Bıçak Sanatı - Forum

Hazine buldum!!!

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Hazine buldum!!!
« Yanıtla #40 : 26 Temmuz 2011, 21:34:11 »
eyvallah ustad cumaya inşallah memleketteyizbakalım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #41 : 26 Temmuz 2011, 21:50:12 »
Tartışmaya son noktayı koymak istedim bu ağaç kesinlikle çam gillerden olan Larex ( Larıx diye de geçer) çam türlerinden olmasına rağmen özgül ağırlık olarak çamlardan çok daha ağırdır kurusu cm3 700gr yaş olanı ise cm3 900gr ila 1000gr.
Dokusu daha yoğun firezesi oldukça sık reçineden ziyade yağlı, çatlamaya çok müsait az karşılık veren fakat karşılık verdiğinde ise çoook tehlikeli olan bir ahşap türüdür. (igne kadar sivri uçları olur ve acayip can yakar)
Reçineli çam gibi görünsede reçine gibi çok yoğun bir kokusu asla olmaz ve ayrıca bir keresteci olarak bıçak sapıda olmaz.

Serdar kardesim Allah senden razi olsun ,kafayi yiyodum ben isin icinde yalanci cikmakta vardi :(.Aklim almamisti bu kadar agir cam mi olur diye .Söylediklerin cook dogru sert ama cok kirilgan civi cakayim dedim birde, resmen patladi kirildi yani.Bundan sonra ahsap ekspertimiz sensin ona göre  :D kafani agritiriz artik O:-)
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

mustafa

• 306
« Yanıtla #42 : 26 Temmuz 2011, 21:58:06 »
nediyelim gecmişolsun  bende bugün senegalin varoşlarında gezerken maske yapanlara abanoz sordum onlarda ambarı gösterdiler yanı ben diyeyim 10 siz deyinki 20 metreküp abanoz agacı 15 cm capında 50 cm uzunluğunda  bir parçayı pazarlıkla 25 euro ya kapattım iyimi yaptım kötümü yaptım hayırlısı olsun abanuzun 10-12cm lik ortası siyah gerisi beyaz.birde gördüğüm ilginç bir ağaç taek ağacı türkiyede okadar satın alıpta burdaki kadar deseniolanı görmedim nasip olursa ondanda az biraz birkaç bıcaklık temin edeceğim :)

mustafa bey sizin oralarda akça ağaç (sanırım )yumrusu bolca var olması gerekiyor onu araştırırsan asıl hazineyi bulmuş sayılırsın
saygılar
Evet evet oldukca bol Türk yayi ile ilgili merakimdan biliyorum,üstad yumru derken köktenmi bahsediyoruz tam anlamadim neresi bu yumru agacin  :)yoksa eldeki son malzeme kuzu kemigi  ;D
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2011, 22:02:44 Gönderen: mustafa »

mustafa

• 306
« Yanıtla #43 : 26 Temmuz 2011, 22:07:04 »
Ayreten, kafadan cam diyen arkadaslarada, ben sapka cikariyorum :)Eee nedemisler büyük lokma ye büyük laf söyleme.Ben odundan anlarim demistim pert oldumm  ;D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #44 : 27 Temmuz 2011, 02:51:00 »
Yumru: bu ağacın gövdesinde gelişen ur benzeri yapılardır, kök ile alakası yoktur. Evet figür olarak köke benzeyebilir ama yapısal olarak çok farklıdır.
Birkaç internetten örnek verelim:

Bu tip yapılar bulunursa ve kesim izni çıkarsa genelde ana ağaca zarar vermeden kesim yapılır. Çoğunlukla kış dönemi ava çıkılır, kesilen urun kesiği ağaç macunu ya da balmumu gibi malzemeyle kapatılır ki ana ağaç zaman içinde kesik bölgeden enfeksiyon kapmasın. Kesilen yumru 2 yıl ile 5 yıl arasında kurutulur, bu kurutma evresinde kesik bölge balmumu ile kapatılıp aşırı hızlı kuruyup çatlamaları engellenir.

Bir yumru binlerce dolar değerindedir, kurutulup stabilize edilmiş yumrular altın değerinde alıcı bulabilir...
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2011, 02:52:39 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #45 : 27 Temmuz 2011, 03:21:31 »
aynı yumrudan memlekette buldum kestane ağacından ağaç kesilmiş ve yaşı  yaklaşık 100 veya daha fazlası olan bir ağaç dış kısmında urlar vardı kesileli 3-4 sene olmuş olabilir 5 km benzinli testere ile yürüyerek kesim yaptım fakat testrenin azizliğine uğruyarak ancak 5de 1 ini kesebildim :( şu an evdeler eve dönüşte fotoları yayınlarım inşallah
yaklaşık 30 kg civarında
gezmek araştırmak ve bayağı efor sarfetmek gerekli bu işlerde veya hazır kesilmişini almak  gerisi size kalmış

saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #46 : 27 Temmuz 2011, 09:00:32 »
Ayreten, kafadan cam diyen arkadaslarada, ben sapka cikariyorum :)Eee nedemisler büyük lokma ye büyük laf söyleme.Ben odundan anlarim demistim pert oldumm  ;D

