Bıçak Sanatı - Forum

Hazine buldum!!!

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
Hazine buldum!!!
« : 26 Temmuz 2011, 00:15:43 »
Arkadaslar, bu gün cook güzel bir gündü benim icin .Sizlerle paylasmak istedim hem bilgilerinizede ihtiyacim var.Günün sürprizi arkadasimdan geldi ahsaba bakarmisiniz...
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: Hazine buldum!!!
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2011, 00:20:30 »
gördüğüm en güzel ahşap vay be  :2up

mustafa

• 306
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2011, 00:21:56 »
Sagolsun bicak merakimi ögrenen bir arkadasim bu parcayi getirdi bugün,7 cm e 80 cm .Elime ilk aldigimda bu ne yahu icinde demir mi var dedim tam 2.7 kg geldi cookkk sert bir ahsap ,ne oldugu hakkinda hicbir fikrimiz yok .Ucundan biraz kesip deseni görmeye calistim elektikli testere zorlandi inanin keserken.Ne oldugu hakkinda fikri olan varmi acaba...

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2011, 00:26:32 »
sanırım zebra ağacı, afrikada yetişen kıymetli bir ağaç. gerçekten hazine bulmuşsunuz. :2up

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2011, 00:27:22 »
ben çıraya benzettim hani mangal yakarken kullanırlardı bir parça kesip çakmakla yakmayı deneseydin

nerde buldu nasıl buldu kestimi onlarıda deseymiş
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2011, 00:30:04 Gönderen: merttt9 »

mustafa

• 306
« Yanıtla #5 : 26 Temmuz 2011, 00:41:26 »
sanırım zebra ağacı, afrikada yetişen kıymetli bir ağaç. gerçekten hazine bulmuşsunuz. :2up
Arastirmaya deger bir bakayim google ne buyuruyor  ;)

mustafa

• 306
« Yanıtla #6 : 26 Temmuz 2011, 00:58:38 »
Evet zebra agaci olmasi yüksek ihtimal  ;D,gercekten degerli bir parca bulmusum,99 dan beri kirmizi listede olan bir agac türüymüs .lüks arabalarda ,üst sinif mobilya üretiminde ve gitar kapagi olarak kullaniliyormus.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #7 : 26 Temmuz 2011, 01:07:02 »
ve tespih yapımında

mustafa

• 306
« Yanıtla #8 : 26 Temmuz 2011, 01:14:24 »
ve tespih yapımında
Haklisin Mert Türkce arattim sadece tesbih cikiyo zaten ingilizce ve almanca arattim ,ne bilsinler  tesbihi   :D.Bak simdi birde tesbih yapiminadami baslasam  ::)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #9 : 26 Temmuz 2011, 01:15:56 »
Çoğu düz figürlü ahşabın çizgileri yatay kesitte aynen böyledir, asıl ne tip bir ağaç olduğu çeyrek kesitler ve dikine kesitlerde anlaşılabilir. Bir de diğer düzlemlerden görüntü paylaşabilir misiniz?

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 26 Temmuz 2011, 08:13:30 »
büyük ihtimal ile kokobolo :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

memetcan

• 67
  • Meslek: iş makinası oparetörü
  • Yer: bergama
« Yanıtla #11 : 26 Temmuz 2011, 09:17:32 »
Koklarsanız katran kokusu geliyorsa çıradır. Benim gördüğüm kadarıylada çıra. Emek harcamayın emeğiniz boşa gitmesin.
İntikam soğuk yenince güzel olan bir mezedir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 26 Temmuz 2011, 09:26:30 »
...
 .Elime ilk aldigimda bu ne yahu icinde demir mi var dedim tam 2.7 kg geldi cookkk sert bir ahsap ,ne oldugu hakkinda hicbir fikrimiz yok .Ucundan biraz kesip deseni görmeye calistim elektikli testere zorlandi inanin keserken.
...

