Bıçak Sanatı - Forum

Yurt dışına valizde çakı ile çıkmak

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Yurt dışına valizde çakı ile çıkmak
« : 09 Ekim 2019, 10:51:09 »
Arkadaşlar merhaba. Ocak ayı gibi yurtdışına çıkmayı planlıyorum. Bagaja vereceğimiz valizde çakı bulunması durumunda sıkıntı çıkıyor mu acaba. Biz de normalde havalananına giriş yapılırken de kontrol olduğu için hiç başınıza gelen bir durum oldu mu? 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Yurt dışına valizde çakı ile çıkmak
« Yanıtla #1 : 09 Ekim 2019, 11:10:57 »
4 sefer yurt dışına çıktım. Dördünde de bıçak ve küçük balta vardı. Hatta bıçaklardan birisi yakut bıçağı idi. Sorun olmadı. Benim verdiğim bıçağı yurt dışına çıkaran arkadaşlar da oldu. Hiç şikayet duymadım.
Ama bazen gıcıklık yaptıkları da olduğunu uzaktan duymuşluğum oldu. Yaşamadım.
Kabin içinde tırnak makasına bile izin vermiyorlar.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #2 : 09 Ekim 2019, 11:13:29 »
Bagaja verirseniz sorun olmaz. Girişte X-ray taramasında bu nedir diye soruluyor bazen, aşağıya vereceğim derseniz sorun olmuyor. Bir seferinde Belçika'ya kılıç götüren birine denk gelmiştim :) Her ihtimale karşın yanınızda biri olsun. Çok gıcıklık yaparlarsa bıçağı ona teslim eder öyle binersinzi uçağa. Ama sanmıyorum sorun çıkacağını.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2019, 11:37:28 »
İnşallah sorun çıkmaz bende girişte sanki Atatürk havalimanında sıkıntı çıkarıyorlar diye biliyorum ama bakalım.
www.mehmetatik.com

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2019, 13:14:03 »
İşin uçağa kesici aleti nasıl, nerede sokabileceğiniz kısmı yanısıra bir de o aletin ülkeye yasal olarak girip giremeyeceği kısmını da kontrol etmekte fayda olabilir. Örneğin çakı kilitliyse,"gravity knife", kelebek vb. tipte ise ayrıca bu o ülkede yasal mı bakmakta fayda var.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2019, 14:15:32 »
Eylem abi ben kabine kesici aletle binilmesine falan karşıyım bir iki sefer kalemliğimde bulunan falçatayla yanlışlıkla girmiştim. Tabi çok sonra farkettim. Ama burdaki durum vivtorinox tarzı slipjoint hediye bir çakıyı yurtdışına götürmek istiyorum. Valizimle birlikte hem bıçağın formu hemde kullanılan malzemelerde bir sorun olmayacaktır diye düşünüyorum ancak emek harcanmış bir çakı olacağından da kaptırırsak diye korkuyorum işin aslı.
www.mehmetatik.com

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #6 : 09 Ekim 2019, 15:21:03 »
Yanlış anlama, önceki mesajda işin uçağa neyi nasıl nerede sokacağın kısmına dair hiç bir yorumda bulunmadım. Sadece işin bir de öteki ülke kuralları tarafı var demek için bir girizgah yapıyordum.

Uçak için yöntemim belli. Bagaja konur ve daha başta X ışınına girerken görevliye çantada ne olduğu be bu çantanın bagaja verileceği söylenir. Kabine asla olmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #7 : 09 Ekim 2019, 16:33:18 »
Yanlış anlama, önceki mesajda işin uçağa neyi nasıl nerede sokacağın kısmına dair hiç bir yorumda bulunmadım. Sadece işin bir de öteki ülke kuralları tarafı var demek için bir girizgah yapıyordum.

Uçak için yöntemim belli. Bagaja konur ve daha başta X ışınına girerken görevliye çantada ne olduğu be bu çantanın bagaja verileceği söylenir. Kabine asla olmaz.

Abi bagaja vereceğim dediğimde sıkıntı olmuyorsa tamamdır.  :2up
www.mehmetatik.com

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 09 Ekim 2019, 20:49:03 »
Abi dünyanın türlü türlü hali var ama Katar'dan büyük leatherman, (2013)  Almanya'dan victorinox getirdim. (2004) Gerçi victorinox önce Portekiz'e uçup ordan İstanbul'a uçmuştu ama neticede bir şey olmadı.

Türkiye'de bir alet çantası dolusu tornavida, yan keski vs. alet ile çok uçtum. İzmir'den de balta getirmiştim.

Her şeye karşın mehmet_'in dediği gibi yanda biri olursa yine de iyi bir tedbir olacaktır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 09 Ekim 2019, 21:00:17 »
Bir havalimanı çalışanı olarak cevap vereyim uçakaltı gidecek çantalarınızda bıçak taşımak serbest güvenlik arkadaş valizi açıp bıçağı gördükten sonra kaydını alacak gerisi standart prosedür
6136ya muhalefet ürünlere el konulması gerekiyor ama uğraşmamak için onlarda uçakaltı gönderiliyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #10 : 10 Ekim 2019, 16:26:10 »
Abi dünyanın türlü türlü hali var ama Katar'dan büyük leatherman, (2013)  Almanya'dan victorinox getirdim. (2004) Gerçi victorinox önce Portekiz'e uçup ordan İstanbul'a uçmuştu ama neticede bir şey olmadı.

Türkiye'de bir alet çantası dolusu tornavida, yan keski vs. alet ile çok uçtum. İzmir'den de balta getirmiştim.

Her şeye karşın mehmet_'in dediği gibi yanda biri olursa yine de iyi bir tedbir olacaktır.

Aynen abi, şimdi bişey olmaz der gideriz birde bıçağı aldırırsak forumda bana bişey olmaz demişlerdi falan diye kimseyi suçlamaya gerek yok :)

Bir havalimanı çalışanı olarak cevap vereyim uçakaltı gidecek çantalarınızda bıçak taşımak serbest güvenlik arkadaş valizi açıp bıçağı gördükten sonra kaydını alacak gerisi standart prosedür
6136ya muhalefet ürünlere el konulması gerekiyor ama uğraşmamak için onlarda uçakaltı gönderiliyor.

Hadi o zaman hayırlısı deyip zamanın gelmesini bekleyelim. Bu arada hayırlı olsun Osman hangi hava limanında çalışıyorsun.
www.mehmetatik.com

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #11 : 10 Ekim 2019, 23:51:45 »
Hadi o zaman hayırlısı deyip zamanın gelmesini bekleyelim. Bu arada hayırlı olsun Osman hangi hava limanında çalışıyorsun.
İstanbul Havalimanındayım abi.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Emrah Krcn

• 34
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2019, 09:48:34 »
Osman bey , sonuç noldu ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #13 : 13 Ekim 2019, 19:50:03 »
amman, bağa fildişi vb. yasak malzeme olmasın, sınırdışı bile edebilirlermiş.
!!!
Namık Kemal
Instagram'da ben

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #14 : 16 Ekim 2019, 09:04:37 »
amman, bağa fildişi vb. yasak malzeme olmasın, sınırdışı bile edebilirlermiş.
!!!

Evet Abi o malzemeler çok sıkıntılı. Benimkinde öyle bişey olmayacak. Gümüş ve ağaç. :)
www.mehmetatik.com