Bıçak Sanatı - Forum

Balık Muhabbeti:)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Balık Muhabbeti:)
« Yanıtla #40 : 16 Mayıs 2012, 18:40:20 »
Babamdan öğrendiğim bir yöntemi anlatayım.Biraz civciv yemi biraz da ekmek içini suyla karıştırıp hamur kıvamına getirirdik.Sonra oltalarımızın olduğu yeri yemlerdik.5-10 dakika içinde ziller çalmaya başlardı. :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #41 : 16 Mayıs 2012, 19:20:36 »
Avlanacağın gölün etrafında ne varsa (tarla,böcek, dere kenarında solunca,kurbağa,fare vs) onunla avlanmalısın. Hayvana alışık olduğu yemeği sunmazsan sadece cidden aç olanları avlarsın. Alıştığı yemle bölgeyi yemlersen önce ufaklıklar gelir oraya sonra az irileri sonra da aslan payının sahipleri mesken edinir orayı. 

Ülkemizde bolca bulunmasından dolayı çekirge ve toprak solucanı favori canlı yemimdir. Hamur vs kullanacaksan trofeleri zor alırsın. Ecnebilerin floating hook baits dedikleri suda yüzen yemi dip oltasına takıp atmalısın. Böylece bulanık dip çamurunun bir karış üstünde hakimiyet kuran trofelerle muhattap olursun.

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #42 : 16 Mayıs 2012, 21:10:14 »
tam bu sene uzak durucam bunlardan derken kanıma giriyorsunuz hocam aman hocam :'(
kendi şansını kendin yarat ...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #43 : 16 Mayıs 2012, 22:30:39 »
Hedefimde Eğri Göl var. Burası torosların zirvesinde. Gözlemlediğim kadarıyla bu bölgede çekirge nadir. Lakin kurbağa ganimet gibi. Ben burada sülük ve kara solucanla zoraki netice alıyorum.

Gözümün önünde 8-10 kg lık sazanlar benim olta ile dalga geçince zoruma gidiyor.
Misina olarak makinede 40'lık  bedende 35'lik köstekte 30 luk kullanıyorum.Mısırdan netice alamadım.Bu yıl boş dönmemem lazım.  Bu arada şu an gölün üzeri 30 cm kalınlığında buz ile kaplı...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #44 : 18 Mayıs 2012, 21:35:20 »
meraba sayın balık meraklıları bi tiyoda benden ben sürekli sazan avına mısır kullanırım ve iyide sonuçlar alıyorum biz mısırla bolca avlanacağımız yerleri yemler ve oltalarımızı atarak beklemeye başlarız birde çapari kullanırız oda sazan için güzel bi yöntem olur ay çekirdeği küspesi oda harikadır fakat israil sazanının olduğu yerde israilde gelebilir işte benimde yakalamış olduğum bi balık 15.5 kg lık bi sazan

Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #45 : 18 Mayıs 2012, 22:50:24 »
Elimde 100 e yakın kaşık-rapala sahte yemle melzeme birikti.Aldım aldım kullanmaya forsatım olmadı.

İstanbul grubu olarak hem balık hem de dağ bayır etkinliği mi yapsak?
Genco G.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #46 : 18 Mayıs 2012, 23:14:48 »
Elimde 100 e yakın kaşık-rapala sahte yemle melzeme birikti.Aldım aldım kullanmaya forsatım olmadı.

İstanbul grubu olarak hem balık hem de dağ bayır etkinliği mi yapsak?

taner bir boşa cıksın bak o zaman nasıl bir etkinlik yaparız gör  sadece ne tutmak istediğimiz söylesek yeter  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Theseus

• 436
« Yanıtla #47 : 19 Mayıs 2012, 16:30:01 »
Kaşık ve sahteler için aldığım 8 bilyalı ama hafif makinayla maksimum 40 gram atar ince kamışı turna levrek için hazırda tutuyorum.

Siz gidilecek yeri zamanı organizasyonu ayarlayın malzemeler benden  8)
Genco G.

memetcan

• 67
  • Meslek: iş makinası oparetörü
  • Yer: bergama
« Yanıtla #48 : 19 Mayıs 2012, 20:33:44 »
   Hüseyin bey size yem tarif edeyim kesin eliniz boş dönmezsiniz. 3 adet yumurtanın sarısı yarım ekmeğin içi bir çay bardağı inek veya kuzu yemi bir paket şekerli vanalini güzelce yoğur hamur haline getir bu yemi iğnelere top şeklinde tak.yemi balığa gitmeden hazırlarsan derin dondurucuda muhafaza et.Rasgele
İntikam soğuk yenince güzel olan bir mezedir.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #49 : 21 Mayıs 2012, 10:20:43 »
   Hüseyin bey size yem tarif edeyim kesin eliniz boş dönmezsiniz. 3 adet yumurtanın sarısı yarım ekmeğin içi bir çay bardağı inek veya kuzu yemi bir paket şekerli vanalini güzelce yoğur hamur haline getir bu yemi iğnelere top şeklinde tak.yemi balığa gitmeden hazırlarsan derin dondurucuda muhafaza et.Rasgele

Mehmet usta, bu tarifi biraz detaylandırmamız mümkün müdür?
Avlanacağın gölün etrafında ne varsa (tarla,böcek, dere kenarında solunca,kurbağa,fare vs) onunla avlanmalısın. Hayvana alışık olduğu yemeği sunmazsan sadece cidden aç olanları avlarsın. Alıştığı yemle bölgeyi yemlersen önce ufaklıklar gelir oraya sonra az irileri sonra da aslan payının sahipleri mesken edinir orayı. 

Ülkemizde bolca bulunmasından dolayı çekirge ve toprak solucanı favori canlı yemimdir. Hamur vs kullanacaksan trofeleri zor alırsın. Ecnebilerin floating hook baits dedikleri suda yüzen yemi dip oltasına takıp atmalısın. Böylece bulanık dip çamurunun bir karış üstünde hakimiyet kuran trofelerle muhattap olursun.

Kurbağa ganimet gibi orada.. gelirmi dersin üstad.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Theseus

• 436
« Yanıtla #50 : 21 Mayıs 2012, 11:10:31 »
Kurbağayı yayın balığından başka birşeye kullanmıyorlar bildiğim kadarıyla.

Yani kurbağa kullanırsanız yakalayacağınız şey o civarsa varsa yayın olacaktır.

Ama derisini yüzüp etini kesme yem olarak genel amaçlı kullanabilirsiniz.

Yayın aynı zamanda leşçil olduğundan ağır kokulu kurbağa derisinden rahatsız olmuyor.
Genco G.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #51 : 21 Mayıs 2012, 12:02:51 »
Sazan büyüdükçe ihtiyaçları da büyür. Doyabilmek için yüksek protein barındıran yiyecekler yemesi gerekir. Yani et. Bu yüzden vahşileşir ve etçilleşir. Önceleri böcekle,çekirgeyle başlar, kurbağa ve hatta duyumlarıma göre kuşla bile devam eder. Yavru kurbağayla tuttuğum için trofe geleceğini taahhüt ederim. Ancak ilk deneyeceğim bir yer olsa dip oltasına solucan ve su üstü çekirge denerim. Ufaklarla hiç muhattap olmam böylece.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #52 : 21 Mayıs 2012, 12:43:10 »
Gölden daha önce solucan ve özellikle de sülük ile iyi verim aldım. Lakin gözüm daha da büyüklerinde.

Su üstü çekirgesi ne ola ki?

O gölde balıklar ne yer diye düşünüyorum. Et olarak yavru balık ve gömük böcüsü.. Gömük böcüsü çok ama arı büyüklüğünde böcüyü oltaya takmak sıkıntı..Oltaya ot yahut yosun mu taksak?

