Merhaba değerli ustalarım,
Yazlıkta arka bahçede mütavezi bir kulübemiz var. Burayı asla kullanılmayan tozlu eşyalardan kurtarıp, ikinci bir yedek atölye gibi kullanmayı düşünüyorum. Burada İstanbul 'daki atölyede baca sistemi olamadığı için yapamadığım kömür ocağı kullanacağım ve hemen hemen sadece sıcak dövme yapacağım. İşe önce kömür ocağından başladım. Tobjorn Ahmarn isimli İsveçli demir ustasının youtube kanalında gördüğüm ocağın iç ünitesini örnek aldım. Ateşin asıl yanacağı ünite 6mm. sacdan yapıldı. Birkaç ustama danıştım keşke daha kalın sacdan yapsaydın dediler ama şu an için artık çok geç. Sizlere de hem belki fikir olur, hem de 6mm. sac konusunda ilave görüşü olan olur mu diye paylaşmak istedim. Sonrasında davlumbaz, baca ve salyangoz fan sistemine geçeceğim. Videoyu dosya boyutundan ekleyemediğim için instagram hesabımdaki story linkini paylaşıyorum. 24 saat sonra bakacaklar için de storylerde 'Atölye' dosyasına sabitliyorum.
https://instagram.com/stories/hevesadami/2455175222912088069?utm_source=ig_story_item_share&igshid=1gvg39va26jm2Selamlar