Hayırlı akşamlar ustalarım. İnşaatlarda kullandığımız MALA hangi çelikten imal edilir ve nasıl bukadar sağlam. İnternette araştırdım hiç bir sonuç bulamadım. Bu malzemeden bağ bıçağı yapmayı düşünüyorum şimdiden teşekkür ederim
Alıntı yapılan: Ebu zeyd - 25 Haziran 2021, 22:57:18Hayırlı akşamlar ustalarım. İnşaatlarda kullandığımız MALA hangi çelikten imal edilir ve nasıl bukadar sağlam. İnternette araştırdım hiç bir sonuç bulamadım. Bu malzemeden bağ bıçağı yapmayı düşünüyorum şimdiden teşekkür ederimyay çeliğinden yapılır.https://www.alpsteel.com.tr/yay-celikleri/
Suyu doğru verilmiş ve bizim bıçak yapımına uygun olarak kabul ettiğimiz her çelik o kadar sağlam olabilir.
Çok yanlış bir mantık kullanmışsınız, malanın ağzı ince ama bir bıçak kadar keskin değil ve konik de değil, her yeri aynı kalınlıkta. Çok az karbonlu bir çelikten de yapılsa hatta yine de olur, bıçak gibi sürekli keskin olma beklentisi de yok.
ck75 ve ck67 nin membai http://www.birler.com.tr/istanbula yolunuz düşerse onların zeytinburnu depoda parça ve çok değişik kalınlıklarda temin etmek mümkün.2 mm 3 mm 4 mm 5 mm 6 mmtartıp veriyorlar. . istediğin ölçüde kesip vermiyorlar . ordaki parçalarda ne buduysan.
Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 27 Haziran 2021, 00:55:50 Çok yanlış bir mantık kullanmışsınız, malanın ağzı ince ama bir bıçak kadar keskin değil ve konik de değil, her yeri aynı kalınlıkta. Çok az karbonlu bir çelikten de yapılsa hatta yine de olur, bıçak gibi sürekli keskin olma beklentisi de yok. Ustam kusura bakmazzsaniz siz yıllardır sektörün içinde olan birisiniz. Bu kalınlıkta yay çeliği temin edilebilir mi edilir ise nerden ??
Hocam ille de yay çeliği, mala çeliği olacak diye ısrar etmene gerek yok. Hurdadan bulduğun makas ondan daha performanslı olabilir. Bunu kendi gözlerinle görmen için sana bir önerim var. Malanın bir kenarını boydan boya inceltip bile. Tamamen keskin olsun. Sonra suyu doğru verilmiş ve aynı incelikte bir makas çeliğini inceltip bile. İkisini de ağız ağıza vur. Bakalım hangisi sağ çıkacak.
Alıntı yapılan: Ebu zeyd - 27 Haziran 2021, 09:59:20Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 27 Haziran 2021, 00:55:50 Çok yanlış bir mantık kullanmışsınız, malanın ağzı ince ama bir bıçak kadar keskin değil ve konik de değil, her yeri aynı kalınlıkta. Çok az karbonlu bir çelikten de yapılsa hatta yine de olur, bıçak gibi sürekli keskin olma beklentisi de yok. Ustam kusura bakmazzsaniz siz yıllardır sektörün içinde olan birisiniz. Bu kalınlıkta yay çeliği temin edilebilir mi edilir ise nerden ??Yay çeliği endüstri de çok yoğun kullanılan bir çelik ufak bir araştırmayla hemen hemen her kalınlıkta çeliğe ulaşmanız mümkün