Bıçak Sanatı - Forum

Masat

Ali toklu

• 7
  • Meslek: Kaynakçı
  • Yer: Konya
Masat
« : 03 Ağustos 2020, 23:10:14 »
Merhaba sayın ustalarım.Siz değerli ustalarımın tecrübelerine,bilgilerine ve yardımlarına ihtiyacım var.Yardımlarımızı esirgemeyeceğinizi biliyor ve müsaadenizle konuya başlıyorum.Bir süredir  tasarladığım masat yapma  planım var.Planım kafamda tasarladığım haliyle  şu şekilde  büyük bir Eğenin dişlerini silip balık sırtı diye tabir edilen forma sokup sonrasında su verip meneviş yapmadan bırakmak. w1 çeliği diye düşündüğüm bu çeliğin çeliği bu işe müsait mi?Araştırmalarıma göre piyasadaki masatların sertlikleri 64 ve 69 hrc arasında elimdeki materyal bu sertliği  meneviş yapsam bile sağlıyor.Elime geçen masatları incelediğimde bi kaç farklı şekilde üzerlerine ince,kalın ve oluk şeklinde çizgiler olduğunu gördüm bu çizikler mutlaka şart mı?Şart ise 36 kum zımpara ile açtığım dikey çizikler aynı işi görür mü?Şimdiden teşekkür ederim.saygılar
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2020, 23:19:48 Gönderen: Ali toklu »

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
Ynt: Masat
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2020, 12:39:35 »
Kardeş fikir çok güzel 36 kumda iyi fikir.
sonucu senin bize söylemen lazım
bence olur  :2up
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Ali toklu

• 7
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2020, 15:36:39 »
Teşekkür ederim ustam.İş başa düştü anlaşılan deneyip göreceğiz en yakın zamanda gözlemlerimi paylaşacağım inşallah

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2020, 21:52:10 »
Takipteyim. Kolay gelsin.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2020, 10:06:34 »
Fikir güzel. Çizgi ya da olukların düzenli olması gerekir mi acaba? Ya da aksi bir durum bilemede sorun yaratır mı?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Ali toklu

• 7
« Yanıtla #5 : 18 Ağustos 2020, 23:08:00 »
Benimde aklıma takılan  bi noktaydı düzensiz çizgiler ama çılgınca masat atıp bıçağı sağa sola savuran kasap abileri görünce sıkıntı çıkarmayacağı kanısına vardım sayın forumdaşım.Başlamadan önce biraz deneyim sahibi olmak için ulaşabildiğim masatları inceliyorum.bazı masatlarda hiç diş yok.Birçok profesyonel bu tip masatları tercih ediyor.