Bıçak Sanatı - Forum

ÇELİK RENKLENDİRME

Ynt: ÇELİK RENKLENDİRME
« Yanıtla #20 : 08 Eylül 2011, 23:42:09 »
Ateşten alıp içine atmakta yarar var.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #21 : 08 Eylül 2011, 23:55:59 »
Demir bir kaç renge boyanabiliyor.

Sırasıyla ençok kullanılan siyah renk ve kahve rengi.

Sayın Sefa Beyin yazdığı ısıyı 120 - 130 dereceye çıkarmak bir zor olduğundan ısıtma süresini uzatıp yapabiliriz.
45 dakika veya 1 saat kadar olursa iyi oluyor ve renk çabuk da aşınmıyor.

Renklendirilecek olan parça yüzeyi iyi temizlenmeli ve soğuk olarak eriyik içine konulabilir.
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2011, 23:58:11 Gönderen: Murat AKIN »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #22 : 09 Eylül 2011, 00:01:08 »
yakında bu konuyada el atacam :) kolay yapım soguk siyah oksit yapımının peşindeyim hayırlısı ile

birde eğerki malzemenin boyanmasında sorununuz yoksa polyemid boya varmış malzemeyi boyayım peşinden fırınlıyorsunuz akabinde ancak bıcağın üzerinden zımpara makinası veye taşlama ile cıkarıyorsunuz
sağlık açısından araştırmadım o konuya araştırıp gelişmeleri söylerim :)

siyah oksit kaplamayı kaynatırken yanında durmamanız gerekiyor uzun yaşamak için

veya av bayilerinden gun blue alınız deneyiniz tatmin edecektir :)
uğraşmayın teflon veya titabyum kaplatın  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #23 : 09 Eylül 2011, 00:05:22 »
çeliğe,rengin kaç mm içine girdiğinede bakmak lazım,zımpara ile renk çıkmasın

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #24 : 09 Eylül 2011, 01:00:38 »
http://www.okyanusmarket.com/product_info.php?cPath=377_228&products_id=3346&osCsid=jibbugo8beaj02me8atotrmuc0

Okyanus Markette gun blue var Münir hocam. Soğuk meneviş de diyorlar. Yapımı da yenilemesi de çok kolay. Linkte de açıklaması var. İnternetten Gunblue videolarını izleyip son çıkan rengi de beğenirsen dene derim. Kayseride güvenilir bir firmadır ayrıca.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 09 Eylül 2011, 01:28:47 »
http://www.okyanusmarket.com/product_info.php?cPath=377_228&products_id=3346&osCsid=jibbugo8beaj02me8atotrmuc0

Okyanus Markette gun blue var Münir hocam. Soğuk meneviş de diyorlar. Yapımı da yenilemesi de çok kolay. Linkte de açıklaması var. İnternetten Gunblue videolarını izleyip son çıkan rengi de beğenirsen dene derim. Kayseride güvenilir bir firmadır ayrıca.
Hayri, süper bulgu, sağolasın link için  :2up. Ben bikaç kutu alacağım kesin   ^-^
Bıçakta sevmesem de karartmayı, balçak ve diğer aksesuarlarda karartma için güzel bir çözüm..

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #26 : 09 Eylül 2011, 01:34:35 »
değişik bıçaklar gelecek o zaman  :2up

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #27 : 09 Eylül 2011, 08:23:12 »
Rica ederim Emre Abi. Namludaki hamonda kullanılıp kullanılmayacağını test edersen ben de çok sevinirim. Malum henüz hamon bize uzak ve hamonda farklı sonuçlar çıkabileceğini düşünüyorum. 

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 09 Eylül 2011, 10:15:21 »
gözünde bu kadar büyütme Hayri  ;)  bir hafta sonu gel kendi hamonlu bıçağını yapmada sana yardımcı olayım.  "zımpara yapmam peşin peşin söyleyeyim" ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
« Yanıtla #29 : 09 Eylül 2011, 10:18:27 »
gözünde bu kadar büyütme Hayri  ;)  bir hafta sonu gel kendi hamonlu bıçağını yapmada sana yardımcı olayım.  "zımpara yapmam peşin peşin söyleyeyim" ;D

