Bugune kadar bir cok savasci milletin silahlarini kendi muzelerinde gorme sansina eristim. Ama burasi kadar sig ve beni etkilemeyen silahlar gormemistim. Venedikliler sonunda savasci degil tuccar bir millet. Bizi yenen de venedikliler degil , ittifak yaptiklari malta sovalyeleri gibi guclu savascilar ve denizciler olmus. Inebahti dikkatle incelenmesi ve detaylari ile bilinmesi gereken bir savas ama bu baska bir konu elbette.
Arbaletleri ile cok ovunuyorlar, bizim hafif atesli silahlarimiz ile bunlarla basa cikabildiklerini soyluyorlar. Gercekten de dikkatle bakildiginda celik yaylarin et kalinligi inanilir gibi degil ( 10 mm dan kalinlar ) Bir de venedikli olmayan diger savasci sovalyelerin kiliclarinin boylari cok ilginc ( tamami 1,5 m nin uzerinde )
Eylem , ele gecen Turk silahlarinin tumu , birkac kalkan ile beraber gercekten de o resimdekiler. Cok degerli kiliclar olduklari belliydi ama o oda cok dikkatle korunuyor. Bir tane inanilmaz guzellikte - pasa kilici filandi herhalde - bir turk kilicinin uzerine bir dolu hristiyan sembolu eklemisler. Belli ki sonradan kuffar takimi tarafindan cok begenilip kullanilmis.