Bıçak Sanatı - Forum

Çat Bıçağı

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Ynt: Çat Bıçağı
« Yanıtla #120 : 25 Kasım 2011, 16:45:35 »
Benim çakılarda elime ulaştı ...
Ama büyükte 3 yıldız var küçükte tek yıldız var.... Çözemedim...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #121 : 25 Kasım 2011, 16:52:38 »
Benim çakı da dün elime ulaştı Hüseyin çok güzel çok teşekkür ederim.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #122 : 25 Kasım 2011, 17:13:48 »
Tek  yıldız meselesi şöyle oldu.

Bu organizasyon öyle bir zamana denk geldi ki... Benim işlerimin en çetrefilli en karışık olduğu bir zamandı. Ben bir yandan parça parça yatan ödemeleri takip etmek için bankaya gidip geliyor bir yandan ustaya ek siparişler çıkarıyor ve ustayı sıkıştırıyordum. Yalan yok. Bir an evvel bu yükün altından çıkmak için ustayı sıkıştırdım. Haa usta beni ipledimi?onu bilen yok..... Yıldızları fark ettiğimde sorduğum soruya küfürlü bir girişten sonra" iki ayağımı bir pabuca soktunuz arada yıldızlar kaynamış" dedi.

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #123 : 30 Kasım 2011, 22:20:37 »

Bu organizasyon öyle bir zamana denk geldi ki... Benim işlerimin en çetrefilli en karışık olduğu bir zamandı. Ben bir yandan parça parça yatan ödemeleri takip etmek için bankaya gidip geliyor bir yandan ustaya ek siparişler çıkarıyor ve ustayı sıkıştırıyordum. Yalan yok. Bir an evvel bu yükün altından çıkmak için ustayı sıkıştırdım. Haa usta beni ipledimi?onu bilen yok..... Yıldızları fark ettiğimde sorduğum soruya küfürlü bir girişten sonra" iki ayağımı bir pabuca soktunuz arada yıldızlar kaynamış" dedi.

"Yıldızlar da kayar, durmaz yerinde/  Solar güzelliğin kalmaz yüzünde / Sensiz can verirken son nefesimde/ Bir yudum su vermeye gelemez miydin?" Çalıyor muydu peki fonda :D
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #124 : 01 Aralık 2011, 10:27:55 »

"Yıldızlar da kayar, durmaz yerinde/  Solar güzelliğin kalmaz yüzünde / Sensiz can verirken son nefesimde/ Bir yudum su vermeye gelemez miydin?" Çalıyor muydu peki fonda :D
:D abi sabah sabah ne güldüm yaaa
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Hüseyin Tekinay

• 244
« Yanıtla #125 : 02 Aralık 2011, 16:44:56 »
Eyvallah. Allah güldürsün.  ;D

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #126 : 03 Aralık 2011, 17:23:43 »
Cakilarim az once geldi Ustanin eline saglik.Huseyin kardesime de emeklerinden dolayi tesekkur ederim.

Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #127 : 03 Aralık 2011, 19:54:51 »
Usta demedi deme küçük bıçakta gözüm kaldı:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Hüseyin Tekinay

• 244
« Yanıtla #128 : 03 Aralık 2011, 22:30:55 »
Arkadaşlar Çat bıçağı sahibi oldu, sen de "küfür kültürü" nü geliştirdin arada. :D

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #129 : 03 Aralık 2011, 23:05:28 »
Arkadaşlar Çat bıçağı sahibi oldu, sen de "küfür kültürü" nü geliştirdin arada. :D

Aman de usta.. Dağlarında davar güdülen bir coğrafyada küfürsüz yaşayabilmek kolay değil. Ağzım bozuktur ama çok damarıma basmazlarsa küfür etmem.Ama birde basarlarsa onikiparmak bağırsağına kadar yolu vardır.

Hüseyin Tekinay

• 244
« Yanıtla #130 : 03 Aralık 2011, 23:15:32 »

Aman de usta.. Dağlarında davar güdülen bir coğrafyada küfürsüz yaşayabilmek kolay değil. Ağzım bozuktur ama çok damarıma basmazlarsa küfür etmem.Ama birde basarlarsa onikiparmak bağırsağına kadar yolu vardır.

:D

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #131 : 04 Aralık 2011, 01:55:18 »
Huseyin senin canin sagolsun degiselim hemen istersen.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #132 : 05 Aralık 2011, 14:32:28 »
Usta o bıçak senin nasibin..

