Bıçak Sanatı - Forum

Bant zımpara ile ahşap ilişkisi

AE

• 19
  • Meslek: Fırıncı
  • Yer: Balıkesir
Bant zımpara ile ahşap ilişkisi
« : 17 Aralık 2020, 14:00:51 »
Merhaba, bant zımpara makinam sabit 3000 devirli, haliyle ahşapı yemek yerine yakıyor bunun önüne nasıl geçebilirim. Bunun bi çözümü var mı? Deviri ayarı yapmam gibi bi seçenek mümkün değil sürücüler çok pahalı diye biliyorum zaten makinayıda kendimiz yaptık. Şimdiden teşekkürler.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Bant zımpara ile ahşap ilişkisi
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2020, 15:04:25 »
Aslında yanmanın sebebi baskıdan oluşan sıcaklık. Baskı uygulamadan çalışmanın yollarını aramalısınız. Bunun için sürekli yeni ve keskin zımpara kullanabilirsiniz yada sürücü ile olmasa bile kasnak-kayış sistemiyle deviri düşürmeniz gerekiyor.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2020, 02:12:37 »

Bant zımpara da çelikte yüksek hız, ahşapta düşük hız kullanılır, olması gereken o dur.  İmkanınız yoksa yapabilecek bir şey yok ahşap yanmaya devam edecek demek ki  O0 KEM ALATLA KEMALET OLMAZ!!!

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2020, 10:00:12 »
Çözümü var kullandığınız zımpara aliminyum oksitse
Zımparayı değiştirin ve yanma sorunu ortadan kalksın
Kodu ZC 711 X olarak geçiyor reçine kaplı olduğu için Zımpara kolay bitmiyor dolmuyor yanma yapmıyor kullanıyorum gayet memnunum azim zımparadan almıştım
Gendarmerie Special Operation...

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2020, 13:07:38 »
Ahşabı yakan şey hız. Zımpara değişmekle veya baskıyı azaltmakla sorun çözülmez maalesef. Ucuz yollu bir tank zımpara bulup onu dikey konumda sabitleyerek kullanabilirsiniz ahşap için.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 18 Aralık 2020, 13:47:39 »
Çözümü var kullandığınız zımpara aliminyum oksitse
Zımparayı değiştirin ve yanma sorunu ortadan kalksın
Kodu ZC 711 X olarak geçiyor reçine kaplı olduğu için Zımpara kolay bitmiyor dolmuyor yanma yapmıyor kullanıyorum gayet memnunum azim zımparadan almıştım

Şaban ustaya katılıyorum. Şahsen henüz bant zımpara makinam olmadığı için avuç taşlamaya cırtlı zımpara takıp ahşabı öyle işliyorum. Makinenin hızı 11.000 RPM. Bant zımparaya göre çok çok hızlı. Ama zımpara yeni ise yakmıyor, 5-10 dk sonra zımparanın gözenekleri doldukça ahşabı işleyemeyip sürtünmeden dolayı yakmaya başlıyor. Sırf ahşabı işlemek için makine almaktansa zımpara alıp denemek daha mantıklı bence. Zımpara değişimi de tatmin etmezse bu sefer tank zımpara yerine scheppach bd 7500 alırdım daha işlevsel bir makine.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2020, 13:51:06 Gönderen: Muhammet Acar »
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

AE

• 19
  • Meslek: Fırıncı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2020, 19:19:42 »
Herkese teşekkür ederim

demircioğlu

• 30
  • Meslek: Teknik Öğretmen
  • Yer: Konya
« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2020, 00:27:40 »
Kullandığınız motor 3 fazlı mı?
Sefa ÇINAR

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #8 : 22 Aralık 2020, 01:44:53 »
Kaba şekil çıkarmada daha iri kumlu zımpara kullanmak çözüm olabilir, yüksek devirlerde 40 kum zımpara kullanıyorum herhangi bir yanma olmuyor, zımpara kumu inceldikce yanma da artıyor, ahşabın cinside yanmayı değiştiriyor, sert ağaçlar yanmaya daha müsait oluyor, eğer iş elde yapılmayacak kadar büyükse ahşabı hafif ıslatarak zımpara yapıyorum, yanmayı engelliyor, ama en doğrusu kaba şekil zımparada verildikten sonra ince zımparayı elde yapmak.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK