlik testini yayınladığı videodaki bıçağı gören ve eline alan bir insan için yetersiz ve kalitesiz bir bıçak olacağı gerçeğide önümüzde duruyor.
Bu gün usta ile görüştüğümde yine net bir fiyat istedim ama vermedi. Ve nedenini şöyle açıkladı.
"Elimde standart bir malzeme yok. Namluyu kabzanın uzunluğuna göre ayarlıyorum. Kabzanın kalite standardı yok. Belki istediğim kalitede çıkmayan bir malzeme ile karşılaşacağım. Eee bütün bu koşullar altında net fiyat veremem o gün yaptığım bıçaklara göre fiyat belirlerim dedi. . En küçük bıçak da olsa 20 tl den başlarım. Bu benim emeğim emek payımdır."
Bu bilgileri sizlerle paylaşmamın nedeni; malum ben bıçak eksperi değilim. Bıçakdan da çok anlayan bir insan da değilim. Sizlere sunduğum bıçaklar beklediğiniz kalitede de olmaya bilir beklediğiniz umduğunuz kalitenin üstünde de olabilir.
Bu nedenle siparişlerinde yarın akşama kadar değişiklik olmayan arkadaşların siparişlerini aynen geçeceğimi ve en küçük bıçağın 20 TL den başlayacağını. Uzun namluların 40 TL de olabileceğini 40 TL nin altında da olabileceğini duyurmak isterim.