Anladığım kadarıyla etkinliğe katılma niyetinde olanların tartışılan konu hakkında görüş beyan etmeleri önem arz ediyor. Ne yalan söyleyeyim Baki ustamız katılma arzusunu beyan ettiğinde "tabi canım lafı mı olur" kabilinden bir düşünce ile cevap yazmayı gerek görmemiştim. Ayrıca bana düşmez dedim, Baki ustayı tanıyan ustalarimizdan biri "buyur ustam ne demek, başımızın üstünde yerin var" der dedim kendimce. Bu sözlerimi kimse kendi fikrini hiç saymak olarak yorumlamasın, "kimse ne yani ben böyle düşünemez miyim?" demesin, lütfen. Ben sadece kendi açımdan meselenin nasil olduğundan bahsediyorum.
Benim naçiz görüşüm dostluk/muhabbet/kaynaşma vb. maksatlarla yapılan bir etkinliğe en asgari şartları sağlayan herkesin katılması daha hoştur, faydalıdır.
Eski ustalardan birini tanıma fırsatı bence ayrıca kıymetli.
Konunun tartışmaya evrilmesi benim açımdan hayret verici oldu. Evvela itiraz için öne sürülen gerekçeler bana hiç makul gelmedi. Zira herhangi bir katılımcı bıçağını ister ham madenden cevheri çıkararak sıfırdan yapar ister hurdacidan aldığı bir çeliği dover yapar ister lamadan profil çıkarır yapar ister eski bir bıçağını uygun forma sokar yapar. Yani eski bıçaktan yeni bir bıçak yapmanın bence hiçbir sakıncası yok. Bu bence kolaya kaçmak da değildir yerine göre daha zahmetli daha sıkıntılı bir iş olur. Velev ki kolaya kaçılmış olsun amaç ne ki bu etkinlikte? Sınav yapmıyoruz, ödev vermiyoruz. Kimi günler haftalar verir şaheser çıkarır kimi iki saatte ortalama bir bıçak yapar, buna kimsenin diyecek bir şeyi var mı?
Forumun yeni konularını mümkün mertebe takip ediyorum, eski konuları da vakit buldukça tarıyorum. Gördüm ki tartışmalar, özellikle forumun asıl misyonu dışındaki konulardakiler (siyaset, ticaret gibi), eskiden beri foruma zarar vermiş. İnsan üzülüyor açıkçası.
Şahsi fikrimi söylüyorum, forumun gayet samimi bir havası var bunu kavrayan forumdan istifade eder, benim için dini, dili, ırkı, rengi, ideolojisi ne olursa olsun forum düzleminde birdir, ötesini kurcalamam.