Bıçak Sanatı - Forum

bıçak ustalarının en hasta olduğum hareketleri

cihan38

• 40
  • Meslek: çelik konstruksiyon
  • Yer: kayseri
bıçak ustalarının en hasta olduğum hareketleri
« : 29 Ağustos 2011, 05:01:14 »
 bazen kayseride bıçakçılar çarşısına bıçakları bileylemeye götürüyorum sağolsun ustalar bıçakları bileyliyor ama bileme sonunda bıçağın ağzını neden sol el başparmağının tırnağına sürme gereği hissediyorlar acaba tırnağa oturan bıçak çok keskin olmuş demekmidir bu ?? abi içim bi şekil oluyor ya o sahneyi görmemek için vitrinleri izliyorum  :'(
iranlı bir şair derki AŞKA uçarsan kanadın yanar H.Z MEVLANA 'DA derki AŞKA uçamazsan kanat neye yarar!!!

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: bıçak ustalarının en hasta olduğum hareketleri
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2011, 05:08:25 »
yapılan işlemler keskinlik kontrolu içindir
her bileme ustasının farklı yolu yöntemi olabilir,keskin yerin takılıp takılmadığına bakıyorlar nasılki traş olduğumuz jilet tırnağa deyer deymez hemencecik takılıyor öyle bir şey
aslında ben kağıt testini seviyorum,kağıdın üst kenarından parça kopararak yapılan testi,soldan sağa tek harakette çıt diye küçük parça almaları

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2011, 10:02:50 »
Maraşta bir bıçak ustası kafa kısmının arka tarafındaki saç ile keskinlik testi yapıyor...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2011, 01:02:54 »
bazen kayseride bıçakçılar çarşısına bıçakları bileylemeye götürüyorum sağolsun ustalar bıçakları bileyliyor ama bileme sonunda bıçağın ağzını neden sol el başparmağının tırnağına sürme gereği hissediyorlar acaba tırnağa oturan bıçak çok keskin olmuş demekmidir bu ?? abi içim bi şekil oluyor ya o sahneyi görmemek için vitrinleri izliyorum  :'(
  Cihan bey oda birşey mi ? Aynı testi bende yapıyorum( tırnak testinde amaç bıçağın tırnaktan aşağı kayıp kaymadığına bakmak kayarsa bıçak iyi bilenmemiş demektir  ) artı birde sol elimin başparmağının içi kısmını bıçağın ağzında gezdiriyorum ( kılağı kalmış mı diye ) bu hareketi yaparken çoğu kez yanımdaki insanların dans ettiğine tanık olmuşumdur  :D  :D  :D

cihan38

• 40
  • Meslek: çelik konstruksiyon
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2011, 02:11:41 »
degerli ustam ben bu yazıyı okurken bile dudaklarımı ısırıp dişlerimi sıkıyorum abi ne yapayım içim gıcıklanıyor nedendir bilinmez ama oluyo işte  :-X
iranlı bir şair derki AŞKA uçarsan kanadın yanar H.Z MEVLANA 'DA derki AŞKA uçamazsan kanat neye yarar!!!

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2011, 08:45:11 »
 :D

Parmak gezdirme hareketini yaparken bir de gözleri kaparım ben,
Daha iyi hissedebilmek için...

'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''