Bıçak Sanatı - Forum

UYARI: Bıçak yapmayı seviyorsanız MOGAN BIÇAK'a gitmeyin...

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
Bugün, uzun zamandır yapımına uğraştığım minyatür Yatağan'ın ısıl işlemini yaptırmaya Ostim'e gitmek üzere arabaya bindim... Tanıdık ısıl işlemci yoktu, sağa sola sorup birini bulmaya ve yapacağı işin sonucuna razı olmaya hazırlanarak kontağı çevirdim ve soluğu Gölbaşında, Mogan Bıçak'ta aldım...  :D

Neden böyle manyakça bir iş yaptığımı merak ettiğinizi varsayarak açıklayayım... (merak etmiyorsanız bu paragrafı okumayın) Tanıdık ısıl işlemci olmadığını söylemiştim ya az önce, Mogan Bıçağı da tanımıyordum ama en azından Turhan Usta adını biliyordum ve uzun süredir de tanışmak istiyordum... Bir bahanesi de varken ne gidicem Allahın Ostimine diye düşündüm ve dönüp tam ters istikamete, Gölbaşı'na gidip Ostim'i ters köşeye yatırdım... :) (Ne de olsa Fenerbahçeliyiz, Kralex'i seyrede seyrede bizde ters köşe kompedanı olduk Allaha şükür...)

Neyse uzatmayayım (!), 1968 yılının sıcak bir Ağust... pardon ya, o kadar geri gitmeye gerek yok di mi? :D Mogan Pıçağa (biz bıçağa pıçak deriz arkadaş, ne var???) gittim, içerde 3 kişi var, biri Turhan Usta... Sağolsun, beni son derece kibar karşıladı, ben soramadan "istersen bırak bunu, ısıl işlemini yapalım" diyerek beni zahmetten de kurtardı amaaa, ya işte, işin birde aması var arkadaş; ben hiç o kadar 440C'yi birarada görmemiştim hatta Türkiyede o kadar 440 çelik olacağını da düşünmüyordum ama var vallaha :) Karacadan Mandaya, Dağ Keçisinden Fildişine dünyanın kemiği, Abanozdan Gül Köküne, Ceviz Kökünden Wengeye dünyanın ağacı... Mevlam verdikçe vermiş, verdikçe vermiş, gözümüz yok tabii... (Haşırrrrt, Allah, çarpıldık olm...)  ???

Dünya tatlısı bir insan Turhan Usta ve harbiden de usta... O işlemeler, o balçaklar, o finishing, o kombineler (çelik+fildişi+abanoz+gümüş+altın+deri gibi) rüya gibiydi vesselam... Birde oğlu var, o da usta ama ilk görüşte sanki dükkanda dün çalışmaya başlamış çırak sanırsınız... O derece yani...

Sayelerinde bugün çok kaliteli 5-6 saat geçirdim ama buradan tekrar uyarıyorum; Bıçak yapmaktan zevk alıyorsanız, Mogan Bıçağa gidip sinirlerinizi zıplatmanın anlamı yok, sonra sorgulamaya başlıyorsunuz zira "eğer benim yaptıklarım pıçaksa bunlar ne, eğer bunlar pıçaksa ben naapıyorum?" diye...  :D

Turhan Ustam, saygılar...

Sevgiler,
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 01:01:03 Gönderen: cmblc »
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
Ynt: UYARI: Bıçak yapmayı seviyorsanız MOGAN BIÇAK'a gitmeyin...
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2011, 00:54:23 »
Abi lütfen bana fildişi deme , bir de zor bulunan boynuzları söyleme , kolay kolay bulunmuyor , sırf onun yüzünden belgesel seyretmek bile işkence oldu , vallahi sırf bunun için hayvansal belgeselleri izlemiyorum , ağzım sulanıyor , dayanamıyorum. Turhan usta ya gelince , telefonla arayanlara bile yardım edecek kadar engin gönüllü diye biliyorum .

Not . Bir de şu yatağanın resmini görseydik cem abi... En azından profilini..
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

cmblc

• 518
« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2011, 01:07:28 »
Abi lütfen bana fildişi deme , bir de zor bulunan boynuzları söyleme , kolay kolay bulunmuyor , sırf onun yüzünden belgesel seyretmek bile işkence oldu , vallahi sırf bunun için hayvansal belgeselleri izlemiyorum , ağzım sulanıyor , dayanamıyorum. Turhan usta ya gelince , telefonla arayanlara bile yardım edecek kadar engin gönüllü diye biliyorum .

Not . Bir de şu yatağanın resmini görseydik cem abi... En azından profilini..

