Elinize sağlık. Çok çok güzel olmuşlar.
Orkun hocam belki sırttan biraz daha oval gelen bir uç görmek istemiş olabilir.
Teşekkür ederim ustam beğenmenize sevindim

Sizin görseldeki bıçakta çok güzelmiş

Aynen Osman hocam, güzel görsel bulmuşsun. Sende de nasıl bir arşiv var acaba? 
Yasin hocam sanırım küçüklerden ikisinin formu birebir aynı da değil. Birinin burnu hepten kırılmış gibi çok dar açılı ama diğeri daha forma uygun bir havada geniş açılı.
Evet formları farklılık gösteriyor ucu dar olanı ağız açarken yaktığım için toparlamak adına kısaltmak zorunda kaldım böyle bir form oluştu.
elinize sağlık. güzel çalışmalar olmuş. ben de farklı bir yerden fikrimi söyleyeyim. fileto bıçağı gerçekten fileto işlerinde kullanılacaksa, ekstra esnek olmasında fayda var. gerçi 2.5 mm kalınlık için bıçakların boyları bir hayli uzun. yani ister istemez bir esnekliği olacaktır. fakat bu kadarı fileto için belki de yeterli olmaz. kısaca şöyle sorayım. fileto bıçağının yaklaşık sertlik değeri nedir? (merak ettim). selamlar.
Teşekkür ederim

Bende siparişi alırken ısrarla filetonun çok daha ince dar bir bıçak olacağını belirttim fakat müşteri özellikle bu şekilde istedi. Aslında bunlar yanagiba formu ama kendilerinde de aynı bu formda yanagiba gibi tek taraflı değil tam taşlamalı bir bıçak varmış fileto olarak kullandıkları ve onun aynısından istediler. Tabiki gerçek bir fileto gibi esnemesi söz konusu değil 3 cm namlu genişliği var. Sertlik değeri 56-57 hrc diye düşünüyorum dışarıda yaptırdım ısıl işlemini.
Yasin hocam ellerine sağlık bıçaklar güzel olmuş.Su verme işini firmada mı yaptırdın ? Sayada namlunun oturduğu oyuntuyu nasıl yapıyorsun ? Iskarpela ile mi dremel ile mi merak ettim . Bu arada paslanmaza yönelmişsin istek üzerine.Karbon çelikler güzel ancak bakımı zor kullanan için paslandırmadan korumak dikkat ve özen gerektiriyor.
Teşekkür ederim hocam

Evet dışarda bir firmaya yaptırdım ısıl işlem ve menevişini.
Iskarpele ile yapıyorum sadece filetoların birini dramelin ucuna bir aparat aldım onunla yaptım.
Kendi fırınım olmadığı için bıçak için en kritik en önemli şey olan ısıl işlemi başkasına yaptırmak açıkçası pek etik gelmiyo bu bıçağı ben yaptım diyemiyorum. Bir kaç tane daha paslanmaz çalışma var onları bitirdikten sonra fırın alana kadar bir daha paslanmaz çalışacağımı sanmıyorum.