saygıyı hakeden güzel bir çalışma.
sınırlı imkanlara rağmen , güzel bir iş çıkarmışsın
emeğine ve yaratıcılığına saygılar.

Sağolun hocam.
Çok iyi bir başlangıç, geliştirilebilir bence
ellerine sağlık.
Evet. Tabla benim için çok güzel verim verdi. Taşlama düzeneğini tekrar elden geçirecem.
Ahşabı kullanmamın sebebi planyadan vs geçirecek imkanımın olması. Demir malzeme ne kadar yeni olsa da biraz taşmlama istiyor tam düzgünlük için.
Yusuf abi karadenizlimisin ? 
Değilim ama üniversiteyi KTU de okudum. Etkisi var mıdır?

Emeğinize sağlık. Eğlenceli video olmuş, eminim yaparken de eğlenmişsinizdir. Videonun başında "not a good idea" diye bir bölüm geçti, sanırım spirale sol el tutamağını takmadığınız için. Aynı şekilde kesme taşıyla taşlama yapmak da iyi bir fikir değil, aklınızda bulunsun. Ustam bir de adres verirsen sana çekiç hediye etmek istedim videoyu izlerken, onu da kendin yapmaya uğraşma diye.

İlk defa video yapıyorum. Daha çok azap dolu oldu. 10 saatin üzerinde video kaydı vardı uğraşıp bukadar kısatttım.
Spiral taşlamada büyük makinada kol gerekli ama avuç taşlamada aleti alır almaz kolunu çıkartırım. Çalışmada büyük zorluk yapıyor.
Orada parçalar bağımsız olduğu için kesim yerleri kabarıp taşı sıkıştırdı ve taş yüzüme patladı. Allahtan geniş bir koruma gözlüğüm olduğu için ucuz atlattım. Dolu malzeme olsa böyle olmaz.
Taşlama konusunda haklısınız çok ince çapakları bunun ucuyla alıyorum üşengeçlikten ama risk her zaman var.
Çekiç konusunda ilk kim laf edecek diye merak ediyordum bende. 2 tane çekicim var aslında ama babam bahçeye götürmüş. Yine üşengeçlikten gidip getirmektense etraftane varsa. Öyle çok kuvvetli isteyen iş olmadığı için çok sıkıntı da çekmedim.
Oradaki mengene de el yapımı tezgah da. Tezgahın yüzeyi eski bir ahşap kapının tahtaları. El yapımı çekic aklımdan geçmedi değil.
Çok mu beleşçi görünüyorum oradan.