Vallahi al benden de o kadar Ahmetcim... Bu işe meraklandıktan beri bende belgesel izlemiyorum... Turhan Usta konusunda da haklısın, bilgisini paylaşmaktan keyif alan bir usta o...

Yahu, utanıyorum üstatlar "yapa yapa bunu mu yaptın?" diye soracaklar diye... :-X Hele bir bitsin de hayırlısıyla, rezil olmayacağıma inanırsam yayınlarım...

Sevgiler,
Get Serious...

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #3 : 30 Haziran 2011, 01:17:53 »
sadece ostim i değil beni de ters köşeye yatırdınız, comandante yi çok izlediğiniz belli  :) olumsuz bir yazı beklerken övgüler buldum. yatağan çalışmasında kolay gelsin

cmblc

• 518
« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2011, 01:31:58 »
sadece ostim i değil beni de ters köşeye yatırdınız, comandante yi çok izlediğiniz belli  :) olumsuz bir yazı beklerken övgüler buldum. yatağan çalışmasında kolay gelsin

:))

Vallahi Turhan Ustayı tanıyıpda olumsuz birşeyler yazan insan en azından "hazımsız"dır, ama en azından yani... :)

Teşekkürler, Yatağan'ı bitirdik gibi... Artık top Turhan Ustamda...

Sevgiler,
Get Serious...

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #5 : 30 Haziran 2011, 02:07:29 »
Bugün, uzun zamandır yapımına uğraştığım minyatür Yatağan'ın ısıl işlemini yaptırmaya Ostim'e gitmek üzere arabaya bindim... Tanıdık ısıl işlemci yoktu, sağa sola sorup birini bulmaya ve yapacağı işin sonucuna razı olmaya hazırlanarak kontağı çevirdim ve soluğu Gölbaşında, Mogan Bıçak'ta aldım...  :D

Neden böyle manyakça bir iş yaptığımı merak ettiğinizi varsayarak açıklayayım... (merak etmiyorsanız bu paragrafı okumayın) Tanıdık ısıl işlemci olmadığını söylemiştim ya az önce, Mogan Bıçağı da tanımıyordum ama en azından Turhan Usta adını biliyordum ve uzun süredir de tanışmak istiyordum... Bir bahanesi de varken ne gidicem Allahın Ostimine diye düşündüm ve dönüp tam ters istikamete, Gölbaşı'na gidip Ostim'i ters köşeye yatırdım... :) (Ne de olsa Fenerbahçeliyiz, Kralex'i seyrede seyrede bizde ters köşe kompedanı olduk Allaha şükür...)

Neyse uzatmayayım (!), 1968 yılının sıcak bir Ağust... pardon ya, o kadar geri gitmeye gerek yok di mi? :D Mogan Pıçağa (biz bıçağa pıçak deriz arkadaş, ne var???) gittim, içerde 3 kişi var, biri Turhan Usta... Sağolsun, beni son derece kibar karşıladı, ben soramadan "istersen bırak bunu, ısıl işlemini yapalım" diyerek beni zahmetten de kurtardı amaaa, ya işte, işin birde aması var arkadaş; ben hiç o kadar 440C'yi birarada görmemiştim hatta Türkiyede o kadar 440 çelik olacağını da düşünmüyordum ama var vallaha :) Karacadan Mandaya, Dağ Keçisinden Fildişine dünyanın kemiği, Abanozdan Gül Köküne, Ceviz Kökünden Wengeye dünyanın ağacı... Mevlam verdikçe vermiş, verdikçe vermiş, gözümüz yok tabii... (Haşırrrrt, Allah, çarpıldık olm...)  ???

Dünya tatlısı bir insan Turhan Usta ve harbiden de usta... O işlemeler, o balçaklar, o finishing, o kombineler (çelik+fildişi+abanoz+gümüş+altın+deri gibi) rüya gibiydi vesselam... Birde oğlu var, o da usta ama ilk görüşte sanki dükkanda dün çalışmaya başlamış çırak sanırsınız... O derece yani...

Sayelerinde bugün çok kaliteli 5-6 saat geçirdim ama buradan tekrar uyarıyorum; Bıçak yapmaktan zevk alıyorsanız, Mogan Bıçağa gidip sinirlerinizi zıplatmanın anlamı yok, sonra sorgulamaya başlıyorsunuz zira "eğer benim yaptıklarım pıçaksa bunlar ne, eğer bunlar pıçaksa ben naapıyorum?" diye...  :D

Sevgiler,
Turhan usta kanal B  deydi sanirim programda cirak bulamamaktan yakiniyordu  :)iste ciragin hasi Turhan usta  :2up,giyaben taniyoruz ustayi o bizi tanimasada taaa Almanyadan selam söyledigimi iletin lütfen.
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

cmblc

• 518
« Yanıtla #6 : 30 Haziran 2011, 02:21:07 »

Sevgiler,
Turhan usta kanal B  deydi sanirim programda cirak bulamamaktan yakiniyordu  :)iste ciragin hasi Turhan usta  :2up,giyaben taniyoruz ustayi o bizi tanimasada taaa Almanyadan selam söyledigimi iletin lütfen.

