Bıçak Sanatı - Forum

Çiçeklere Biraz Yakından Bakalım mı?

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Çiçeklere Biraz Yakından Bakalım mı?
« Yanıtla #40 : 28 Şubat 2013, 17:47:14 »
     Çok güzel çekilmişler.Teşekkür ederim.Çiçeklerin adı,çekim yeri,çekim zamanı eklenebilirmiydi.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #41 : 28 Şubat 2013, 18:10:32 »
En altta üç tanesi Malezyada bir adada Pulau Ketam ,fotograf cekmek icin harika bir yer.
Uçuncü ve dört Taiping bölgesinde
Besinci Batu Kurau da
Sonrakiler Tayland Phuket te
Zaman olarak 2011 kışı diyelim
Çiçek adlari ???
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2013, 18:23:29 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #42 : 01 Mart 2013, 08:59:44 »
O zaman size 80 dolar civarında bulabileceğiniz Sigma zoom Pantel 2,8 135 mm lik lensi öneririm. Dehşet keskinliği var, aklınızda bulunsun:)
Carl Zeiss lenslerinin 135,85,50,35,21mm olanlarını gözü kapalı alabilirsiniz...
Makinanız neydi bu arada?
YUCELMORE

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #43 : 01 Mart 2013, 09:31:10 »
Canon 60 d makinamdan memnunum .daha iyisi zaten bana cokiyi
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #44 : 01 Mart 2013, 12:33:26 »
iyi makina,600D ile aynı özelliklere sahip:) İşte 60D ile dediğim lensleri çok rahat kullanabilirsiniz...
YUCELMORE

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #45 : 20 Mart 2013, 21:21:40 »

Yücel ustam bu fotoğrafın çekim hatası nerede? İçime sinmedi.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #46 : 21 Mart 2013, 09:25:14 »
Arka plandaki bokehler göz güzel gelir ama bunlar önde, bir de öndeki cizimler sanki biz kendi gözümüzle bakıyoruz da gözümüze girecekmiş gibi huylandırıyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #47 : 21 Mart 2013, 09:41:15 »
Çiçeği kadraja doğru yerleştirmeli,(Altın Oranı uygulayabilirseniz mükemmel olur-ben yapamıyorum ama:))) netliği verdiğiniz yeri iyi belirlemeli ki burada tam anlamıyla çiçeği ortalamanız gerekirdi,gövdeyi nişanlamışsınız ve blur etkisini sanırım bir programla vermeye çalışmışsınız...
Acizane tavsiyem,
Bu tip fotoğrafları mümkün olduğu kadar sade çekmeniz, arka planda karışık olmayan renkler olmasına dikkat etmeniz-örneğin çiçeğin arkasından geçen çiti kadraja almamanız iyi olurdu çünkü fotoğrafı bölme etkisi oluşturuyor- çiçeği burada olduğu gibi arkasından değil de önünden çekmeniz görselliği oldukça artıracaktı...Böyle küçük bir çiçeği çekerken ben olsam biraz daha yaklaşmayı denerdim...Ayrıca fotoğraf net değil, muhtemelen rüzgarlı havada çektiniz...Yılmak yok, böyle devam, iyiler de gelecektir...
YUCELMORE

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #48 : 21 Mart 2013, 17:49:45 »
Yücel  bey,  " blur etkisini sanırım bir programla vermeye çalışmışsınız." zorda kalmadığım sürece kullanmam ve kullanmadım. Çekim olduğu gibi.Biraz optik zuum.

Fotoğrafın sahnesini anlatayım. Cumartesi günü üç mevsim bir arada idi. Olduğum yere kimi zaman kar, kimi zaman yağmur atarken 1 km ilerisi güneşli idi. Bazen güneş varken kar yağıyordu. Bahçemizdeki ağaçlardan yoz olanlara aşı yapıyordum ki menekşeleri gördüm. Eşim çok sever,lakin ben çiçeklerin koparılmasına karşı olduğum için fotoğraflamayı tercih ederim. Hal böyle olunca çiçeğe paralel bir çekim için yere uzandım ve malum ıslandım. Hafiften de rüzgar esiyor, eller ıslak, deklanşör bantla sabitlenmiş:)

Çiçeğin arkasında ki kahverengi nesne kavak dalı. Çekebilirdim, ama çekmedim. Tercih meselesi.

Bütün bunların dışında beni rahatsız eden bir şey var ama ney.. Onu arıyorum
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU