Bıçak Sanatı - Forum

Bu da benden

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
Ynt: Bu da benden
« Yanıtla #20 : 28 Ağustos 2011, 12:22:45 »
Özgür kardeşim teşekkür ederim. Manda boynuzu bulmakta oldukça sıkıntı yaşıyoruz.Bulduklarımızında maalesef içi boş oluyor.

Sefa hocam çok teşekkür ederim. Sizlerden feyz alarak geliştirmeye çalışıyoruz.
detay fotoğraf;

By desenbakir at 2011-08-28

Muammer Ustam, hep böyle bıçaklar yapabilmeyi hayal ederim.
Muhteşem bir şey olmuş. Tek kelime ile harika.
Muammer Ustam, hep böyle bıçaklar yapabilmeyi hayal ederim.
Muhteşem bir şey olmuş. Tek kelime ile harika.
Teşekkür ederim.Sizler daha iyisini yapabilirsiniz.

Ustam ellerin dert gormeye,
Namlunun bir tarafında üç, diger tarafında tek oluk olmasının sırrı nedir acaba
Mehmet bey eski bıçakları, kamaları incelediğimde ustalar bıçağın sağ yönünü ön yüzü olarak düşünmüş olmalılar ki özellikle kanal süslemesini daha farklı yapmışlar, mühürlerini bu yüzüne kazımışlar.Buradan yola çıkarak bende sağ yüzünü farklı çalıştım.
saygılar..

Eylem bey beğenmeniz beni gerçekten mutlu etti, teşekkür ederim.

Gökhan bey balçağı önce lehimle kaynaklamayı düşündüm, fakat balçak üzerindeki altın  kaplamanın bozulacağını düşünerek bundan vazgeçtim. İkinci şık minik perçinle sabitlemekti. Fakat çeliğe delik açmadan önçe su verildiği için bundan da vazgeçtim.Bu nedenle geriye güçlü bir yapıştırıcı ile sabitlemek kaldı.

« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2011, 12:26:05 Gönderen: Muammer usta »

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #21 : 28 Ağustos 2011, 12:54:56 »
Mehmet bey eski bıçakları, kamaları incelediğimde ustalar bıçağın sağ yönünü ön yüzü olarak düşünmüş olmalılar ki özellikle kanal süslemesini daha farklı yapmışlar, mühürlerini bu yüzüne kazımışlar.Buradan yola çıkarak bende sağ yüzünü farklı çalıştım.
saygılar..

gerçekten de öyle bir durum var, batılılara bakıyorum da pek çoğu markalamayı sol yüze yapıyorlar. bizim eski işlere baktığımda ise çoğu dış tarafta ( bıçağın sağında). yani batılıların yaptığının tam tersi.
şahsen bende geleneğe uygun olarak sağ tarafa isim yazmayı tercih ediyorum.

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 28 Ağustos 2011, 13:43:59 »
Teşekkür ederim Gökhan bey
Aman Yusuf aklına sahip ol! memlekette yeteri kadar deli var zaten!
sevgiler...

Aaaahh... Daş başımı yardı bee... Kim attı bunu...  ??? ??? ???

Pıçak muazzam olmuş ustam... Çalınırsa direkman bana gelebilirsin... :)) Ellerine, yüreğine, beynine sağlık...

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #23 : 28 Ağustos 2011, 17:59:51 »
atın iyisine doru yiğidin iyisine deli derler biz memleketin delisi olalım
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #24 : 28 Ağustos 2011, 19:04:36 »
Sağolasın Cem kardeşim, şimdiden özlettin kendini.
saygılar..

