Bıçak Sanatı - Forum

Civa çeliği integral

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
Civa çeliği integral
« : 18 Mart 2020, 21:02:52 »
Uzun süredir yapmayı planladığım integrali sonunda bitirebildim pek istediğim gibi olmadı fakat harcadığım zamanı ve emeği çöpe atmak istemedim.

Çelik : Civa çeliği
Kabza : Deri-pirinç-Urlu dişbudak
Toplam boy : 237 mm
Namlu : 112 mm
Kabza : 125 mm
Kalınlık : 5 mm

Akıl Yaşta Değil Baştadır.

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
Ynt: Civa çeliği integral
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2020, 22:56:37 »
Elinize sağlık ustam

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2020, 23:01:50 »
Olmadığı hali buysa olsa neler olacak Allah bilir ;D Eline emeğine sağlık, güzel olmuş.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2020, 02:13:52 »
lk denemenize göre gayet başarılı. Ufak kusurlar ilk çalışmanızda olacaktır. Bütün olarak estetik yönü düzgün bir bıçak olmuş bence. Yapıp elimde bulunsun istediğim formlardan biri açıkcası.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 19 Mart 2020, 08:24:30 »
Elinize sağlık, çok klas bıçak olmuş. Integral kısmı genelde balçak niyetiyle daha büyük olurya, ben de sizinkini öyle zannetmiştim başlığı görünce. Ama dövdüğünüz milin çapı zaten o kadar yanılmıyorsam. O açıdan bir sorun yok bence. Size göre olmayan yer neresiydi?

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 19 Mart 2020, 09:56:50 »
Eline sağlık kardeşim güzel olmuş kendine has özgün bir form bütünlük sağlamış beğendim.
Gendarmerie Special Operation...

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 19 Mart 2020, 10:23:13 »
Yapmak için çok özendigim bir model bu, hele de keyhole integral/ anahtar deliği integral dedikleri modeli, ahdettim, yapmadan ölmeyecegim.
Siz zaten işin en önemli kısmını başarmışsınız, ilk integral bıçağı yapmışsınız, bence ilk bıçak için gayet de güzel olmuş.
İlkinde alınan dersle ikinci daha muhteşem olacaktır. Bence devam, Allah hep birlikte keyhole yaptığımız günleri de göstersin inşallah.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #7 : 19 Mart 2020, 12:23:15 »
Bushcraft ve bowie türevleri dışında bir model görmek güzel. Uygulama ve malzeme de güzel. Elinize sağlık.  :2up

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #8 : 20 Mart 2020, 15:45:44 »
Elinize sağlık ustam
Çok teşekkür ederim
Olmadığı hali buysa olsa neler olacak Allah bilir ;D Eline emeğine sağlık, güzel olmuş.
Çok teşekkür ederim
lk denemenize göre gayet başarılı. Ufak kusurlar ilk çalışmanızda olacaktır. Bütün olarak estetik yönü düzgün bir bıçak olmuş bence. Yapıp elimde bulunsun istediğim formlardan biri açıkcası.
Evet ilklerde her zaman ufak tefek sıkıntılar olur. Dediğiniz gibi görsel olarak gerçekten hoş bir bıçak oldu
Elinize sağlık, çok klas bıçak olmuş. Integral kısmı genelde balçak niyetiyle daha büyük olurya, ben de sizinkini öyle zannetmiştim başlığı görünce. Ama dövdüğünüz milin çapı zaten o kadar yanılmıyorsam. O açıdan bir sorun yok bence. Size göre olmayan yer neresiydi?
Çok teşekkür ederim. Bana göre olmayan yer şu deri koymak istemiyordum aceleci davrandığım için deri koymak zorunda  kaldım tek olmayan yer bence orası direk pirinç malzeme koyucaktım ana düzgün işlemeyince deri koydum onun haricinde hoş bir bıçak oldu rikassoyu yaptığım hatalar yüzünden çnde tuttum buna oranla ahşabıda kısalttım.
Eline sağlık kardeşim güzel olmuş kendine has özgün bir form bütünlük sağlamış beğendim.
Çok teşekkür ederim

Yapmak için çok özendigim bir model bu, hele de keyhole integral/ anahtar deliği integral dedikleri modeli, ahdettim, yapmadan ölmeyecegim.
Siz zaten işin en önemli kısmını başarmışsınız, ilk integral bıçağı yapmışsınız, bence ilk bıçak için gayet de güzel olmuş.
İlkinde alınan dersle ikinci daha muhteşem olacaktır. Bence devam, Allah hep birlikte keyhole yaptığımız günleri de göstersin inşallah.
Çok teşekkür eserim aslında ben 3 adet yapacağım biri  Balkan Karakulağı biri bu birtane dahada gizli kuyruk.
Bushcraft ve bowie türevleri dışında bir model görmek güzel. Uygulama ve malzeme de güzel. Elinize sağlık.  :2up

Çok teşekkür ederim

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #9 : 21 Mart 2020, 12:38:17 »
 >Erdem usta mükemmel olmus hemde integral vallahi eline sağlık

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #10 : 21 Mart 2020, 18:54:56 »
>Erdem usta mükemmel olmus hemde integral vallahi eline sağlık
Ersin abi güzel sözlerin için çok teşekkür ederim ama ben usta değilim usta olmak için daha öok bıçaklr çok yıllar geçirmem gerekiyor 😊

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2020, 19:59:28 »
keşşşke benim olsa :)

ustam ellerine sağlık, hem kambur hem civa çeliği,  çok güzel olmuş.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #12 : 21 Mart 2020, 20:11:12 »
keşşşke benim olsa :)

ustam ellerine sağlık, hem kambur hem civa çeliği,  çok güzel olmuş.
Daha iyileri sizin olsun  :)
Aslında kambur olması pek tercihim değildi ama dediğim gibi atmak istemedim bitirdim.

« Yanıtla #13 : 24 Mart 2020, 00:06:52 »
Dostum genç yaşta integral çalışmak hem de temizbir işçilikle bence fazlasıyla yeteneğe sahipsin tebrik ediyorum seni ve devamını takipte olacağım  O:-)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Erdem GÖZ

• 352
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2020, 02:01:48 »
Dostum genç yaşta integral çalışmak hem de temizbir işçilikle bence fazlasıyla yeteneğe sahipsin tebrik ediyorum seni ve devamını takipte olacağım  O:-)
Çok teşekkür ederim abi elimden geldiğince yapıyorum bişeyler  :)