Yukardaki anlatıma göre çıra ile alakası olamaz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #13 : 26 Temmuz 2011, 09:44:34 »
Ömründe çok fazla bir ağaç görmemiş bir olarak fikrim istenirse görsel hafızam bana çıra diyor. Çıra yarı ıslakken zor kesilir
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #14 : 26 Temmuz 2011, 10:18:08 »
Bence de çıra. Ağırlığı da sertliği de reçineden kaynaklı olmalı. Kokobolu daha çok kırmızı siyah tonlarda oluyor. Bu ise sarı kahverengi. Zebra ağacının ise koyu renk damarları ince,  açık renk damarlar ise  kalın olur. Yani her ikisi de değil gibi. Zaten bu ahşabın koyu renkli damarları da reçine görünümünde.  Kokusunu da alsaydık keşke.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #15 : 26 Temmuz 2011, 10:54:51 »
Hımmm....  O:-) Boyutları ? x 7 x 80 ve ağırlığı da 2700 gram olduğuna göre eğer fotoğrafı baz alırsak 3. boyut 5 cm gibi bir şey olur. Ahşabın özgül ağırlığı da 0,96 gr/cm3 olur. Hadi 5 cm diyerek kendime yontmayayım da 3. boyut da 7 cm olsun. Bu durumda öncelikle Mustafa Bey'in ellerinin aşırı büyük olması gerekirdi.  :-\ Hadi o kısmını dert etmeyelim. Bu durumdaki özgül ağırlık dahi 0,69 gr/cm3 olur. Bulduğum bir listedeki ağaçlardan yalnızca ABD'de bulunan "pitch pine"ın özgül ağırlığı buna yaklaşıyor. Bizde ise piyasadaki çamların yaklaşık 0,5 gr/cm3 değerine sahip olduğunu görüyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #16 : 26 Temmuz 2011, 11:01:59 »
Çıra olma ihtimali pek yok bence de, diğer açılardan alınmış fotolar bu işi oldukça açığa kavuşturacaktır. Ama siz bana yollayın o ahşabı ben inceleyeyim, incelerken bir de bakmışsınız kabzaya dönüşmüşler  ;D  >:D

Kipmen Sanat web sitesi

mustafa

• 306
« Yanıtla #17 : 26 Temmuz 2011, 11:24:49 »
Hımmm....  O:-) Boyutları ? x 7 x 80 ve ağırlığı da 2700 gram olduğuna göre eğer fotoğrafı baz alırsak 3. boyut 5 cm gibi bir şey olur. Ahşabın özgül ağırlığı da 0,96 gr/cm3 olur. Hadi 5 cm diyerek kendime yontmayayım da 3. boyut da 7 cm olsun. Bu durumda öncelikle Mustafa Bey'in ellerinin aşırı büyük olması gerekirdi.  :-\ Hadi o kısmını dert etmeyelim. Bu durumdaki özgül ağırlık dahi 0,69 gr/cm3 olur. Bulduğum bir listedeki ağaçlardan yalnızca ABD'de bulunan "pitch pine"ın özgül ağırlığı buna yaklaşıyor. Bizde ise piyasadaki çamların yaklaşık 0,5 gr/cm3 değerine sahip olduğunu görüyorum.
Eylem üstadim mühendis adamin hali baska oluyor ,vallahi bravo  :D .atlamisim tam dediginiz gibi 3.boyut 5 cm.Cam olmadigindan eminim agirligindan dolayi ,sömine yaktigim icin odundan anlarim biraz  :D kayin ,mese,akagac vb .En iyisi Emra ustamin dedigi gibi kesitler cikarmak.Olmassa götürüp ahsap ve mobilya imalati ile ilgili bir yere sormak.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #18 : 26 Temmuz 2011, 11:33:16 »
Harikasın Eylem, harbiden özgül ağırlık 0.96 gr/cm3 imiş. Bu kesinlikle bir sert ağaç bu durumda. Diğer kesitlerin fotograflarını bekliyoruz efendim...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #19 : 26 Temmuz 2011, 11:46:57 »
Ahşabı görenin duyularına itimat etmek gerek.  ;D Çıralı bir ağaç olsa kestikten sonra teste ağzında görülen kalıntı, kesilmiş ahşabın kokusu, ele yapışması bizzat oradaki kişi tarafından - kişi olaya çok uzak değilse - atlanmaz.

Ağacın yaklaşık 7 cm'sinde ben aradaki silik halkaları da tespit etmeye çalışarak 48 halka (ya da adı her ne ise) saydım. Aralıkları da aşırı düzensizdi. Hava koşulları çok değişken bir yörenin, yavaş büyüyen bir ağacı olsa gerek.
Namık Kemal
Instagram'da ben