Theseus

• 436
« Yanıtla #53 : 21 Mayıs 2012, 15:42:51 »
Sanırım ağırlık kullanmaksızın veya şamandrayla çekirge kullanmak suüstü çekirge.
Genco G.

kurosava

• 14
  • Nadir SEÇGİN
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #54 : 21 Mayıs 2012, 16:26:21 »
Kadife solucanı sever. Çapariyi at çek olarak kullanıp, solucanla çok kadife yakalamıştım. Sazanın babaları pek kıyıya uğramaz. Botla açılmak ve dip oltasına kurbağa yavrusu veya küçük balık takmak lâzım. Ayçiçeği küspesi sazanların sevdikleri bir yemdir. Ama küçük ve orta boylarında işe yarıyor. Mısırla yemleme, benim pek sonuç alamadığım bir yöntem. Ama bir yerde herkes aynı yemi kullanıyorsa, ondan kaçınmak, farklı yem kullanmak lâzım. Bir de avlanma saatlerine dikkat etmek lâzım. Saat 10 ile 15 arası pek bir şey yakalanmaz göletlerde. Balıklar da diğer pek çok canlı gibi sabah ve akşam yaylıma çıkarlar. Sabahın erkeni veya akşam önü iyi zamanlardır. Rastgele.
Hayat, bir öğrenme sürecidir.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #55 : 21 Mayıs 2012, 17:19:33 »
Evet saatler çok önemli. Oksijenin en bol olduğu soğuk geçen gecenin sabahı  ve oksijenin bollaşmaya başladığı güneşin batışıyla birlikte havanın soğumaya başladığı akşam saatleri verim artıyor.

Bir de yemi canlı tutmak için  paket lastiğiyle iğneye bağlanması gibi bir yöntem  Kurbağa yavrusunda kullanılabilir. Avcılar genellikle göllerin düzlük alanlarından avlanmayı tercih eder halbuki yamaç kıyılarda su daha çabuk derinleştiği için iri sazan yakalama şansın artar. Nadir Beyin dediği gibi mümkün olsa da gölün ortalarına ulaşabilsen. RC Tekne türü birşeyler var istediğiniz bölgeyi yemleyip sonra oltayı bırakan garip aletler. Ben kamışa makinaya bile ısınamadım; rc tekne/balık bulucu/sonar/çıkrık/derinlik sayacı falan  olayın ruhunu hissetmeye engel gibi geliyor bana.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #56 : 22 Mayıs 2012, 13:28:13 »
 Hayri ustam "Bir de yemi canlı tutmak için  paket lastiğiyle iğneye bağlanması gibi bir yöntem " derken o nasıl bir yöntemdir?

Bu gölün tabanı tamamen otluk. En az 50 cm boyunda otların olduğu bir göl. Şişme bot ile göle şamandıralı takım bıraksam, kıyıya oltamı koysam olmaz mı? Balığı zıpkınladıktan sonra göle girer alırım. Olmaz mı? Birde iğne numarası istesem.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #57 : 22 Mayıs 2012, 13:34:45 »
Hayri ustam "Bir de yemi canlı tutmak için  paket lastiğiyle iğneye bağlanması gibi bir yöntem " derken o nasıl bir yöntemdir?

Bu gölün tabanı tamamen otluk. En az 50 cm boyunda otların olduğu bir göl. Şişme bot ile göle şamandıralı takım bıraksam, kıyıya oltamı koysam olmaz mı? Balığı zıpkınladıktan sonra göle girer alırım. Olmaz mı? Birde iğne numarası istesem.

ustadım yemi canlı tutmak için paket lastiği biraz kalın gelebilir kızlar için toka satan yerlerde küçük lastikler var ip ince bir kutuda belki 100 tane var 1tl gibi bir şey zargana şamandırası kulan 30-40 mt ileriye makara ile atarsın
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #58 : 22 Mayıs 2012, 13:44:37 »
 :-[ paket lastiği ile ne yapacağımı bir çözebilsem...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #59 : 22 Mayıs 2012, 14:11:26 »
Yeme iğneyi batırmamak amacımız. Maksat yem canlı kalsın. Özgürün dediği gibi ince toka lastiklerle yemi iğneye bildiğin dolayacaksın. Dikkat et  ne sıkı ne de gevşek olsun. Küçük alanda iple düğüm atmak zordur o yüzden lastiğin esnekliğinden ve halka şeklinden yararlanıyoruz.