Bıçak Sanatı - Forum

yeni çalışmalarım.

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
yeni çalışmalarım.
« : 20 Temmuz 2011, 13:22:39 »
son zamanlarda üzerinde çalıştığım ve devam eden 2 adet bıçağı sizlerle paylaşmak istedim. çelik ck67. boy. 21 cm. kalınlık 4mm. suyunu suda verdim. ikiside çatlamadan kurtuldu. hafif yamulmalar dışında bir sorun çıkmadı. saolsun Sefa ustamın bıçağa kesintili su verdiği videosunda öğrendiklerimle kesintili su vererek ısıl işlemi atlattık. bıçakları suya ilk daldırıp çıkardığımda sırt kısmı sönmemişti o anda hamon olacağını düşündüm ve az olsada olmuş. tam taşlama açılı olan bıçakta hafif çıktı fakat scandi olan bıçağın orta kısmı tam taşlamalı bıçağa göre daha kalın olduğundan bunda daha fazla çıkmış olabilir.



 

yusuf biçer

  • *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2011, 16:30:25 »
21cm 4 mm  ;)çok iyi boy ve ölçüler

eline sağlık devamını bekliyoruz
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ratbertovich

  • Ferhat Savcı
  • ***
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #2 : 20 Temmuz 2011, 17:29:53 »
Scandi biraz fazla geniş değil mi? Bileylerken kolay gelsin >:D.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

fatihaydın

  • ***
  • 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2011, 21:39:37 »
güzel görünüyorlar bitmiş hallerini bekliyoruz ellerine sağlık

tolga arıkan

  • ***
  • 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #4 : 20 Temmuz 2011, 23:24:22 »
Elinize sağlık, çok güzel görünüyorlar  :2up

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #5 : 20 Temmuz 2011, 23:33:46 »
profıllerın  formları güzel ve kullanışlı..   su verme işlemi sırasında  kil yeterince tutunamamış metale . dökülmeyen yerlerde hamon oluşmuş  ;)   bazen kullandığım kili bıçakla kazımak zorunda kalıyorum su verme işleminden sonra.

kilin formülünü tutturana kadar çok deneme  yapmalısın.
 daha asit ve temizliği var kolay gelsin diyeyim artık  ;D kontrastı arttırmanın yolu bu işlemlerı defalarca tekrarlamak
dıkkatlı ol bağımlılık yapıyor ;)

 eline sağlık  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

circassian

  • ***
  • 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #6 : 21 Temmuz 2011, 01:06:35 »
o kabzalar - ya da kuyruklar -( ozellikle ici bos olan ) iyi atlatmis su verme islemini. Matkap deliklerinin sert ve sivri kenar koseleri  buyuk problem olabilirdi.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2011, 01:37:58 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #7 : 21 Temmuz 2011, 11:41:44 »
21cm 4 mm  ;)çok iyi boy ve ölçüler

eline sağlık devamını bekliyoruz
teşekkürler. bu arada kalıbını isteyen olursa çizim gönderebilirim.
Scandi biraz fazla geniş değil mi? Bileylerken kolay gelsin >:D.
özellikle geniş bıraktım. kesme performansı daha iyi olsun istedim. bileylerken sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
güzel görünüyorlar bitmiş hallerini bekliyoruz ellerine sağlık
teşekkürler Fatih.
Elinize sağlık, çok güzel görünüyorlar  :2up
teşekkürler.
profıllerın  formları güzel ve kullanışlı..   su verme işlemi sırasında  kil yeterince tutunamamış metale . dökülmeyen yerlerde hamon oluşmuş  ;)   bazen kullandığım kili bıçakla kazımak zorunda kalıyorum su verme işleminden sonra.

