Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #40 : 14 Kasım 2020, 11:21:41 »
Yaklaşık iki senedir elime eğe ve zımpara değmedi. Fırsatını bulabilirsem eski yaptığım bıçakların birisine yeniden düzenleme yapıp ben de katılmayı düşünüyorum. Eski yapılmış bıçak olmaz derseniz anlayışla karşılarım....

Ben etik olmayacağı kanaatindeyim, düzenlemeye ayıracağınız vakti ve emeği yeni yapacağınız bıçak için kullanabilirsiniz. 31 Mart'a kadar vaktimiz var. Benim görüşüm bu, diğer ustalarımızın da görüşü önemli.
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2020, 11:47:30 Gönderen: Muhammet Acar »
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #41 : 14 Kasım 2020, 15:50:58 »
..............
Ben etik olmayacağı kanaatindeyim, düzenlemeye ayıracağınız vakti ve emeği yeni yapacağınız bıçak için kullanabilirsiniz. 31 Mart'a kadar vaktimiz var. Benim görüşüm bu, diğer ustalarımızın da görüşü önemli.

Belirlenen kurallarda ısıl işlemin kendimiz tarafından yapılması şartı bile yok. Dolayısıyla hazır bir profil ile de katılınabilir.
Ustaların daha önceden yaptıkları bir bıçak üzerinde değişiklikler yaparak katılmasının ne sakıncası olabilir? Neticede
vakit ve emek ortaya konacak. Bazen restorasyon orjinalden bile güzel olabilir.

Görüşüm budur.

« Son Düzenleme: 14 Kasım 2020, 15:52:43 Gönderen: dela »

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #42 : 14 Kasım 2020, 17:07:23 »
O zaman daha fazla uzatmadan adını koyalım. Zaman da bir yandan geçiyor. Katılımcılar çalışmalara başlasın. Eğer uygun olmayan bir nokta olursa Görkem yada daha önceki etkinliklerden deneyimli ustalarım müdehale etsinler. Zira "fikir geldi fakat devamı gelmedi" olmasın diye eyleme geçirmek istiyorum. Bir nebze de ilgilendiğimi göstermek istiyorum.

Değerli forumdaşlarım, sayın ustalarım:)
Yeni bir Değiş Tokuş Etkinliği (bundan sonra kısaca DTE olarak adlandırılacaktır) ile karşınızdayız. Bu seneki DTE'yi yapma kararını hep beraber online toplantımızda almıştık. Aşağıda katılım koşullarını sıralamış olacağım. Devamında ise DTE'ye katılmak isteyen ustalarım kendini listeye eklemek suretiyle gönderilere devam etsinler.

