Bıçak Sanatı - Forum

yazın bizim sitede hırsızlık olayları çok olur bıçak merakım bundan

Berke Boyacı

benimde anlatmaya çalıştığım şey aslında bu. Ne bıçağı yahu hırsız bu özgürlüğünüzü, vatanınızı veya canınızı çalmaya gelmedi ki...

senin evine hırıszı giripte yılların emeğini çalsa götürse, namusunla çalıştığın ve yıllarca biriktirdiğini bir gecede veya saatte alıp götürse ardından yakalansa ve 1 bilemedin 2 gece sonra serbest kalsa  bu düşüncelerin nasıl olur merak ediyorum. ama yazdıklarına bakılırsa hırsız bu helal olsun dermisin. bu hırıszların yaptığı en hafif suç ,insanları uyutup neler neler yapıyorlarmış bunları bir öğrensen.

saygılarımla,
Suç işliyorlar diye öldürelimmi yani insanlıkmı bu ?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
hırsızlık olayını birebir  yaşaman gerekiyor benim sana bazı şeyleri anlatmam için.

bu arada onların işlediği sucun cezası yok bana hırsızları savunmayın  lütfen. insanlıkmı bu demişsin insanlık tabiki en doğal hakkım çoluğumu çocuğumu korumak. haneye tecavüzün başka ne acıklaması var gecenin bir yarısı evinde adamın biri dikilmiş karşına cekmiş tornavida veya bıcak vuruyon vuruyon hacı yatmaz gibi durmadan kalkıyo.
haplı adam sana soku verdi tornavidayı sen de ne bıcak nede başka birşey var insanızya yapmadık birşey sen kıvranıyorken evdeki ailene ne yapar bu adamlar? (bunun bircok örnekleri var kardeşim hemde yüzlerce madur olmuş aile bunlar senden ekmek çalmıyor hayatını çalıyor bunuda siz bir zahmet anlayın)
ben mevlana değilim  ben insanım benim iznim olmadan benim evime girecek insan ölmeyi ve öldürmeyi benim nazarımda göze almıştır.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
sana yüzde yüz katılıyorum özgür bu ne ya hırsızlara ne kutsal iş yapıyosun diye ödülde verelim olmazmı. Peki işin şu noktasına gelelim berke bey hırsızlık yapmamak için tonlarca çöpün arasından kağıt plastik toplayanları hangi kategoriye koymak lazım.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
en güzel silah el dir elbette hem herzaman yanımızda bulunur hem de taşıması yasak değildir :)
ancak Ercan hoca seviyesindeki birinin dahi bıçaklı rakibi karşısında çıplak elle şansı pek azdır. sıradan birinin ise hiç şansı yoktur desek yeridir malesef....

onun bir videosu var sanırım izlemedin sana pm den atabilirim ercan hocaya yaklaşamıyorlar bile  ;)

Ercan hocayı dövdüreceksin ya da deldireceksin o olacak ;D. Hedef göstermeyin kimseyi :D...

Mert evde senden başka kimse yok mu? Wakizashi'yle koridorda ilerlerken banyodan çıkan birinin gözünü çıkartma sakın :(. Elde bıçak evin içinde gezmek çok iyi bir fikir değil, hele bir de hırsız beklentisiyle ani tepki verebilecekken.

annem gece dolaşır mutfağa gider ama iyi güreşir beni yakaladımı yere yatırabiliyor o yüzden ona bi rşey olmaz  :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Hırsızlık kategorileri olan bir suç olmalı bence, aç olup da ekmek çalan ile tok olup televizyon çalanı aynı kefeye koymamalı. Bence Yusuf Islam'ın (eski Cat Stevens) sözü geçerlidir: "Kıtlık sırasında ekmek çalan hırsız sayılmaz"

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
mesele hırsızlara acıyalım'a geldi galiba. böyle bir durum yok, bunu da bekleyemeyiz. ama şunu diyorum, hırsız girecek hayali ile elde kılıç beklenmez. biraz eğitim alırsınız, evinizin güvenliğine dikkat edersiniz, ufak bir kaç savunma gereci hazırlarsınız... tedbiri alıp tevekkül etmek lazım. eve giren hırsızı bandoyla karşılayalım, gözyaşıyla uğurlayalım demiyorum. ama stres kontrolü olmayan, eline bıçağı aldı mı gecenin karanlığında tir tir titreyen birisi hırsıza değil kendisine ve aile bireylerine zarar verir. bu manada kendimizi eğitmeyi gözden kaçırmayalım diyorum. yoksa eve giren hırsız tabi ki en ağır şekilde mümkünse bizim elimizden cezalandırılmalı 8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

hırsızlık olayını birebir  yaşaman gerekiyor benim sana bazı şeyleri anlatmam için.

