Bıçak Sanatı - Forum

yardım...

tarpoon

• 4739
yardım...
« : 17 Temmuz 2011, 23:14:50 »
arkadaşlar net,im süreklı kopuyor.  ilgili yerlere başvurdum gelıp baktılar . ana hattın kablosunda ıkı ek vardı bundan dedıler  komple kabloyu değiştirdim yıne devam edıyor.   
mesela 10 dk kopuyor bır saat faalım .  kopma durumuna dıkkat ettım bırsey seyrederken veya  üç dört program acıkken olusuyor :-\ 
  ınternet bağlantısı olmadığı zaman ağda ,da sorun oluyor .  pc  tam olarak mudahele edemıyorum  bılgım az..

ancak modemde sorun olabılır  diye üç mdemımı de takıp denedım aynı durum devam edıyor.  resmen fenalık geldı >:(

sıstemım    intel   E8400  , GA-X48-DQ6 , corsair dominatör 4gb ram.

yardımcı olabılecek arkadasların tavsıyelerını beklıyorum.. ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
Ynt: yardım...
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2011, 23:18:11 »
Sorun büyük ölçüde ethernet kartındandır.Bir bilgisayarcıya göstermesnizde yarar var.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2011, 23:19:38 »
yarın götüreyım .  ;)  tesekkür ederım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2011, 23:49:14 »
...
 ınternet bağlantısı olmadığı zaman ağda ,da sorun oluyor .  pc  tam olarak mudahele edemıyorum
...

Şu kısmı anlamadım
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2011, 23:57:53 »
Eylem   internet bağlantım kesıldığı zaman   ağ merkezını acıyorum ve onar dıyorum.   pc ıle ağ arasında uyarı ımlecı oluyor. bu daha önce olmuyordu. bunu onar dedıkten sonra  net bağlantım eskı halıne dönuyor.

pc mudahıle edememem  .  pc hakkında bılgımın az olması  ;) 

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2011, 09:20:55 »
Yazılım problemi olabilir.  CD'den boot edip çalışan bir LINUX sürümü, örneğin knoppix gibi bir sistemle çalışmayı deneyebilsen karşılaştırabilirsin ama bu sana belki fazla teferruatlı gelebilir. Verileri bir kenara yedekleyip sistemi baştan kurdurabilirsin.

Sistemde hararet oluşuyor mu, fanlar düzgün çalışıyor mu diye kontrol etmeni de öneririm. Aşırı ısınan entegreler saçmaladığında sistem abuk sabuk şeyler yapmaya başlayabilir hani... Böyle bir problem zaman içinde kalıcı hasar bırakır. Yani bir şeyler yanar.

Bir şeyler çoktan yanmış da olabilir ama o durumda genelde yanan ne ise hiç çalışmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2011, 11:08:23 »
Bana basit bir ağ kartı sorunu gibi geldi. ağ kartları çok ucuz şeyler, yeni bir ağ kartı alıp takabilirsin, eğer o da çalışmazsa sisteme müdahale etmeyi düşünebilirsin, büyük ihtimal yeni ağ kartını takıp bağlantıyı ondan yapınca çalışacaktır.

Bu arada sadece lan kablosunun için bir kopukluk veya sokette bir arıza da olabilir. Ağ kartından önce bu kabloyu elden geçirmek daha mantıklı olur...

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2011, 11:59:25 »
8 mb hızda internet kullanıyorum ve ne zaman bu 8 mb geçtiysem ara ara kopmalar oluyor tam 1 saatlik bir şey indirirken yarım kalabiliyor bazen 5 saniye bazende 5 dakika 15 dakika kopmalar bendede oluyor format attım modem ayarlarını yeniledim ama ara ara olan bu durum değişmedi internet firmasındaki hatalardan dolayı oluyor diyenler var
bence bunu kendi ilinde kişilere sor(ile görede kopma süresi değişebilir,il dağıtımına göre) ve aynı firma kullanan kişilere sor kıyaslama yapmak lazım

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2011, 13:23:55 »
Merrt; 8 mbit/s deki hatalar hat ile ilgili problemlerden kaynaklanıyor olabilir. 8'e geçiş yaparken altyapının değişmesiyle problem oluşmuş olabilir.

Taner, sistemden "onar" deyince düzeliyorsa sorun donanımdan ziyade yazılımdadır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2011, 13:37:34 »
Merrt, modem istatistiklerinde "bit error rate" (BERT) diye bir şey varsa bu iletim hataların hakkında fikir verir. Belki modemin yazılımını yükseltmenin faydası olabilir. Ancak benim asıl kanaatim hizmet aldığın kendi sistemini olabildiğince temizlediğine emin olduktan sonra telekom firmasına çağrı açıp başlarının etini yemen gerektiğidir.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2011, 14:02:55 »
Taner, sistemden "onar" deyince düzeliyorsa sorun donanımdan ziyade yazılımdadır.

Doğrudur, o kısmı atlamışım. Bişeyler yapıyorduk zamanında ama şimdi unuttum, bir bilgisayarcının yolu gözükmüş sana bence :)

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2011, 15:03:35 »
Taner, dns ayarlarini degistirdi isen boyle olabiliyor
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 19 Temmuz 2011, 00:30:35 »
dns ayarlarına dokunmadım ;)  makınayı yarın göturicem dıye  dıye plan yapıyordum ancak bu aralar ıyı kopma olmadı.

bır ıkı gun daha sabredeyım. olmaz ise komple formatı yıyecek. harddısk almam gerekıyordu zaten raıd 0 için   bahane oldu işte..