Merhabalar ilk bıçağımı sizinle paylaşmak ve eleştirilerinizi almak istiyorum çünkü bu forumdan burada yazıp çizen ustalardan çokça faydalandım. Uzatmadan süreci anlatayım;
öncelikle tasarım bana ait değil. çok beğenip ulaşamadığım bir çakının resimleri üzerinden kopya çekerek çizimler yaptım. kendi tasarımımı da yapabilirdim ama şimdilik bunun üzerine çıkabileceğimi düşünmedim.
çelik olarak N690 kullandım. malum firmadan alıp ısıl işlemi de onlara yaptırdım.
İç saclar (bir adı varsa da bilmiyorum) dediğim malzemeler 1.2 mm şerit testere çeliğinden. aslında paslanmaz malzemeden yapmak istiyordum ama el kadar paslanmaz sacı koskoca sanayilerde bulamadım. tabak fiyatı da devasa.ben de bu şerit testere çeliği kullandım. önce delinebiliyor mu diye deneme yaptım delinince sevindim fakat 1 matkap sadece 1 delik delebiliyormuş çok sonradan fark ettim.

diğer pivot,vida,pim vs hepsi paslanmaz veya krom. bu arada bilgisayar harddisklerinin için harika torx paslanmaz vidalar çıkıyor.
kabza kısımı kompozit lamine olduğunu tahmin ettiğim malzeme ve yeşil karton mikarta.
çok uğraştım. bir sürü sorun çıktı. illalah ettim ama sonunda içime sindi. yapılacak ilk bıçak katlanır olmayacakmış bunu da anlamış oldum.
yapmak isteyen olursa çalışma dosyasını gönderebilirim.
hepinize sağlık, sıhhat ve İyi çalışmalar dilerim.