bu arada onların işlediği sucun cezası yok bana hırsızları savunmayın  lütfen. insanlıkmı bu demişsin insanlık tabiki en doğal hakkım çoluğumu çocuğumu korumak. haneye tecavüzün başka ne acıklaması var gecenin bir yarısı evinde adamın biri dikilmiş karşına cekmiş tornavida veya bıcak vuruyon vuruyon hacı yatmaz gibi durmadan kalkıyo.
haplı adam sana soku verdi tornavidayı sen de ne bıcak nede başka birşey var insanızya yapmadık birşey sen kıvranıyorken evdeki ailene ne yapar bu adamlar? (bunun bircok örnekleri var kardeşim hemde yüzlerce madur olmuş aile bunlar senden ekmek çalmıyor hayatını çalıyor bunuda siz bir zahmet anlayın)
ben mevlana değilim  ben insanım benim iznim olmadan benim evime girecek insan ölmeyi ve öldürmeyi benim nazarımda göze almıştır.
Tamam abi gelirse hırsız katanayla doğra o zaman ben birşey demedim...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye

aynen ;)

bi de şu araba kundaklayıcılar var

ben 13 yıl eşşşek gibi çalışayım yemeyim para biriktireyim araba alayım adam gelsin arabama benzin döksün yaksın ben de seyredeyim oh

ne güzel istanbul   
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2011, 19:30:18 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ozgurozdemir

• *
  • 1
hırısza yapmadığım şey değil birkez daha yaparım sorun olmaz alışkınız ama katana meraklısı değilim şimşir benim için ideal
arac kundaklayıcılarını 357 lik havalı ile topuklarından vuracaksınki her topalladığında aklına gelsin
bir arkadaşımın arabasını kundakladılar sigortada kundaklama diye bir olgu olmadığından dolayı para alamadı birde araç çalışmadığından dolayı borçlar ödenmedi haciz üzerine haciz cahil cuheylanın yaptıklarından adamın cektikleri :(

yusuf biçer

• *
  • 1415
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ozgurozdemir

• *
  • 1
357 lik havalı ile

357 mgnm mu ?
  yusuf hocam hiç takip etmiyorsun 357 lik havalı 45 lik havalı bunlarda cıktı tüplü:)

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
Hırsızlık kategorileri olan bir suç olmalı bence, aç olup da ekmek çalan ile tok olup televizyon çalanı aynı kefeye koymamalı. Bence Yusuf Islam'ın (eski Cat Stevens) sözü geçerlidir: "Kıtlık sırasında ekmek çalan hırsız sayılmaz"

sanırım konu hakkında yorum yapanların hepsinin belli oranda haklı olduğunu düşünmemin nedeni bu. yani hırsız var, hırsız var.

fakat meskende insanlar bulunduğu halde mahremiyeti ihlal etmek,hafifletici sebepleri olmayan bir suç olsa gerek.  sevdikleriniz söz konusu olduğunda gözünüzün bişey görmemesi gayet normal, yasalar elimi kolumu bağlamıyor olsaydı içinde sevdiklerim olduğu halde evime giren şahsa merhamet göstermezdim. Allah kimseyi öyle bir duruma düşürmesin.

yusuf biçer

• *
  • 1415

yusuf hocam hiç takip etmiyorsun 357 lik havalı 45 lik havalı bunlarda cıktı tüplü:)

tüp işi boş iş tüp biter ortada kalırsın

havalılar avda kullanılmadığından fazla bilgim yok takip etmiyorum

hunter 1250 favorim

« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2011, 21:33:29 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ozgurozdemir

• *
  • 1

sanırım konu hakkında yorum yapanların hepsinin belli oranda haklı olduğunu düşünmemin nedeni bu. yani hırsız var, hırsız var.