1. Bu seneki formatımız "Boyun Bıçağı" yani ecnebilerin "neck knife" dediği yada boyutlarından dolayı "EDC" olarak da adlandırılan bıçak olacaktır. Katılımcılar bu formatta bıçak tasarlayıp üreteceklerdir.
2. Isıl işlemi de katılımcılar kendileri yapabilsin diye ve hammadde ulaşımı nispeten kolay olsun diye çelik seçimi karbon çelikleri ile sınırlıdır. Fakat imkanı ve deneyimi olmayan katılımcılar destek alabilir, kendi nezaretinde deneyimli bir ustaya yaptırabilir.
3. Toplam uzunluğu 17cm'yi geçmeyecek şekilde katılımcılar boyun bıçağı tasarlayıp üretimini kendileri yapacaktır. Kalınlık, genişlik ve sap/namlu oran kısıtlaması yoktur.
4. Kılıf/kutu zorunluluğu yoktur. Fakat boyun bıçağını diğer türlerden, özellikle de EDC'den, ayıran en büyük fark boyuna asılabilen taşıma kılıfıdır. Herkesin deri işçiliği yada kabiliyeti olmayabilir gerekçesiyle önceki etkinliklerde kılıf zorunluluğu yoktu fakat bu seneki etkinliğimizin konusu, daha önce kılıf deneyimi olmayan ustalarımız için bir fırsat olabilir. Belki zorlamayla ilk defa kılıf yapmaya çalışacaklar ama kim bilir belki de metal işçiliğinden daha çok sevecekler. Ben de çok amatör olarak 2 tane vasat kılıf yapmıştım ve bu seferki etkinlik için yapmaya hazırlandığım kılıf benim için bir kamçılayıcı olacak. İddalı olmasa bile en azından kabul edilebilir standartlarda bir kılıf yapmayı planlıyorum. İlk defa yapacak arkadaşlar benim de daha önceki yaptıklarım gibi hazır boyalı deri kullanabilirler. Sadece kesip, yapıştırıp, dikme işlemi olacak. Vagetal deri zorunluluğu, craft desen zorunluluğu olmayacak. Bence seveceksiniz, gözünüze zor gelse de bi deneyin. ;)
5. Sap kısmında kabza malzemesi seçimi katılımcılara bırakılmıştır. Ağaç, micarta, sentetik, paracord, deri, vb diğer meteryaller kullanılabilir. (Hatta hiçbirini kullanmadan da delikli şekilde bir tasarım yapılabilir demeyi düşünüyordum ama toplantıda bahsi geçen bıçaklar arasındaki kalite farkının çok açılmaması için, belli bir standardizasyon olsun düşüncesindeyim.)
6. 31.Mart.2021 Çarşamba gününe kadar tüm katılımcılar ürünlerini tamamlamış olmalı ve en geç 1.Nisan.2021 Perşembe günü de kargoya verilebilir şekilde hazırlamış olmalıdır. Eğer katalog oluşturma fikri için çekim yapılıp fotoğraflar işlenecekse, 1.Nisan ile 19.Nisan arasındaki 18 günlük süre katalog hazırlanması için rezerve edilmiş olsun düşüncesindeyim. Devamında ise 20.Nisan.2021 Salı günü katalog işi bitmiş ve ürünler sahiplerine gönderilmiş olmalı. En geç 23.Nisan.2021 Cuma günü ürünler sahiplerine ulaşmış olmalı.
7. Kura çekimini aylık olarak yaptığımız toplantılar gibi online yapmayı teklif ediyorum. 31.Mart.2021 Çarşamba gününe kadar kendi tarafındaki tüm işleri tamamlayan katılımcılar kuraya girmeye hak kazanacaklar. Dolayısıyla kuraya girmeye hak kazanan tüm adaylar 31.Mart.2021 Çarşamba günü kesinleşmiş olacak. Akşamına da gene bir Webex düzenleyip herkesin gözü önünde şikesiz bir kura çekilişi yapabiliriz. ;D

Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Tabi ustam saygı duyuyorum. Ancak 1. ve 3. madde önemli. Hazır profil ile yapıldığı taktirde şahsen bu bıçağı ben tasarlayıp ürettim diyemem ki maddelerde de kendi üretimimiz isteniyor. Ayrıca amacına uygun üretilmiş bir şey ile sonradan değiştirilmiş (modifiye edilmiş) bir şey hiç bir zaman bir olmaz diye düşünüyorum. Taktir ustalarımızın.

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #43 : 14 Kasım 2020, 21:22:17 »
Benim anladığım profili kendi çıkardigi Bir bıçağı tekrar tasarlayıp EDC ye çevirmek bence sıkıntı yok önemli olan elimizden geldiği kadar ozenmektir.
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #44 : 14 Kasım 2020, 23:27:24 »
DTE-2021 Katılımcı Listesi:
1. Orkun Aydın
2. Mehmet Uysal
3. Sefa Çabuk
4. Bülent Kutsal
5. Görkem Sağınmaz
6. Şaban Kurt
7. Maxilla
8. Hüseyin Tüfekçi
9. Şevkat
10. Adnan Ergün
11. Muhammet Acar
12. Eyüp Apaydın
13. Akın Temür
14. Mehmet Arslan
15. wmasterfriend

+1 ile aranızdayım
16. Eren Topbaş
Kısmetse ben de organizasyonda bulunmak
istiyorum.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #45 : 14 Kasım 2020, 23:47:40 »

