Esasında bizim millet işini bilir demeliydim. Hani başbakanlardan biri demişdi ya benim memurum işini bilir diye. Adamda işini biliyor apartmana gelen mallardan nasibini alıyor işte.
Ama bizim millet gerçekden işini bilir bizim kadar iş bilen millet batı da pek yokdur da doğuda vardır.
Bizim ne kadar iş bildiğimizi görmek için gazetelere, haberlere bakınca zaten görüyorsunuz. Birde büyük iş bilenler vardır. Bunlar büyük oynarlar müteahhitse site yapar depremde göçer anca o zaman anlarsın ne kadar iş bildiğini, GDOlu, küflü buğdayı tonlarca sokarlar ülkeye, bir günde gümrük mevzuatını değiştirirler, yumurta fabrikası kurarlar felan bunların sonu yokdur vardır da vardır. Hiç bitmezler.
Bir ülkenin haberlerinde bu kadar yolsuzluk haberi çıkarmı? İnternete girdim gazetelerin yolsuzluk haberleri diye arattım çok küçük bölümünü buraya copy paste yaptım.
Erdoğan: 300 milyon dolarlık yolsuzluk CHP'yi birbirine düşürdü
"TÜRKİYE KÜRESEL YOLSUZLUK HASTALIĞININ ÜYESİ" İSTANBUL (A.A)
Başbakanlık raporundaki yolsuzluk yapan AKP'li kim?
GÜMRÜKLERİNDEKİ "YOLSUZLUK" DAVASINDA 3 TAHLİYE İSTANBUL (A.A)
İHALEDE YOLSUZLUK: 7 TUTUKLAMA MERSİN (A.A)
ATAKENT BELEDİYESİNDE YOLSUZLUK İDDİASI SİLİFKE (A.A)
KIZILAY'A YOLSUZLUK OPERASYON'UNDA 20 GÖZALTI SAMSUN (A.A)
KIZILAY SAMSUN ŞUBESİ'NE YOLSUZLUK OPERASYONU SAMSUN (A.A)
YOLSUZLUK OPERASYONUNDA 28 ZANLI ADLİYEDE ADANA (A.A)
"BAŞBAKAN BAKANLARININ YOLSUZLUK YAPTIĞINI AÇIKLADI" ARDAHAN (A.A)
"YOLSUZLUK YAPAN BAKANLARI AÇIKLA" MERSİN (A.A)
KILIÇDAROĞLU: DEMEK Kİ BAZI BAKANLAR YOLSUZLUK YAPTI KÜTAHYA (A.A)
Gürsel Tekin'den 40 milyonluk rant iddiası: 'İspatlamazsam siyaseti bırakırım'
5 ilde gümrük operasyonu: 55 kişi gözaltına alındı
TASİŞ'TE YOLSUZLUK OPERASYONU İZMİR (A.A)
Elazığ’daki yolsuzluk iddiası yargıda
Adalet Bakanlığı ve Elazığ Başsavcılığı'nda derin sessizlik
İhaleye girenle, ihaleyi inceleyen belediye yetkilisi aynı
İstanbul Gümrük Müdürü Lütfi Ekinci gözaltında
KAYSERİ'DEKİ YOLSUZLUK İDDİALARINA BELGELİ AÇIKLAMA KAYSERİ (A.A)
BATMAN'DA SAĞLIKTA YOLSUZLUK OPERASYONU BATMAN (A.A)
Kayseri Şeker Fabrikaları'na yolsuzluk operasyonu
BEŞ İLDE ''ŞEKERDE YOLSUZLUK'' OPERASYONU ANKARA (A.A)
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE YOLSUZLUK OPERASYONU BURSA (A.A)
BOTAŞ'TA YOLSUZLUK İDDİASI TEKİRDAĞ (A.A)
Ben İskoçya da çalışıyordum orda da hergün gazeteleri okur, TV seyrederdim ama hiç bu kadar yolsuzluk haberi ne duydum, ne okudum. İnternetden o ülkelerin gazetelerinide araştırabilirsiniz bu kadar yolsuzluk olanı varmı? Bu ülkede bir mal alacaksanız mutlaka yanına bir bileni alda git diye tavsiye ederler kazıklanma olasılığı yüksekdir çünkü. Her hafta pazara gidersiniz, pazarcı seçtirmez eve gelirsiniz içi çürük dolu. İskoçya'da iken arkadaş Türkiye'den bir portakal ithali yapalım dedi ve Türkiye'den bir numune geldi harika, malı bir sipariş etti gelen mal rezalet. Adamlara rezil oldu. Tövbe etti Türkiye ile çalışmaya sonra İspanya'dan İsrail'den aldı.
“Bizim millet” derken bu lafın gelişi söylenir herkes bunun içine girmez ama bir de aması vardır.
Günümüzde milletimizin verdiği imaj ne yazık ki bu. Duyduklarınızı bir kenara bırakın yaşadıklarınız dahi size bu imajı rahatlıkla verir. Bu ülkede ben her alışverişimi tedirgin yapıyorum bu sahtemi, safmı, içine birşeymi karıştırılmış, bunun gerçek fiyatı bumu diyerek. Köpeğime mama alacağım mama paketinin son kulanma tarihini arıyorum yok. Daha önce aldığım mam olduğu için nerde olduğunu biliyorum paketin ağzında ama yapışmış biraz zorladım pat diye açıldı altında geçmiş tarih bu ne dedim valla abi ben bilmiyorum bende böyle aldım diyor. Esnafa güven nerdeyse sıfır. Gıdalardaki yapılan sahteciliği bilmeyen yok. Ne yediğimiz belli değil. Anzer balı benim meleketimden çıkıyor. Ne kadar çıkdığını biliyorum bana bile düşmüyor ama İstanbulda her balcıda anzer balı var. Kaşarın içinde ne var kimse bilmiyor. Türkiye'ye giden turiste aman dikkat et, taxi dolandırmasın seni, o şunu yapmasın, bu bunu yapmasın diyorlar dışarda. Ama siz ingiltereye, isviçreye, norveçe vs benzer ülkelere gidenlere bunların dendiğini duydunuzmu?
Bu işleri yapanlar nerden gelipde bu ülkeye bunları yapıyorlar? Bunlar bizim insanımız değilmi? Kazıklayan esnaf eskimomu? Yolsuzlukları yapanlar navajolarmı, yoksa apaçilermi? Taksicilere 100 TL gibi büyük bir para veriyorsunuz önce alıyor sonra abi bende bozuk yok bozuk ver diyor gene yüzlirayı uzatıyor sahtesiyle değiştirip sen çıkarıp biraz daha küçük parayı veriyorsun taksiden inince bir bakmışın bir sahte yüzlüğün var. Bu taksicilerde Tibetli herhalde. Uğur Dündar haber programları yapıyordu görüyordunuz. Bu adam bu çekimleri Nepalde, Çindemi yapıyordu. Bu kadar bozuk bir ülke olurmu?