Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak yarışması

Enes şener

• *
  • 8
  • enes şener
  • Meslek: Demirci
  • Yer: Kütahya/tavşanlı
Bıçak yarışması
« : 10 Mayıs 2026, 01:23:01 »
Bu sene bir bıçak sanatı forum üyesi olarak geri dönüşüm temalı yarışmada rezonans adlı çalışmam 1.liğe layık görüldü bunun mutluluğunu sizlerle paylaşmak istedim ayrıca bıçak sanatı forumunun da bu derece almamda büyük etkisi var buradaki bilgilerin ve ustaların deneyimleri bana çok şey kattı bütün ustalarıma teşekkür ederim

Mahmut Erdoğan

• 593
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
Ynt: Bıçak yarışması
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2026, 15:26:43 »
tebrik ederim ustam.
resimleri paylaşabilirmisiniz ?
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Enes şener

• *
  • 8
  • enes şener
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2026, 23:03:43 »
Kusura bakmayın fotoğraf boyutundan dolayı yükleyemedim şöyle link attım.

https://www.facebook.com/share/r/18nrNNEXGP/?mibextid=wwXIfr

Enes şener

• *
  • 8
  • enes şener
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2026, 23:04:40 »

atikmehmet

• 1214
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2026, 10:05:38 »
Birincinin içimizden biri olmasına çok sevindim. Bıçağı da halihazırda gören biri olarak tekrar tebrik ederim. Detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulamasam da vitrinden göründüğü şekliyle 1. liğe layık bir bıçak olarak görünüyordu. konunun uzmanı değilim ancak gerek hikayesi gerekse ürün olarak güzel bir eser ortaya koyulmuş. Ellerinize sağlık ustam.
Bu seneki yarışma zannediyorum jürisi itibariyle  şimdiye kadar yapılmış en adil yarışma gibi geldi bana. O yüzden bence bu birincilik iki kez tebrik edilmeyi hak ediyor. Başarılarınızın devamını diliyorum. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Enes şener

• *
  • 8
  • enes şener
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2026, 11:08:10 »
Mehmet atik ustam sizden bu sözleri duymak bana onur verdi çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için

Enes şener

• *
  • 8
  • enes şener
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2026, 11:39:55 »
nihayet yüklemeyi becerebildim :)
bu bıçağı yaparken hem geri dönüşüm temalı olmasından hem de kendi çalışma tarzım dan dolayı rustik bi çalışma yapmayı tercih ettim(eğer  bıçağım dereceye girerse müzede de bi tane dövme izleri bulunan bıçak olsun diye geçti gönlümden)
Kabzede ise bölgemizin maden bölgesi olması sebebiyle madenci pantolonundan mikarta yaptım (aslında ilk denememdi normalde doğal ahşap kullanıyorum)
Bıçaktada en çok dikkat ettiğim kısımlar boşuksız sıfıra en yakın toleransta bağlantı yapmaya çalıştım ağırlık dengesini tam balçakta olacak şekilde ayarladım ve ağzını da 0.4 mm kalınlıkta bırakıp tam 15 derecede bileme yaptım...

« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2026, 23:51:31 »
Tebrik ediyorum, ellerine sağlık  :2up :2up