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Muhammet ACAR
12. Eyüp APAYDIN
13. Akın TEMÜR
14. Mehmet ARSLAN
15. wmasterfriend
16. Eren TOPBAŞ
17. Şeref ACAR
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2020, 23:49:38 Gönderen: dela »

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #46 : 15 Kasım 2020, 16:40:54 »

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Muhammet ACAR
12. Eyüp APAYDIN
13. Akın TEMÜR
14. Mehmet ARSLAN
15. wmasterfriend
16. Eren TOPBAŞ
17. Şeref ACAR
18. Teoman Şengün

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #47 : 15 Kasım 2020, 16:48:51 »

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Muhammet ACAR
12. Eyüp APAYDIN
13. Akın TEMÜR
14. Mehmet ARSLAN
15. wmasterfriend
16. Eren TOPBAŞ
17. Şeref ACAR
18. Teoman Şengün
19. Acur Firarda

Arada kaynamasın 8)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #48 : 15 Kasım 2020, 22:42:49 »
Yaklaşık iki senedir elime eğe ve zımpara değmedi. Fırsatını bulabilirsem eski yaptığım bıçakların birisine yeniden düzenleme yapıp ben de katılmayı düşünüyorum. Eski yapılmış bıçak olmaz derseniz anlayışla karşılarım....

Tabi ki ustam ne demek. Katılımına mutlu olurum. Senin deneyiminde bir ustamızın katıldığını görmek mutluluk verici.
Ayrıca yorumlarken lütfen tam okuyup anlamış olalım. Adam eski yaptığım bıçakların birini yeniden düzenleyeceğim diyor. ;)

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #49 : 15 Kasım 2020, 23:20:31 »

Tabi ki ustam ne demek. Katılımına mutlu olurum. Senin deneyiminde bir ustamızın katıldığını görmek mutluluk verici.
Ayrıca yorumlarken lütfen tam okuyup anlamış olalım. Adam eski yaptığım bıçakların birini yeniden düzenleyeceğim diyor. ;)

Tam okuyup anlamış olan ustalardan Allah razı olsun, bizi profil çıkarma, ağız açma ve ısıl işlem zahmetinden kurtardılar. Bıçağın birini düzenlerim artık, Eyvallah. ;)

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #50 : 15 Kasım 2020, 23:51:37 »
Theseus'un gemisini biliyor musun?

Biraz düşün istersen.

Tam okuyup anlamış olan ustalardan Allah razı olsun, bizi profil çıkarma, ağız açma ve ısıl işlem zahmetinden kurtardılar. Bıçağın birini düzenlerim artık, Eyvallah. ;)

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #51 : 16 Kasım 2020, 00:00:09 »
Düşüncelerin önemi olmadığı yerde daha fazla düşünmeye gerek yoktur. Kabul ediliyorsa da edilmiyorsa da söylenir, laf sokmanın lüzumu yok ve nispet yaparcasına " araya kaynamasın  8) " demenin anlamı yok. Kaldı ki madem eski yapılmış bir bıçak revize edilip etkinliğe katılınabiliyor, problem ne ?
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2020, 00:09:33 Gönderen: Muhammet Acar »

