...
perçin şişirirken sapı çatlatınca sap malzemesini değiştirmek zorunda kaldım.

By ertarda at 2011-09-15
Perçini mikartada niye o kadar şişirdin ki abi?, Perçinin dışına biraz çizik falan at sonra da epoksiyle yapıştır gitsin. Taş gibi olur. 
Sanırım yanlış terimi kullandım. Perçini şişirirken demek yerine perçin işinde sapı bozdum demeliydim. Sapın o kırılması perçini şişirirken değil bozulmuş sapı sökerken oldu.
Aslında olayı baştan anlatayım da bu olaydan edindiğim tecrübe belki başkasının da işine yarar.
Gerçekte uygulama prosedürüm şöyle.
1. Sap malzemesini bir taraftan epoksiyle yapıştırıyorum.
2. Kuruduktan sonra metalde önceden açılmış pin deliklerini mastar olarak kullanarak ilk yarının deliklerini deliyorum.
3. Diğer tarafı yapıştırıyorum.
4. İlk tarafın deliklerini mastar olarak kullanarak 2. sap malzemesinin deliklerini deliyorum.
Bu sayede tüm delikler kusurusuz olarak birbirine uyuyor.
Böyle yapmam gerekirken bu defa başka bir şey denedim.
Henüz yapıştırmaya başlamadan çelikteki delikleri mastar olarak kullanıp her iki sapın pin deliklerini deldim. Amacım her iki sapı ve arkadaki delikli pinleri bir defada yapıştırıp zamandan tasarruf etmekti. Sanırım delerken kaydırmışım. Delikler birbirini karşılamadı. Bu saatten sonra kaybedecek bir şeyim yok deyip pini çekiçle çakınca da delik çevresinden çok büyük bir parçayı kaldırdı. Bende tüm sapı söktüm.