Bıçak Sanatı - Forum

Gaz Ocağı Problemi

hibradem

• *
  • 8
  • Meslek: Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Yer: Isparta
Gaz Ocağı Problemi
« : 25 Ocak 2021, 13:47:07 »
Merhaba sayın ustalarım,
yaptığım gaz ocağı civatalı hava girişine sahip. büyük tombul tüp kullanıyorum ve 6 kademeli dedantör var. ama istediğim sıcaklığı bir türlü sağlayamıyorum. mavi alev alıyorum. kıstığımda da ejderha alevi oluyor. youtube'dan izlediğim videolarda 20 psi basınçlı dedantör kullanılıyor acaba dedantörümün basıncı mı yetersiz geliyor? Yardımcı olursanız mutlu olurum.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: Gaz Ocağı Problemi
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2021, 14:15:31 »
Brülörü görsek daha iyi yorum yapılabilir, hem mavi hem de kırmızı şekilde alıyorsanız sorun hava ayarından kaynaklı bence.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2021, 19:27:07 »
Şimdi kırmızı renkte ateş gözükmüyor ve hava girişi meme çapına oranla çok fazla bence meme çapını büyütmeyi deneyin. Bir de borunun uzunluğu bana az geldi  ::) bu arada ben bu işin ustası değilim, gerçekten bilen ustalarımız yardımcı olur :).

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #5 : 26 Ocak 2021, 20:26:58 »
Brulorun ucunda kaç mm meme uçu kullandınız  bu onemlı 0.8 0.6 sizin oçağa yeterli ikinci bu detantorle olmaz yoğun gaz ve yuksek basınç lazım siz detantörü kısınca gaz la birlikte basınçta düşüyor  bence regülatör alın hem  daha verimli olur tuzlu gelirsede sanayi tipi detantör  ikisinden biri sorununuzu çözücektir

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2021, 21:34:52 »
Veysel usta benden erken davranmış. Ben de sanayi tipi detantör kullanın diyecektim. Bu işi yapan ustaların çoğu sanayi tipi detantör kullanıyor.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

hibradem

• *
  • 8
  • Meslek: Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • Yer: Isparta
« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2021, 23:56:33 »
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. önerilerinizi en yakın zamanda deneyip, sonuçtan sizleri de haberdar edeceğim.