kilin formülünü tutturana kadar çok deneme  yapmalısın.
 daha asit ve temizliği var kolay gelsin diyeyim artık  ;D kontrastı arttırmanın yolu bu işlemlerı defalarca tekrarlamak
dıkkatlı ol bağımlılık yapıyor ;)

 eline sağlık  :)
ustam teşekkürler. hamon olayı suda kesintili su verme esnasında kendiliğinden oluştu. ben hamon için çamur sürmemiştim.  ama hamon olayına saracağım. şöyle özgürce çalışabileceğim istediğim gibi ses çıkarabileceğim bir atölyem olunca.bu arada resimde görünen konstratı domates ile çıkardım ustam. >:D
o kabzalar - ya da kuyruklar -( ozellikle ici bos olan ) iyi atlatmis su verme islemini. Matkap deliklerinin sert ve sivri kenar koseleri  buyuk problem olabilirdi.
bende su verirken namludan çatlaması değilde sap kısmından çatlar diye düşündüm. ama sorun çıkmadı. aslında içi boş olana öyle bir düşüncem yoktu fakat namlu ile sap kısmı arasındaki dengesiz ağırlık beni kızdırınca böyle bir yola başvurdum. sap kısımları sağlam kendi testimden geçti.



 

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2011, 22:21:09 »
scandi taşlamalı bıçakta kendiliğinden oluşan hamon. 220 kum zımpara + domates :D ile bukadar belli oluyor.

« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2011, 22:24:00 Gönderen: murat güleç »

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #9 : 04 Ağustos 2011, 00:46:15 »
Bişey değil de ne domatesi yahu  ???  :))
Bıçak oturaklı bişey olacak belli  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #10 : 04 Ağustos 2011, 01:05:04 »
Bişey değil de ne domatesi yahu  ???  :))
Bıçak oturaklı bişey olacak belli  :2up
ustam hiç sorma domates mevzusunu. yaptığım bir bıçakla(değiştokuş etkinliğinde Sinan ustaya giden bıçak) domates keserken bıçak renk değiştirmeye başladı. artık domateste nasıl bir asit varsa sonra kendiliğinden oluşan hafif hamonlar çıkmaya başladı. bu çalışmalarda da hamon çıkma ihtimalinin yüksek olmasından şüphelenince böyle bir fikir aklıma geldi. denedim ve işe yarıyor.
yapılışını anlatayım. ikiye böldüğümüz domatesin bir yarısını namluya güzelce sürüp elimle ovalıyorum. bir süre sonra tekrar domates sürüp tekrar ovalıyorum. böyle devam ediyor. bu arada dikkat edilmesi gereken domatesi namluya sürüp bekletmemeniz. yoksa namluda istenmeyen farklı izler çıkıyor. aynı şey domates salçası ilede oluyor. salça daha etkili ve yavaş ilerliyor. yine teknik aynı. yanlız salçayıda namlu üzerine sürüp bekletmemek gerekiyor. bu arada bıçağı beğenmenize sevindim. yavaş ve detaylı ilerlemeye çalışıyorum.

ratbertovich

  • Ferhat Savcı
  • ***
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #11 : 04 Ağustos 2011, 08:14:55 »
Hocam ülser sahibi biri olarak domatesi ızgaralayıp kullan da bir de öyle gör derim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #12 : 09 Ağustos 2011, 21:24:47 »
domates asidik olduğu için çok tekrar yapılarak faydanılabılınır..  aslında bır bakıma  domatesle patine yapıyorsun.
eski gibi gözüken namlulardan hoşlanıyorsan  bence dene derim..  ;)  ama hardal bulabılırsen o baya bır ışe yarıyor.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #13 : 10 Ağustos 2011, 02:45:21 »
Aslında neredeyse bitkisel bazlı neredeyse her yediğimiz nane asidik, bazısı daha güçlü bazısı daha az. Kolaylık olsun, ekşi ve kekremsi tadlar mutlaka asit demektir, acı tadlar ise baziktir, yani limon ile patinasyon yapıp acı biber sosuyla nötralize edebilirsin  :D

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #14 : 10 Ağustos 2011, 14:48:09 »
en son 1000 kuma çıkıp domates salçası denedim. hamonu belli ediyor ama sert kısımda parlaklığını yitiriyor. sizce normal mi?

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: yeni çalışmalarım.
« Yanıtla #15 : 25 Kasım 2012, 23:44:17 »
--- Bu konu içindeki bazı mesajları ayırıp bunları yeni bir konu altında topladım ---

Konu: Mıknatıslanmanın giderilmesi - demagnetizasyon
Link: http://www.bicaksanati.com/forum/sabit-namlu/miknatislanmanin-giderilmesi-demagnetizasyon/
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben