Yazılanları mobilden sağlıklı bir şekilde takip edemedim kusura bakmayın. Ancak fırsat bulup masaüstü bilgisayara geçebildim.
Temel olarak 4 yaklaşım benimsenmiş sanırım
1. Serbest elde ağız açmak
2. Aparata belirli bir açı ile bağlamak
3. Aparatla 2 seferde ağız açmak
4. Aparatla kabasını alıp gerisini eğe vs ile düzeltmek
Serbest elde açmak tabii ki en güzel. Ama profili ıskartaya çıkarmak için de en kolay yöntem. Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali

videolara bakınca tamam diyip, zımpara başına geçince bowie diye başlanan ama edc'ye dönen bıçakları da gördü bu gözler.
Uç kısmı kavisli bıçakları aparata çok hafif yukarı bakacak şekilde bağlayarak çok ağız açtım. Çok yukarı bakacak şekilde bağlarsanız uç kısım çok incelip yanıyor. Bu "yukarı bakacak şekilde bağlama" meselesine uç kısmın ne kadar kavisli olduğuna bakıp karar vermek lazım. Belirli bir ölçüsü illa ki vardır ama ben hep göz kararı yaptım.Hoşuma gitmezse ağız tam incelmeden bağladığım açıyı hafif değiştirip yeniden üzerinden geçtim. Çok ufak hatalar içinse devir ayarlı makinem olmadan önce eğe ile müdahele ettim. Zira o ufak hatayı düzelteyim derken zımpara bir dalarsa profile...Yandı gülüm keten helva.
Gördüğüm kadarı ile aşağı bakacak şekilde de sorunun önüne geçilebiliyormuş. Hiç denemedim. Ama işe yarıyor fotolardan da göründüğü üzere. Denemekte fayda var.
Eğer makine devir ayarlı ise devri biraz düşürüp uç kısma serbest elde şekil vermeye devam edin. Serbest elde açmak cidden bir özgürlük (müş), yeni yeni tecrübe kazanıyorum ben de. Eninde sonunda nasılsa öğrenmek gerekecek. Ertelemenin manası yok