fakat meskende insanlar bulunduğu halde mahremiyeti ihlal etmek,hafifletici sebepleri olmayan bir suç olsa gerek.  sevdikleriniz söz konusu olduğunda gözünüzün bişey görmemesi gayet normal, yasalar elimi kolumu bağlamıyor olsaydı içinde sevdiklerim olduğu halde evime giren şahsa merhamet göstermezdim. Allah kimseyi öyle bir duruma düşürmesin.

yasalar coluk cocuğu geri getirmiyor malesef ama nafile hırsıza haneye tecavüz uygulanmıyor
sokata adamın biri size tornavida cekiyor ve diyorki elindeki poşeti ver karmı ac veya paranı istiyor akabinde elemanı polis yakalıyor ve diyorsun tornavida cekip paramı aldı eğerki elemenın üstünden tornavida cıkarsa hop 33 yıl  adam evine giriyor seni soyup sovana ceviriyor birde senle kavga ediyor hırsızı alt ediyorsun kahramansınya karakola teslim ediyorsun tabi can havli adamı iyice benzetmişsin gerile gerile karakoldan içeri kahramansınya anca o saniyeye kadar sen hapise adam hastaneye doktor kardeşim ne yapsın önündekini 6 ay işgöremez raporu veriyor hop altı ay adamın ailesine bak asgeri tutardan 1500tl gibibir tutar adama 6 ay para ver (garip ama mewmlekette asgeari ücret 630tl ) içeride birde yat 6-12 ay neye yanarsın kahramanlığınamı .adam hakm karşısına cıkıyor hakim sana soruyor onun hırsız olduğunu görmedinmi bilmiyormusun  sende donup kalıyorsunmalesef.hırsızda pişkin pişkin hakim bey üşüdüm kapı acıktı eve girdim pişmanın hop amcam dışarda senin paranla cirit atıyor.gelde deli olma :)

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
Özgür benim hikayemi kim anlattı sana

ozgurozdemir

• *
  • 1
Özgür benim hikayemi kim anlattı sana

hırıszı korkutmak yerine delikenlılık yapanlardansın ustad benim gibi herhalde hala anlamış değilim koca çelik kapıyı yapan adamlar bizzat kalenin kendisi kapıyı acamazken el oğlu nerde ders aldıysa hiç kilitlenmemiş gibi kapıyı açı veriyor :(
geçmiş olsun ustadım ne diyeyim  adalet mülkün temelidir.

yusuf biçer

• *
  • 1415
adalet mülkün temeli olamıyorsa  12 inç namlulu 357 magnum tabanca adaletin temeli olur  :D :D 
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ozgurozdemir

• *
  • 1
adalet mülkün temeli olamıyorsa  12 inç namlulu 357 magnum tabanca adaletin temeli olur  :D :D

aman hocam öldürmek yok cana kıymak yok hırsızı yakaladıkmı topluma kazandıracağız allahın izni ile

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
en güzel silah el dir elbette hem herzaman yanımızda bulunur hem de taşıması yasak değildir :)
ancak Ercan hoca seviyesindeki birinin dahi bıçaklı rakibi karşısında çıplak elle şansı pek azdır. sıradan birinin ise hiç şansı yoktur desek yeridir malesef....

onun bir videosu var sanırım izlemedin sana pm den atabilirim ercan hocaya yaklaşamıyorlar bile  ;)

"pek az" ve "hiç" diye anlatmaya çalıştığım kazanma oranlarını (biraz saçma olabilir ama) yüzde olarak izah etmeye çalışacağım;

ölümcül bir karşılaşmada, taraflardan çıplak elli olan savaş sanatları üstadı şahsın, ne olduğu belli olmayan bıçaklı şahsa karşı kazanma oranını %80 kabul edelim çok yüksekmiş gibi görünen bu oran %20 kaybetme yani ölüm veya ciddi yaralanma riski taşımaktadır. Aynı şekilde çıplak elliyle kendini savunmaya çalışan kişinin hayatının büyük bir bölümünü savaş sanatlarına adamamış benim gibi azbuçuk bişeyler bilen birinin bıçaklı saldırgan karşısında kazanma ihtimalini %10 kabul edelim, bu da pratikte kazanma ihtimali yok demektir.

bilmem anlatabildim mi? Mert

bahsettiğin vidyonun linkini koy da bişeyler öğreniriz belki  :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
bıçak silahtan herzaman daha tehlikelidir çünkü

-mermisi bitmez

-tutukluk yapmaz

Yusuf BİÇER / Adana 1974