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #52 : 16 Kasım 2020, 00:33:34 »
Evet, bence de, problem ne?
Konu ile ilgilenenler genelde olumlu görüş bildirmiş, sadece sen olumsuz demişsin. Bitmiş, gitmiş. Acur firarda ustanın ismi arada unutulsa güzel bir sonuç mu olacaktı?
Tartışmaya veya gereksiz uzatmaya ne hacet? Adam gayet dürüst bir şekilde, iyi niyetle yazmış buraya, eski yaptığım bıçağı yenileyeceğim demiş, pazardan aldığı bıçağı göndermeye çalışmıyor ki. Bunu söylemese kim ne bilecekti?
Niye takıldın ki bu kadar?
Laf sokmak veya nispet yapmak için gerek mı var?
Sen bir soluklan, rahatla...
Herkes iyi niyetle burada, aynısını tavsiye ederim.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #53 : 16 Kasım 2020, 01:34:01 »
Ustalarım lütfen birbirimizin kalbini kırmayalım. Öncelikle özür diliyorum. Aslında onayınızı almak istediğim konu etkinliğe katılacağımın kesin olmamasıydı ve bunun ilerleyen zamanlarda herhangi bir nedenle sıkıntı çıkaracağını düşünmemdi. Buna vurgu yapmadığım için yanlış anlaşıldım hata bende kusuruma bakmayın. Revizyon ya da yeniden yapım adı her neyse sıkıntı olacağını hiç düşünmedim aslında. Elimden gelse etkinliğe uygun  iki bıçakla katılmayı isterdim. Bir kişi bile razı değilse benim katılmam uygun olmaz diye düşünüyorum. Yapabilirsem sıfırdan yapar öyle katılırım. Paylaşım benim yüzümden amacı dışına çıkmasın konu kapansın lütfen.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #54 : 16 Kasım 2020, 01:55:31 »
Konu ile ilgilenenler genelde olumlu görüş bildirmiş, sadece sen olumsuz demişsin. Bitmiş, gitmiş. Acur firarda ustanın ismi arada unutulsa güzel bir sonuç mu olacaktı?
Tartışmaya veya gereksiz uzatmaya ne hacet? Adam gayet dürüst bir şekilde, iyi niyetle yazmış buraya, eski yaptığım bıçağı yenileyeceğim demiş, pazardan aldığı bıçağı göndermeye çalışmıyor ki. Bunu söylemese kim ne bilecekti?

Tavsiyen için sağolasın ustam, ama ben gayet rahatım. İçimde bir fesatlık yok. Tartışmaya da yer aramıyorum ama söylenen ve yazılan bir takım şeyler bana cevap verme hakkı doğuruyor. Ben adam katılmasın diye uğraşmıyorum, kötü niyetli de demiyorum zaten. Sadece işin biraz kolayına kaçılıyor düşüncesindeyim. Bir çok ustanın bant zımparası, sütun matkabı, ocağı ne bileyim bıçak üretimi adına her şeyi var. kendimden örnek vereyim. İmkanlarım kısıtlı olmasına rağmen bu gün  eğe ile profili çıkardım, 1 gün sürdü. Bu imkanla ben yapabiliyorsam herkes yapabilir. Yapmak istedikten sonra Mart ayına kadar kaç bıçak biter. Demem o ki ben bu zahmete katlanıyorsam herkes elinden geleni yapmalı diye düşünürüm. Yoksa herkesin şimdiye kadar bitirdiği onlarca belki yüzlerce bıçağı var. Herkes sırf etkinliğe katılmak için bıçak revize etse. Olur mu ?
Şu an katılan 19 kişi var ve genelde olumlu görüş bildirilmiş diyorsunuz, 4-5 kişi var olumlu bakan. Bakalım diğer ustalar ne diyecek. Herkes fikrini söyler çoğunluk ne derse başım gözüm üstüne, itiraz etmem. Ama daha bir kaç kişi görüş bildirmesinin üzerinden " araya kaynamasın" diyerek oldu bittiye getirip benim düşüncemin bir önemi olmadığını ve de bunu eksik okuyup anlamadığımı da ima edip laf atarak söylemenizin başka bir açıklaması yok. Kime söyleseniz öyle anlar. Bu hem benim düşünceme hem diğer ustaların görüşlerine haksızlıktır, saygısızlıktır. Madem karar verecek bir takım kişiler var bize ne hacet.  Etkinliği de kendi aranızda yapınız. Ayrıca eski yapılmış bıçağı revize edip katılmayı madem kabul ediyorsunuz, ben söyleyince neden renginiz değişiyor. Kabul ediliyorsa herkese, edilmiyorsa da herkese. Şahsa özel karar mı verilir.. Kuralların da öneminin olmadığını görmüş olduk. Forum tekelleşmiş buradan bu sonucu çıkarıyorum ben. Etkinliğe katılmak isteyen ustalar aşağıdaki listeden devam edebilirler. Yolunuz açık olsun.

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman Şengün
18. Acur Firarda

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #55 : 16 Kasım 2020, 08:35:33 »
Tabi ustam saygı duyuyorum. Ancak 1. ve 3. madde önemli. Hazır profil ile yapıldığı taktirde şahsen bu bıçağı ben tasarlayıp ürettim diyemem ki maddelerde de kendi üretimimiz isteniyor. Ayrıca amacına uygun üretilmiş bir şey ile sonradan değiştirilmiş (modifiye edilmiş) bir şey hiç bir zaman bir olmaz diye düşünüyorum. Taktir ustalarımızın.

Arkadaşlar anayasa yazar gibi komisyon kurup heyet ile madde yazmayalım. Şurada kaç kişiyiz zaten, hepimiz birbirimizle etkileşim içinde olmak, tanışıp birlikte paylaşımda bulunmak için forumu kullanıyoruz. Kanun açığı arar gibi "kesin önceden yapılmış bir profili sonradan modifiye edilip katılan olur" diye düşünüp madde mi yazmalıyız? Ayrıca bu durum bile sizin bahsettiğiniz hazır profil olmuş olmuyor. Hazır profil internette satılan bir başkasının tasarlayıp, kesip, işleyip, metal işlerinin bitirildiği profildir. Bizim istediğimiz ise katılımcıların bunları kendilerinin yapmaları. O zaman bu durumda şu maddeyi de eklemek gerekiyor. "Lama önceden dikdörtgen form verilmiş bir meteryaldir ve sonradan modifiye edilip bıçak yapılamaz." Bu kadar komik birşey olabilir mi? 30cm'lik bir lamadan 17cm'lik boyun bıçağı çıkarılabiliyor da, 30cm'lik büyük bir başka bıçaktan 17cm'lik bir boyun bıçağı çıkarılamaz mı? Usta bunu kendisi tasarlayıp işleyecek. Buradaki ana hedefimize uyuyor sonuçta. Kendi el emeğimizle ürettiğimiz bir bıçağı arkadaşlarımız arasında hediyeleşmek. Tamamen iyi niyetle yapılan bir hediye etkinliği. Bu perspektifte değerlendirmekte yarar var. Yoksa Bülent ustamın dediği gibi adam bunu başkasına yaptırıp katılsa biz nereden bilecektik? Bunun polisi de olamayız sonuçta. Baki ustam gayet açık ve iyi niyetle başka bir metali hammadde olarak kullanıp "kendi üreteceği" bir tasarımla katılmak istiyor. Gerçekten kötü niyetle bile bakıp kusur aramak istiyorum ama bulamıyorum, üzgünüm. Daha da size nasıl ılımlı davranırım, size nasıl yaklaşmalıyım, sizi nasıl kazanabiliriz gerçekten bilmek istiyorum.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #56 : 16 Kasım 2020, 09:35:20 »
Daha başlamadan yordu bu DTE beni.

Kardeş uzatmamak ve insanların bu güzel etkinlikte tadını kaçırmamak için yazını cümle cümle ele alıp cevap vermeyeceğim.
Ama forumun tekelleşmesi, karar mekanizmaları vs ile ilgili yaptığın yorumlar gerçekten üzücü ve bu forumu kurarak bugüne kadar taşıyan kıymetli ustalarımıza haksızlık.
Bir dur, soluklan, bir daha oku yazılanları.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #57 : 16 Kasım 2020, 09:45:29 »
Ben şahsen Değiş tokuş etkinliğine bir iki başarısız denemeden sonra katılmama kararı almıştım. Ancak bu etkinliğin de forumda aramızda iyi niyetli bağlarımızı kuvvetlendiren bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Böyle samimi bir organizasyonda bile bu şekilde bir tutum ne yalan söyleyeyim insanı üzüyor.

Muhammet kardeşim yaşını bilmiyorum eğer büyüğümsen de Muhammet Abim inan yazdıklarını doğrudan bir cephe alarak hiç okumadım. Aksine hep anlamaya çalışarak yaklaşıyorum. O yüzden anladığım kadarıyla herkesin eşit düzeyde söz sahibi olmasını ve ortak karar alınmasını istiyorsun ve sonuna kadar haklısın da. Ancak benim sorun olarak gördüğüm 2 şey var. Bunlardan biri yazışma dili herzaman buna açık biraz yüzyüze çok rahat aşacağımız şeyleri yazıya dökünce mesele uzuyor daha kırılgan bir hal alıyor. O yüzden yazarken biraz daha keskin olmayan cümleler kullanırsak herşey çok daha güzel olacak gibi.

ikinci olarak da ki bu bence en önemlisi burada görünmeyen bir usta çırak ilişkisi mevcut. Sadece çok iyi işler yapan ve bunu paylaşan ustalarımız değil eser olarak çok fazla ürün çıkarmamış ama forumdaki diğer birçok konuda arkadaşlara yardımcı olmuş hatta bilgi ve deneyim anlamında çok olmasa da elinden geldiğince bir şeylerin parçası olmuş ustalarımıza biz üyeler olarak ayrı bir saygı ve muhabbet besliyoruz. Yukarıda Orkun Ustamın Sefa Hocamıza yaptığı yorum keza Sefa Hocamın cevabı da bunlara çok güzel bir örnek. Başta Sefa Hocam olmak üzere diğer ustalarımız bunu talep etmez ancak bizler onlar istemiyor diye bu saygıyı bir kenara bırakamayız. Bu arada çok farklı görüşlerin yer aldığı konularda maalesef fazla yol alamadığımızı ancak hem yaş olarak hemde bilgi ve deneyim olarak üstün ustalarımızı takip ettiğimizde sonuca daha hızlı ve anlaşılabilir şekilde ulaştığımızı defaatle tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum bunları.
Daha detaylı yazmak gerekirse mesela benimde bir kaç konu da farklı görüşlerim oldu. Hatta bazılarına çok içerledim falan ama eğer ustalarımız fikir birliği sağlamış ise bu fikre saygı duyar ve peşinden giderim. Bu gönüllü bir organizasyon katılıp katılmamak  tabiki sana kalmış ama diğer ustaların görüşleri alınmadığı için böyle bir tavır almışsan ( ki bence aksi yorum yapılmamışsa kabul görmüş demektir) bu tavrını tekrar değerlendirmeni rica ediyorum. Zira fırsatı imkanı olan herkesi görmek isteriz. Ben kendimce katılmama kararımı tekrar değerlendirip listeye ismimi ekliyorum. İnşallah sende kendine düşünme fırsatı tanırsın.

İnşallah keyifle ve özveriyle geçecek bir etkinlik olur. Katılımcı arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Herkese kolay gelsin.

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman Şengün
18. Acur Firarda
19. Mehmet ATİK
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

« Yanıtla #58 : 16 Kasım 2020, 15:08:37 »

Tavsiyen için sağolasın ustam, ama ben gayet rahatım. İçimde bir fesatlık yok. Tartışmaya da yer aramıyorum ama söylenen ve yazılan bir takım şeyler bana cevap verme hakkı doğuruyor. Ben adam katılmasın diye uğraşmıyorum, kötü niyetli de demiyorum zaten. Sadece işin biraz kolayına kaçılıyor düşüncesindeyim. Bir çok ustanın bant zımparası, sütun matkabı, ocağı ne bileyim bıçak üretimi adına her şeyi var. kendimden örnek vereyim. İmkanlarım kısıtlı olmasına rağmen bu gün  eğe ile profili çıkardım, 1 gün sürdü. Bu imkanla ben yapabiliyorsam herkes yapabilir. Yapmak istedikten sonra Mart ayına kadar kaç bıçak biter. Demem o ki ben bu zahmete katlanıyorsam herkes elinden geleni yapmalı diye düşünürüm. Yoksa herkesin şimdiye kadar bitirdiği onlarca belki yüzlerce bıçağı var. Herkes sırf etkinliğe katılmak için bıçak revize etse. Olur mu ?
Şu an katılan 19 kişi var ve genelde olumlu görüş bildirilmiş diyorsunuz, 4-5 kişi var olumlu bakan. Bakalım diğer ustalar ne diyecek. Herkes fikrini söyler çoğunluk ne derse başım gözüm üstüne, itiraz etmem. Ama daha bir kaç kişi görüş bildirmesinin üzerinden " araya kaynamasın" diyerek oldu bittiye getirip benim düşüncemin bir önemi olmadığını ve de bunu eksik okuyup anlamadığımı da ima edip laf atarak söylemenizin başka bir açıklaması yok. Kime söyleseniz öyle anlar. Bu hem benim düşünceme hem diğer ustaların görüşlerine haksızlıktır, saygısızlıktır. Madem karar verecek bir takım kişiler var bize ne hacet.  Etkinliği de kendi aranızda yapınız. Ayrıca eski yapılmış bıçağı revize edip katılmayı madem kabul ediyorsunuz, ben söyleyince neden renginiz değişiyor. Kabul ediliyorsa herkese, edilmiyorsa da herkese. Şahsa özel karar mı verilir.. Kuralların da öneminin olmadığını görmüş olduk. Forum tekelleşmiş buradan bu sonucu çıkarıyorum ben. Etkinliğe katılmak isteyen ustalar aşağıdaki listeden devam edebilirler. Yolunuz açık olsun.

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman Şengün
18. Acur Firarda
Bu yazıda sözü edilen "forum tekelleşmiş" sözünü biraz daha açmak mümkün mü, nasıl bir "tekelleşme" bu?

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #59 : 17 Kasım 2020, 00:21:33 »
Anladığım kadarıyla etkinliğe katılma niyetinde olanların tartışılan konu hakkında görüş beyan etmeleri önem arz ediyor. Ne yalan söyleyeyim Baki ustamız katılma arzusunu beyan ettiğinde "tabi canım lafı mı olur" kabilinden bir düşünce ile cevap yazmayı gerek görmemiştim. Ayrıca bana düşmez dedim, Baki ustayı tanıyan ustalarimizdan biri "buyur ustam ne demek, başımızın üstünde yerin var" der dedim kendimce. Bu sözlerimi kimse kendi fikrini hiç saymak olarak yorumlamasın, "kimse ne yani ben böyle düşünemez miyim?" demesin, lütfen. Ben sadece kendi açımdan meselenin nasil olduğundan bahsediyorum.
Benim naçiz görüşüm dostluk/muhabbet/kaynaşma vb. maksatlarla yapılan bir etkinliğe en asgari şartları sağlayan herkesin katılması daha hoştur, faydalıdır.
Eski ustalardan birini tanıma fırsatı bence ayrıca kıymetli. 
Konunun tartışmaya evrilmesi benim açımdan hayret verici oldu. Evvela itiraz için öne sürülen gerekçeler bana hiç makul gelmedi. Zira herhangi bir katılımcı bıçağını ister ham madenden cevheri çıkararak sıfırdan yapar ister hurdacidan aldığı bir çeliği dover yapar ister lamadan profil çıkarır yapar ister eski bir bıçağını uygun forma sokar yapar. Yani eski bıçaktan yeni bir bıçak yapmanın bence hiçbir sakıncası yok. Bu bence kolaya kaçmak da değildir yerine göre daha zahmetli daha sıkıntılı bir iş olur. Velev ki kolaya kaçılmış olsun amaç ne ki bu etkinlikte? Sınav yapmıyoruz, ödev  vermiyoruz. Kimi günler haftalar verir şaheser çıkarır kimi iki saatte ortalama bir bıçak yapar, buna kimsenin diyecek bir şeyi var mı?
Forumun yeni konularını mümkün mertebe takip ediyorum, eski konuları da vakit buldukça tarıyorum. Gördüm ki tartışmalar, özellikle forumun asıl misyonu dışındaki konulardakiler (siyaset, ticaret gibi), eskiden beri foruma zarar vermiş. İnsan üzülüyor açıkçası.
Şahsi fikrimi söylüyorum, forumun gayet samimi bir havası var bunu kavrayan forumdan istifade eder, benim için dini, dili, ırkı, rengi, ideolojisi ne olursa olsun forum düzleminde birdir, ötesini kurcalamam.