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #25 : 28 Ağustos 2011, 20:53:15 »
bence sultaniyegahın eşi olmuş bu :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #26 : 28 Ağustos 2011, 22:50:17 »
Ustamın ellerine  sağlık    Ali  .  Forumlarımızdan  arka  arkaya  yayınlanan eserlerdeki kalitenin ve  ustalık seviyesinin çok  hızlı   yükselmesi  gelenekselden  yola çıkarak  yeni  yorumlarla  tasarlayacağımız  bugünün  bıçakları ,  Türkiyedeki  elişi  bıçak  üretiminin  düzeyini  Türkiye  dışında da   gösterecek ve  oralardan da  hakettiği  ilgiyi görecektir  kesinlikle  eminim .
  Bir  forumla  birlikte henüz  emekleme   devresi  bile  sayılamayacak  erken  bir  dönemde  bu  nitelikteki  eserlerin  arka  arkaya  günışığına  çıkmaya  başlaması da inanın ,  çılgın  Türklerin  bugünki  bıçak  ustalarınca  çok daha  iyilerinin  yapılmasını  sağlayacak  .
 Forumlara   ilk üyeliğim  sırasında  yazdığım bir  inancımı tekrarlamanın da  tam  vaktidir : bu  topraklarda  üretilip , dünyada  yapıldığından bugüne  büyük  saygı ve  hayranlık  uyandıran  kanuni  yatağanı  gibi 
büyük  eserlerin benzerleri  hatta  daha  iyileri   yine  bu  toprakların  , aynı  kültür  genlerini  taşıyan  ustaları  tarafından  üretilecektir . Yayınlanan esrler  bu  büyük  işıklı  eserlerin   öncü  işaret  fişekleridir haberimiz  ola .   

"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #27 : 29 Ağustos 2011, 02:09:46 »
bekir abim hislerime tercumansın şu anda unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yaşatmaya çalıştığımdan ötürü bana antika diye takılanlara inat geçmişimizi unutmadan ilerliyoruz ki geleceğimizden emin olalım ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #28 : 29 Ağustos 2011, 08:24:17 »
Usta bu bıçak çok can yakacak.
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/

tirendaz

• 214
  • Mert Topçubaşı-1974
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #29 : 29 Ağustos 2011, 14:41:29 »
Muammer bey, ellerinize sağlık.
Gökhan bey yazınca aklıma geldi, acaba Batılı ustalarla bizim ustaların bıçağın farklı yüzüne isim yazmaları, yazı yazarken birinin soldan sağa, diğerinin sağdan sola yazması sebebiyle olabilir mi?
Tekrar iyi bayramlar dilerim.
Saygılarımla
"ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil"
Nef'i

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #30 : 29 Ağustos 2011, 18:54:30 »
Sanmıyorum. Bele takılan meşin silahlıkta(osmanlı dönemi) bıçağın sağ ele göre düşünürsek  görünen yüzü sağ taraf olmaktadır.Süsleme de görünen yüzde daha gösterişli oluyor.
saygılar, iyi bayramlar..

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #31 : 29 Ağustos 2011, 20:46:00 »
Ustamın ellerine  sağlık    Ali  .  Forumlarımızdan  arka  arkaya  yayınlanan eserlerdeki kalitenin ve  ustalık seviyesinin çok  hızlı   yükselmesi  gelenekselden  yola çıkarak  yeni  yorumlarla  tasarlayacağımız  bugünün  bıçakları ,  Türkiyedeki  elişi  bıçak  üretiminin  düzeyini  Türkiye  dışında da   gösterecek ve  oralardan da  hakettiği  ilgiyi görecektir  kesinlikle  eminim .
  Bir  forumla  birlikte henüz  emekleme   devresi  bile  sayılamayacak  erken  bir  dönemde  bu  nitelikteki  eserlerin  arka  arkaya  günışığına  çıkmaya  başlaması da inanın ,  çılgın  Türklerin  bugünki  bıçak  ustalarınca  çok daha  iyilerinin  yapılmasını  sağlayacak  .
 Forumlara   ilk üyeliğim  sırasında  yazdığım bir  inancımı tekrarlamanın da  tam  vaktidir : bu  topraklarda  üretilip , dünyada  yapıldığından bugüne  büyük  saygı ve  hayranlık  uyandıran  kanuni  yatağanı  gibi 
büyük  eserlerin benzerleri  hatta  daha  iyileri   yine  bu  toprakların  , aynı  kültür  genlerini  taşıyan  ustaları  tarafından  üretilecektir . Yayınlanan esrler  bu  büyük  işıklı  eserlerin   öncü  işaret  fişekleridir haberimiz  ola .   

