Bıçak Sanatı - Forum

Dövme Santoku

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
Ynt: Dövme Santoku
« Yanıtla #20 : 26 Temmuz 2011, 12:26:22 »
Ustam ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

« Yanıtla #21 : 04 Ağustos 2011, 00:49:14 »
Usta eline sağlık, her zamanki gibi çok güzel olmuş. :2up :2up

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #22 : 04 Ağustos 2011, 13:49:08 »
Usta her zamanki gibi ustalığını konuşturmuş. Bayılıyorum böyle doğal fabrikasyondan tamamen uzak bıçaklara.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 06 Ağustos 2011, 19:14:39 »
Ayıp sana Emre..valla ayıp!
Ölümü gülerek karşıla!

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #24 : 08 Ağustos 2011, 23:41:51 »
Anladigim kadari lie elektrlkli bir aletle sekillendirmeye gitmemissin. Kabaca yaptigin islemleri anlatirmisn. Bu arid cok begendim ellerinize saglik

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 09 Ağustos 2011, 01:11:49 »
Sağolun arkadaşlar,yapım aşamalarını paylaşayım durukan tabii ki: önce yaklaşık 3 milim kalınlıkta çelik levhayı yaklaşık 3 santime 10 santim gibi bir ölçüde dikdörtgen olarak hazırladım, ucu yapmaya çalıştım ama malzeme çok ince olduğundan en uçta dudak yapmasına engel olamadım, ben de sıcak keski ile kestim işin sonuna doğru, gerisi tamamen döverek şekilllendirildi, tabii pek deneyimli bir demirci olmadığımdan farkettiğin üzere yüzey pek düzgün çıkmadı. Kuyruk ve taşlama da neredeyse son haline gelene kadar dövüldü. Temizlik vs. yapmadan hemen üstüne kil kaplayıp hızlı bir şekilde kili kavurduk, dökülen kilin yerine kaplamayı tekrarladık, bu sayede normalde bir gün kadar kurumasını beklemek yerine kil uygulamasını 2-3 kere tekrarlayarak sonunda düzgün bir kaplama yakaladık, hemen normalizasyon ve su vermeyi yapıp akabinde hızlı bir şekilde 80 kum zımpara makinesinde azıcık temizlik yapıp ve asite daldırıp hamon'un düzgün olup olmadığına baktık. Hoşumuza gittiğinden bundan sonra japon tipi (Norton firmasının su taşlarından) taşlarla aşındırarak kademe kademe 8000 kuma kadar parlatıldı, hamon için asit, karbonatlı su, alminyum oksit beyaz zımpara tozu ile ovma işlemlerini ard arda belki 5-6 kere tekrarladık, güzel bir sonuç alınca da durduk. Bu arada kabzayı hemen ısıl işlem sonrası taktık, atlamışım :)
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2011, 01:14:44 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi