Degerli ustalarim, hobidaslarim ve bicak severler hepinize merhaba. Konu basligindan anlasilacagi uzere kok cevizlerle alakali birtakim sorularim olacak, ama hepimizin gormeye alistigi kok cevizden ziyade benim sorum gercek bir ceviz koku olacak

Denizlide yasiyorum ve gorevim icabi, koy koy, ilce ilce gezme sansim oluyor. Gittigim her gorevde ozellikle mahallelerde koylerde bi kenara koseye atilmis, atil durumda olan, metaldi, hurda esyalardi ozellikle yakmak uzere kenara istif edilmis odunlar oluyor. (Anne baba tarafindan ciftcilikten olsa gerek agacin deseninden govdesinden dalindan deseninden cogu agacin cinsini cikarabilirim.) ev avlularina, pideci firinlarinin yanina yigilmis odunlara dikkat kesilir, ise yarar birsey var yok, agacin uruydu, kokuydu vs ise yarar birseyler ararim.
Gecenlerde bir ceviz koku dikkatimi cekti, uzundur ariyordum da aslinda.. Kok resminden de goreceginiz uzere bayagi buyuk, kokleneli de uzun olmamis. Asli var yok derler ki; "ceviz kutugu 7 senede kurur" E benim de o kadar vaktim yok. Bu kutugu sahibinden bir sekilde alirim, 2-3 torba komur belki cok daha iyi olacaktir sahibi icin, o bakar odun gorur ben bakarim envai cesit bicak kabzesi hayal ederim. Neyse fazla uzattim, asil sorularima geciyorum.
1- binek arac arkasinda tasinamayacak kadar agir ve buyuk, motorlu testere ile yatayda ortadan bir kesim, ustten arti seklinde iki kesim yaparak kucultebilir miyiz? İcinden cikabilecek tas toprak motorlu testerenin kesici agzini aninda koreltecektir cunki..
2- hadi motorlu testereyle parcalattik diyelim, muhtemelen topraktan yeni koklenmis vaziyette, malum bir de kurumasi icin 7 yil meselesi var, denizlide yazlar asiri sicak olur, cati aralari 50 dereceden asagi degildir diye tahmin ediyorum. Cati arasinda parcalanmis sekilde kurutma islemi cok uzun surer mi?
3- kurudu diyelim, malum kok icinde tas toprak eksik olmaz, hizarcisi kerestecisi parcalama isine pek yanasacagini zannetmiyorum, kereste seklindeki kok cevizler nasil imal ediliyor acaba?
4-herseyin yolunda gittigini varsayarsak, benim isime yarayacak bloklar cikar mi dersiniz?
1. Fotograf ceviz kokune ait, 2. foto ornek olmasi acisindan icinde tas barindiran herhangi bir koke ait.