ustam ne güzel ifade ettin öyle diline sağlık
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #32 : 30 Ağustos 2011, 01:23:10 »
 İyi ki varsınız, gözlerimiz bayram etti. Türk formunda bir bıçak yapılıp da günümüz sanatkarları tarafından ucuz görünmeyen, estetik olan bir eser şeklinde pekala yapılabileceğini gösterdiniz. Gerçekten bu formda belki de günümüze kadar bu anlamda bir eser belki yüzyıldır çok çok az çıkmıştır. Kutlarım ustam  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #33 : 30 Ağustos 2011, 15:04:00 »
İyi ki varsınız, gözlerimiz bayram etti. Türk formunda bir bıçak yapılıp da günümüz sanatkarları tarafından ucuz görünmeyen, estetik olan bir eser şeklinde pekala yapılabileceğini gösterdiniz. Gerçekten bu formda belki de günümüze kadar bu anlamda bir eser belki yüzyıldır çok çok az çıkmıştır. Kutlarım ustam  :2up
Sağolasın Emre bey. Ürettiğiniz estetiği en üst düzeydeki bıçakları hayranlıkla izliyorum.
sevgiler.. iyi bayramlar.

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
« Yanıtla #34 : 30 Ağustos 2011, 15:29:04 »
Sağolasın Emre bey. Ürettiğiniz estetiği en üst düzeydeki bıçakları hayranlıkla izliyorum.
sevgiler.. iyi bayramlar.

Körler sağırlar birb... Yani... Şey... Hık mık... Diyorum ki ustalar birbirini ne de güzel anlıyorlar...  :)) :)) :))

Siz bana bakmayın yau... Kaleyi özledim, ne dediğimi bilmiyorum... :)

Hadin sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #35 : 02 Eylül 2011, 00:38:23 »
Muammer Usta'm, estetik değeri ve işçilik kalitesi çok yüksek bir ürün ortaya koymuşsunuz. ellerinize sağlık. söyleyecek söz bulamıyorum ve fotoğraflara bakıyorum sadece...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #36 : 02 Eylül 2011, 21:40:57 »
Teşekkür ederim Emin kardeşim, birşeyler yapmaya çalışıyoruz.

a.sinan

« Yanıtla #37 : 02 Eylül 2011, 22:14:46 »
Muammer bey çok güzel olmuş. Gravürlerin yapıldığı metal nedir? oyulmadan önce sarı renkde sonra beyaz görülüyor. Gravüre nasıl işlem uygulandı acaba? Bunu yaparken nasıl bir graver(oyma kalemi, bıçağı siz her ne diyorsanız ismine) kullandınız?

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #38 : 02 Eylül 2011, 22:22:09 »
Sağ tarafa markalama olayı çok ilginç, sagolasiniz sayenizde guzel bir bilgi sahibi olduk.
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Muammer usta

• 224
« Yanıtla #39 : 02 Eylül 2011, 23:14:19 »
Muammer bey çok güzel olmuş. Gravürlerin yapıldığı metal nedir? oyulmadan önce sarı renkde sonra beyaz görülüyor. Gravüre nasıl işlem uygulandı acaba? Bunu yaparken nasıl bir graver(oyma kalemi, bıçağı siz her ne diyorsanız ismine) kullandınız?
A.Sinan bey,detay bilgileri fotoğraflarla birlikte sunumda yazmıştım.Prinç malzeme üzerine çalışılmış gravür.Tamamen el yapımı. Daha sonra üzerine altın kaplama yapıldı.Gravür klasik kazıma kalemleri ile yapıldı. Maalesef havalı gravür aletlerinden elimizde yok.Olsaydı çok daha seri ve temiz işler çıkarabilirdik.İlerde inşallah belki olur.
saygılar..