Mustafa kardeşim hazine bulamadın ama maaşallah arkadaşlarımızın kendisi bilgi hazinesi
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

mustafa

• 306
« Yanıtla #47 : 27 Temmuz 2011, 11:58:57 »
Arkadaslar cok sagolun ,Emre üstad, gercekten bilgilendirici olmus bunun üzerine egilebilirim.Malum alm. iklim nedeniyle bol ormanlik sayilir ve onlarca agac kesim isiyle ugrasan firmalar var ,hatta bir komsum belediyenin alakali bölümünde calisiyor,belki birseyler ayarlanabilir.

mustafa

• 306
« Yanıtla #48 : 27 Temmuz 2011, 12:02:46 »
Kesinlikle haklisin Yusuf, ben hazineyi foruma üye oldugumda buldum.Hepinizde bu güzel hazinenin degerli parcalarisiniz.Iyiki varsiniz cok memnunum cookk.

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #49 : 01 Ağustos 2011, 17:38:34 »
Alıntı
yani bu odunun özgül ağırlığı 700gr/cm3 mü? benim işlemci yandı
Arkadaşlar bu konuyu tekrar okuyunca büyük bir yanlışlık yaptığımı farkettim.
Larex ağacının 1 m3 ü 700gr gelir dolayısıyla cm3 üde 7gr.
700gr/cm3 olarak düşündüğünüzde teoman bey işlemciyi yakmakta haklı.
Kusura bakmayın nolur.
Kalın sağlıcakla.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #50 : 01 Ağustos 2011, 19:10:12 »
...
 .Elime ilk aldigimda bu ne yahu icinde demir mi var dedim tam 2.7 kg geldi cookkk sert bir ahsap ,ne oldugu hakkinda hicbir fikrimiz yok .Ucundan biraz kesip deseni görmeye calistim elektikli testere zorlandi inanin keserken.
...

Yukardaki anlatıma göre çıra ile alakası olamaz.

+1 Çıra hafif olur.
Ölümü gülerek karşıla!

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #51 : 01 Ağustos 2011, 20:48:07 »
Alıntı
yani bu odunun özgül ağırlığı 700gr/cm3 mü? benim işlemci yandı
Arkadaşlar bu konuyu tekrar okuyunca büyük bir yanlışlık yaptığımı farkettim.
Larex ağacının 1 m3 ü 700gr gelir dolayısıyla cm3 üde 7gr.
700gr/cm3 olarak düşündüğünüzde teoman bey işlemciyi yakmakta haklı.
Kusura bakmayın nolur.
Kalın sağlıcakla.

Hocam yine olmadı. 1cm3=7gr çinko ile kromun özgül ağırlıklarına yakın. 0.7gr daha makul, kayın ağacı gibi örneğin.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

mustafa

• 306
« Yanıtla #52 : 02 Ağustos 2011, 01:57:18 »
Arkadaslar bu konu brezilya dizisine döndü   ;D ,aklim ermemisti bu agirliga cam olasiligi .Ahsap isiyle ilgilenen biryere götürüp sordum bu nedir diye ,cevap BONGOSSI imis ,genellikle  sertligi ve suya karsi dayanikliligi nedeniyle köprü,vagon ,gemi parke ,merdiyven yapiminda kullaniliyormus Bati afrika kökenli ,agirlik 1.10 -1.20 g/ccm sertlik 150-215 N/mm2 suya attigimizda hemen batiyor ve civi cakilmiyor umarim üc bes sap yaparim artik ,amma yordu yahu  :D

memetcan

• 67
  • Meslek: iş makinası oparetörü
  • Yer: bergama
« Yanıtla #53 : 02 Ağustos 2011, 02:03:29 »
...
 .Elime ilk aldigimda bu ne yahu icinde demir mi var dedim tam 2.7 kg geldi cookkk sert bir ahsap ,ne oldugu hakkinda hicbir fikrimiz yok .Ucundan biraz kesip deseni görmeye calistim elektikli testere zorlandi inanin keserken.
...

Yukardaki anlatıma göre çıra ile alakası olamaz.

+1 Çıra hafif olur.
hakiki çıra bildiğim özgül agırlığı en yüksek malzeme
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2011, 02:06:47 Gönderen: memetcan »
İntikam soğuk yenince güzel olan bir mezedir.