Bıçak Sanatı - Forum

pehlivana restorsyon.

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
pehlivana restorsyon.
« : 17 Temmuz 2011, 01:08:19 »
Selam arkadaslar,bu benim pehlivan  ;D ,gerci simdi adi garip pehlivan "nedense tüm bicaklarima özel isim vermek gibi huyum var  :D".4 sene önce talihsiz bir yanginda neredeyse tamamen yanmisti  :(,öyleki deri kiliftan eser kalmamis o derece ,her nasilsa yekpare olan sapin bir yüzü yanmamis oda ayri bir hayret meselesi.pehlivanin namlusu simsiyah katrandi ,bende simdiki kadar anlamadigimdan sert bulasik bezi ve sabunuyla anca bu kadar temizleyip saklamistim.Simdi artik yeni deneyimlerimle benim garibin yüzünü güldürme vakti geldi  :D,umarim eskisinden güzel olur.
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
Ynt: pehlivana restorsyon.
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2011, 02:47:04 »
haydi kolay gelsin.  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2011, 09:09:34 »
Pelfanıma bak beah!  8) Mihrap yerinde, ancak acaba suyu ne durumda? Isıl işlem görmeden hizmet verebilecek mi?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2011, 14:26:51 »
"nedense tüm bicaklarima özel isim vermek gibi huyum var  :D

isim vermek güzel bir şey ben de yapıyorum   ;)

yangında sapın yada suyu kaçtımı acaba

bir de benim "bıçakların özel hayatı" dediğim  sapın iç kısmı çok önemli
bıçağın ne mal olduğu sap sökülmeden anlaşılmıyor
fotoğraf çok bilgilendirici olmuş
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2011, 14:31:40 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

mustafa

• 306
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2011, 19:42:00 »
Pelfanıma bak beah!  8) Mihrap yerinde, ancak acaba suyu ne durumda? Isıl işlem görmeden hizmet verebilecek mi?
;D oldukca iyi durumda bence ,A4 testinden sorunsuz gecti .Uygulayabilecegim baska test varmi acaba varsa memnuniyetle denerim ;)

mustafa

• 306
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2011, 19:47:19 »
yemedim icmedim vede üsenmedim bugün yaptiklarimi fotografladim  :D.pehlivan tefrikasi gibi olacak  ;D konu basligina oldukca uygun.umarim kafa agritmam...Önce pelfanima uygun ahsap ayarladim ,ne oldugu hakkinda bir fikrim yok ,lakin cok sert bir parca .

mustafa

• 306
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2011, 19:53:25 »
delme isini sütunlu matkapla baslattim,tabii sütunlu matkabinyukari asagi delme mesafesi yeterli gelmeyecekti "bunu nerdenmi biliyorum Eylem ustadan ögrendim ,okumustum bir yerde aklimda kalmis  ;)"devamini normal matkap ve 14 cm lik üniversal ucla deldim.

mustafa

• 306
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2011, 20:01:30 »
kuyrugun oturacagi boslugu agac matkap uclari ile oydum ,tabi önce malzemeyi mengeneye sabitleyebilmek icin kücük bir iskence ayarladim .Bu arada terimler hakkinda cok bilgili degilim "Bicagin kuyrugu gibi  :-[ lütfen yanlislarimi düzeltin"

mustafa

• 306
« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2011, 20:08:43 »
Yavas yavas ve derinlik ölcülerine dikkat ederek boslugu oydum,orjinal parcayi devamli gözümün önünde tuttum.bu arada bicagi devamli sokup cikartarak alinmasi gereken yerleri aldim ve bir saat gibi bir süre sonra BINGOO  ;D

mustafa

• 306
« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2011, 20:17:44 »
kuyruga civatalanan son parcayida monte edip kontrol ettim tam oturmasi icin, arada disk zimparada düzeltmeler yaptim ,tam oturmassa hem görüntü hos olmayacakti hemde daha sonra aralara dolan kir nem ve yag ahsabin ömrünü azaltacakti.Daha sonra serit testerede kaba seklini cikarttim .

mustafa

• 306
« Yanıtla #10 : 17 Temmuz 2011, 20:27:41 »
kaba talasini,  yarim daire agac törpüsüyle incesini ise matkaba takilan silindirik zimparalar ile yaptim .fotolari var saniyordum maalesef yokmus o parcalarin  :( olmassa ceker koyarim.sona dogru görüntü buydu efenim.

mustafa

• 306
« Yanıtla #11 : 17 Temmuz 2011, 20:33:47 »
bugünün sonunda gelinen nokta son resimlerdeki gibi ,yarin devam edecegim biraz daha zimpara isi var bence .Bu gece vakit ayirabilirsem namluyu temizlemek istiyorum ama kac kum zimpara ile baslayacagim bilemedim bu konuda yardim bekliyorum.

mustafa

• 306
« Yanıtla #12 : 17 Temmuz 2011, 20:37:01 »
Birde kabza bittiginde tik yagiyla yaglamayi düsünüyorum ama biryerde görmüstüm ,kabzayi yag dolu kavanozda bekletmisti usta sizce iyibir fikirmi yoksa birkac kat sürsem yeterlimi.

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #13 : 17 Temmuz 2011, 22:07:11 »
Mustafa ellerin dert görmesin. Süpersin. :2up Bence namluyu temizlemeye 800 kumdan başla. Zaten anladığım kadarıyla sadece yangın nedeniyle kararmış. 1200 kumlada bitirebilirsin diye düşünüyorum. Eğer rahatsız edici çizikler olursa 1200 den sonrada devam edebilirsin. Ayrıca kabzede tik yağı yerine varsa gomalak kullanmanı tavsiye ederim. Kolay gelsin. Hayırlı çalışmalar.
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/

mustafa

• 306
« Yanıtla #14 : 17 Temmuz 2011, 22:15:35 »
Mustafa ellerin dert görmesin. Süpersin. :2up Bence namluyu temizlemeye 800 kumdan başla. Zaten anladığım kadarıyla sadece yangın nedeniyle kararmış. 1200 kumlada bitirebilirsin diye düşünüyorum. Eğer rahatsız edici çizikler olursa 1200 den sonrada devam edebilirsin. Ayrıca kabzede tik yağı yerine varsa gomalak kullanmanı tavsiye ederim. Kolay gelsin. Hayırlı çalışmalar.
Tesekkürler ustam 800 den basliyorum insallah,yanliz gomalak hakkinda hic bilgim yok nedir ?Bir türyagmi oda ?

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #15 : 17 Temmuz 2011, 22:42:52 »
topram elıne saglık cok basarılı olmus gomalak hakında bızım buralarda aktarlarda bulunur pupul olur onu belırlı bır derecede ıspıtoyla karıstırp erıtıkten sonra kulanabılırsn
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #16 : 18 Temmuz 2011, 17:13:40 »
önce tik yağında beklet  sonra fazla değil bir kat gomalak  ;)

eline sağlık çok iyi olmuş ısıl işlem istemiyor mu?
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
« Yanıtla #17 : 18 Temmuz 2011, 17:45:45 »
Sapı yanacak kadar, kararacak kadar ateşte durmuş çeliğin yeniden ısıl işlem görmesi gerekmez mi? A4 testi dediğiniz nedir?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

mustafa

• 306
« Yanıtla #18 : 18 Temmuz 2011, 17:52:24 »
dedimya hic bir fikrimyok inanin  :( gerekirse tekrar isil islem yapilabilir ,onu arastiriyodum bende pirinc testi yapayim biraz sonra bakalim agzi zarar görecekmi.sap sökülüp takilabildigi icin sorun degil ne zaman istesem söküp isil islem yapabilirim.

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
« Yanıtla #19 : 18 Temmuz 2011, 18:19:40 »
Mustafa kardeş gomalak bir tür ciladır. Afrikada yetişen bir çeşit sineğin kanatlarından ispirto ile karıştırılarak yapılıyormuş. Rengi açık kahverengidir. Marangozlarda bulunuyor. Gomalağı uygularken sargı bezini bir kaç kat yap. 1nci katı sür ve kurumasını bekle. Bu işlemi 3-4 kez tekrarla. Her seferde iyice kurumasını bekle. İyice kuruduktan sonra çok ince zımpara ile (800-1000) zımparala. Gomalak kurudukça çeker ve ağacı mukavemetlendirir. Kolay gelsin.
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/