Bıçak Sanatı - Forum

Mangal Seti

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Mangal Seti
« : 28 Ocak 2024, 02:47:07 »
Merhabalar uzun zamandır aklımda olan yapmak isteyipte yapamadığım aklımda olan işlerdi.
   Her zaman ikili benzer kabza olan işleri sevmişimdir.Bıçağın ağzını döverek 1 mm indirdim sonra hafif taşladım hattı yüksek taşlamaya gerek duymadım bu yüzden.
   Aslında çatalıda dövdüm fakat kılcal çatlaktan dolayı kırılınca talaşlı imalattan yürüdüm açıkçası çok sık görmesekte bence ikili olarak fena sayılmaz kılıf konusunda kararsızım saygılar. 🙋‍♂️

Çelik 80Crv2
   Kalınlık 4 mm
   Toplam boy 260 mm Çatal dahil
   Kabza ceviz

Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2186
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Mangal Seti
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2024, 12:02:18 »
Eline sağlık Şaban Ustam.
Epeydir benim de canım istiyor. Fırsat bulamadım. Harika olmuşlar.
Sadece bıçaktaki rustik hava ve mührü çatalda da aradı gözlerim...

MustafaV

• 797
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2024, 10:16:36 »
Şaban ustam ellerine sağlık. Bununla bi doğada pişir-ye videosu fena gider. ;)

Çatalın kabzası çok zarif, narin gelirken bıçak biraz fazla kaba hissettiriyor. Belki de ikisini aynı karede gördüğümüzden dolayıdır. Tutuşu, konforu iyiyse sorun yok tabi.

Bıçağın namlu tarzını çok sevdim. Dövme işlerde bu tipi seviyorum. Dövme imkanım olursa hatta direkt bu tarz bir tane yapasım var ağza kadar inceltip. Dövme izleri konusunda Mehmet hocama katılıyorum.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orkunaydin350

• *
  • 2008
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 29 Ocak 2024, 14:48:34 »
Eline sağlık Şaban ustam, güzel set olmuş. Bıçak üstündeki dövme izleri çok güzel görünüyor. Hem rustik hem parlak olması daha temiz ve özenli gösteriyor. Tel fırça gibi birşeyle mi, temizledin?

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2024, 20:39:03 »
Abim ellerine sağlık

Bu seti çok tuttum. Dövme işi sap desenleri şahane. Vernikte ne uyguladın, Soytürk ustanın bitirişine çok benziyor, bu dokuyu çok beğeniyorum.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2024, 20:34:51 »
Eline sağlık Şaban Ustam.
Epeydir benim de canım istiyor. Fırsat bulamadım. Harika olmuşlar.
Sadece bıçaktaki rustik hava ve mührü çatalda da aradı gözlerim...
Teşekkür ederim Mehmet hocam sağolun aslında dövmede sorun yaşamasaydım oda öyle olabilirdi fakat talaşlı imalat olunca mühürü vurmak istemedim en kısa zamanda bekliyoruz o zaman selamlar 🙋‍♂️
Şaban ustam ellerine sağlık. Bununla bi doğada pişir-ye videosu fena gider. ;)

Çatalın kabzası çok zarif, narin gelirken bıçak biraz fazla kaba hissettiriyor. Belki de ikisini aynı karede gördüğümüzden dolayıdır. Tutuşu, konforu iyiyse sorun yok tabi.

Bıçağın namlu tarzını çok sevdim. Dövme işlerde bu tipi seviyorum. Dövme imkanım olursa hatta direkt bu tarz bir tane yapasım var ağza kadar inceltip. Dövme izleri konusunda Mehmet hocama katılıyorum.
Teşekkür ederim hocam sağolun ikiside aynı kabza olmayacağı için aynı görselde fark ortada oluyor haliyle normal ama sorun yok 🙋‍♂️
Eline sağlık Şaban ustam, güzel set olmuş. Bıçak üstündeki dövme izleri çok güzel görünüyor. Hem rustik hem parlak olması daha temiz ve özenli gösteriyor. Tel fırça gibi birşeyle mi, temizledin?
Teşekkür ederim Orkun ustam
Sağolasın.Skoç zımpara ile yüzeyi temizledim :)
Abim ellerine sağlık

Bu seti çok tuttum. Dövme işi sap desenleri şahane. Vernikte ne uyguladın, Soytürk ustanın bitirişine çok benziyor, bu dokuyu çok beğeniyorum.
Teşekkür ederim Şeref ustam sağol.
   Keten tohumu yağı üzerine Sefa hocanın yapmış olduğu bir karışımdan kullanıyorum genellikle bu karışımı kullanıyorum üzerinde vernik yok japonda ahşabın doğallığını bozuyor doğal olandan yanayız diyelim 🙂
Gendarmerie Special Operation...