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #133 : 09 Ocak 2012, 23:58:57 »
Yaylı matkaba  dikkat  çekmişsin Sefa ustam .  Son karelerde usta  aynı  yayla , pirinç pulları da kesiyor  ???  , üçgen eğenin  bir  parçasından  yaptığı  basit  kesici  uçla   ??? .
Yani  basit bir  ağaç dalı  , iki  ucu  arasına  ip gerilince  , akıl ve  yürekle de yapıldığında  hem sütunlu  matkap  oluyor , hem  eksantrik  pres   ve  daha da  kimbilir  neler  neler .
Ellerine  yüreğine  sağlık  koca  usta  . Ellerine  sağlık  Hüseyin .
Evet aynı yöntemle beşikciler tornalama yaparak beşik imal ediyorlardı giresunda hala bir beşikci olması lazım bu tarz üretim yapan iple torna çalıştırıyor
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #134 : 10 Ocak 2012, 00:20:04 »
demekkı bızımkılerede polısaj gerekecek ;) elıne sağlık Murat usta :)
her nekadar bıçak yapmaya henüz başlamasam da, kabze ile ilgili ufak tefek çalışmalarım var... hele boynuz kabzelere karşı özel bir zaafım var, sırf bu yüzden yatağandan bu zaman kadar 50 nin üzerinde çakı, bıçak almışımdır. sırf bunların boynuz saplarını zımparalamak ve polisajlamak için... zira boynuzun zımparalanıp polisajlanmadan önce esas renk ve desen güzelliğinin farkına varmak pek mümkün değil....bayılıyorum bu işe... :P :P
siyahsa kehribar gibi, hareliyse bal renginden tutunda kahverenginin tonlarına kadar çok güzel renkler çıkıyor.... tabii bir zaman sonra bunlara kılıf dikip satışa çıkarıyorum, hatta hala formun vitrin bölümünde bazıları duruyor, gerçi çok fazla kalmadı orayı da güncellemek lazım. ;)
Boynozda plisajı birde polisaj cilasıyla değil balmumuyla dene daha iyi sonuç alacaksın saygılar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #135 : 10 Ocak 2012, 01:34:21 »
Yaylı matkaba  dikkat  çekmişsin Sefa ustam .  Son karelerde usta  aynı  yayla , pirinç pulları da kesiyor  ???  , üçgen eğenin  bir  parçasından  yaptığı  basit  kesici  uçla   ??? .
Yani  basit bir  ağaç dalı  , iki  ucu  arasına  ip gerilince  , akıl ve  yürekle de yapıldığında  hem sütunlu  matkap  oluyor , hem  eksantrik  pres   ve  daha da  kimbilir  neler  neler .
Evet aynı yöntemle beşikciler tornalama yaparak beşik imal ediyorlardı giresunda hala bir beşikci olması lazım bu tarz üretim yapan iple torna çalıştırıyor

Bir de tespihçiler var. Çıkrıkla çalışanlarına Yıldız Sarayı müzesinde bir tespihçi çıkrığı görünce ciddi bir saygı duydum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #136 : 17 Ocak 2012, 14:19:20 »

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #137 : 17 Ocak 2012, 21:20:08 »

Bir de tespihçiler var. Çıkrıkla çalışanlarına Yıldız Sarayı müzesinde bir tespihçi çıkrığı görünce ciddi bir saygı duydum.

klama dı be abi şimdi hepsi makina tornası en son benim bildiğim edirne kapılı yaşat ince usta çıkrık kemane torna işi onda son buldu   

mksubscorp1905

• *
  • 28
  • (ismim Furkan, memleket Erzurum)
  • Meslek: inş. müh. öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #138 : 14 Mart 2012, 15:09:29 »
Alıntı
Bu kömür tozundan ne yapacaktı acaba.. Bu güne kadar hiç duymadığım bir işlem miydi...

Bazı ustalar su verme işleminde yağ yerine kestane kömürünün tozunu suyla karıştırıp onu kullanıyor. Sebebini de tam bilmiyorum, belki çeliği sokunca su aniden buharlaşmasın, hızlı soğutsun diyedir. Ben videoyu izleyemiyorum ama acaba bunun için mi yaptı?

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #139 : 14 Mart 2012, 17:24:07 »
Kömür tozunu 3 numara yağ ile karıştırıp bıçağın sapını parlatmada kullandı. Ama işin sırrı uygulamasında...