Hayri beraber gidelim, hem Taneri ziyaret etmiş oluruz, hem Özgürün getireceği 2mm d2 plakayı alırız, hem hamona Zımpara makinasına Ağız açmaya falan da bakarız, .. bi taşla bisürü kuş olayı...  ^-^
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #30 : 09 Eylül 2011, 11:22:08 »
Taner Abi teşekkür ederim inan hep aklımda zaten senin ziyaretine gelmek. Hele ki hamonlarına ağzım açık bakıyorum, sabahtan akşama kadar zımpara yapabilirim o derece :)

Mehmet Abi bayramda buluşacaktık ne güzel ama ses seda çıkmadı kimseden. Bu hafta sonu için gidelim diyorsan maalesef çünkü 4 düğüne gitmem gerekiyor. Haftaya ise tamamen serbestim. Hazır seni yoğunluktan kurtulmuş şekilde bulmuşken bu fırsatı değerlendirmek isterim.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #31 : 09 Eylül 2011, 11:27:05 »
Taner Abi teşekkür ederim inan hep aklımda zaten senin ziyaretine gelmek. Hele ki hamonlarına ağzım açık bakıyorum, sabahtan akşama kadar zımpara yapabilirim o derece :)

Mehmet Abi bayramda buluşacaktık ne güzel ama ses seda çıkmadı kimseden. Bu hafta sonu için gidelim diyorsan maalesef çünkü 4 düğüne gitmem gerekiyor. Haftaya ise tamamen serbestim. Hazır seni yoğunluktan kurtulmuş şekilde bulmuşken bu fırsatı değerlendirmek isterim.

haftaya bana da daha uygun olur, Tanere de uyarsa....

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #32 : 09 Eylül 2011, 11:28:18 »

Hayri beraber gidelim, hem Taneri ziyaret etmiş oluruz, hem Özgürün getireceği 2mm d2 plakayı alırız, hem hamona Zımpara makinasına Ağız açmaya falan da bakarız, .. bi taşla bisürü kuş olayı...  ^-^
  ben belki bu hafta sonu tanerin yanına gidebilirm belki bir sonraki hafta sonu olabilir daha d2 yi satın almadım araç yüzünden :)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #33 : 09 Eylül 2011, 11:33:30 »
bir sonraki hafta sonu sana da uyarsa D2 yi de ediniriz , oyyyy süper olur.
Tanere de uyarsa..........  ::)

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #34 : 09 Eylül 2011, 11:42:10 »
Ama bu muhabbeti kıskanmaya başladım, İstanbul'da olmak varmış yani... Ankara'da da gel ben de sana bir haftasonu hamon, karatma, vs. vs. yapmanda yardımcı olayım, hem konuşuruz ordan burdan diyen yok mu acaba ? :) ( Ben de iyice yüzsüzlüğü ele aldım yani....)
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #35 : 09 Eylül 2011, 11:47:24 »
bir sonraki hafta sonu sana da uyarsa D2 yi de ediniriz , oyyyy süper olur.
Tanere de uyarsa..........  ::)

:2up :2up :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #36 : 09 Eylül 2011, 12:29:23 »
Ama bu muhabbeti kıskanmaya başladım, İstanbul'da olmak varmış yani... Ankara'da da gel ben de sana bir haftasonu hamon, karatma, vs. vs. yapmanda yardımcı olayım, hem konuşuruz ordan burdan diyen yok mu acaba ? :) ( Ben de iyice yüzsüzlüğü ele aldım yani....)

münir bey sanki ankara cok uzak atlıyorsun hızlı trene 2-3 saat sonra adapazarı

bu arada ankara adapazarı arası hızlı tren varmı bilmiyorum
karartma işine gelince bakalım çalıştığım fabrikadaki kimyager müdürümüz gun blue yapacak bana eğer tutarsa uygun fiyata cıkar sanırım herkese 10-200ml göndeririz kara kara gezer bıcaklar  :D

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #37 : 09 Eylül 2011, 12:53:18 »
Özgür çok teşekkürler, herşeye Hızır gibi yetişiyorsun valla, hele benim gibi demirden, çelikten, malzemeden bihaber biri için bulunmaz nimetsiz....

İnşallah birgün ayarlayabiliriz de sizi ziyarete geliriz kara kara bıçaklarımızla :)
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #38 : 09 Eylül 2011, 16:21:07 »
Munır kardes kulandıgın celıkte nıkel yada cırom alaşımı yoksa porcozde kulana bılısın. Sonuc cok etkılı
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #39 : 09 Eylül 2011, 16:34:10 »
bakalım neler cıkacak neler  :)