Ve aleyküm selaaam...

Eğer çıraktan kastı  dükkana paspas atacak ve çay demleyip servis edecek biriyse zevkle yaparım bila bedel ve fakat bıçak yapımında çalışacak biriyse eğer, 2 saat geçmeden  tekme tokat kovar beni, bu yaştan sonra ağır olur :D

Sevgiler,
Get Serious...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #7 : 30 Haziran 2011, 12:09:48 »
başlığı okuyunca insanın aklına kötü bişey geliyor

ama Turhan ustayı tanıyanlar bilir ki çok tatlı bir adam 
ama gerçekten o bıçaklar moralinizi bozmaz da ne yapar
onlara bıçak demek hakaret bile sayılabilir  ;)

Mogan Pıçağa (biz bıçağa pıçak deriz arkadaş, ne var???)

bizde pıçak deriz :2up

işin kötüsü biz çakıya da pıçak diyoruz ;)
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 12:15:02 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2011, 13:12:37 »
başlığı okuyunca insanın aklına kötü bişey geliyor

ama Turhan ustayı tanıyanlar bilir ki çok tatlı bir adam 
ama gerçekten o bıçaklar moralinizi bozmaz da ne yapar
onlara bıçak demek hakaret bile sayılabilir  ;)

Mogan Pıçağa (biz bıçağa pıçak deriz arkadaş, ne var???)

bizde pıçak deriz :2up

işin kötüsü biz çakıya da pıçak diyoruz ;)

:2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
vallahi ne diyeyim bugün mogan bıcağı aradım nasip turhan usta telefona cıktı  onun gibi insanlara biraz fazlaca ihtiyacımız var
gerçekten telefonla konuşmamıza rağmen sanki 40 yıllık ahbabız gibi hissettiriyor.  :2up :2up :2up :2up

Turhan ustaya saygılarımı sunuyorum

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 01 Temmuz 2011, 16:55:55 »
Vallahi al benden de o kadar Ahmetcim... Bu işe meraklandıktan beri bende belgesel izlemiyorum... Turhan Usta konusunda da haklısın, bilgisini paylaşmaktan keyif alan bir usta o...

Yahu, utanıyorum üstatlar "yapa yapa bunu mu yaptın?" diye soracaklar diye... :-X Hele bir bitsin de hayırlısıyla, rezil olmayacağıma inanırsam yayınlarım...

Sevgiler,
Abi utanacak ne var , sen tohum at bitmezse toprak utansın (ne alakaysa) , sen bi yayınla beğenilmezse bıçak utansın...
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #11 : 01 Temmuz 2011, 17:07:52 »
Cem abi yine döktürmüşsün. Bir ara imkanım olsa da gitsem dediğim kişilerden biri Turhan Usta. Şimdi daha da sabırsızlandım.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #12 : 01 Temmuz 2011, 17:10:16 »
bakalım hayırlısı ile memlekete gidiyorum olmadı ankara üzerinden dönerim göl başına bir uğrayı veririm
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

cmblc

• 518
« Yanıtla #13 : 01 Temmuz 2011, 21:06:22 »
Cem abi yine döktürmüşsün. Bir ara imkanım olsa da gitsem dediğim kişilerden biri Turhan Usta. Şimdi daha da sabırsızlandım.

E atla gel yarın, birlikte gideriz...

Sevgiler,
Get Serious...

cmblc

• 518
« Yanıtla #14 : 01 Temmuz 2011, 21:07:44 »

Sevgiler,
Abi utanacak ne var , sen tohum at bitmezse toprak utansın (ne alakaysa) , sen bi yayınla beğenilmezse bıçak utansın...

:D

İnşallah Pzt. - Salı yayınlarım o zaman...

Sevgiler,
Get Serious...

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #15 : 01 Temmuz 2011, 21:12:06 »
bıçaksever bir arkadaşım
geçen seneki av fuarında mogan bıçağın ustası turhan ustam  bıçakların fotoğrafını çekmek istemiş
ama Turhan ustam izin vermemiş
o da çok  bozulmuş tabi 

modellerimiz çalınıyor denmiş ama arkadaş sadece  kolleksiyoncu  ......
Yusuf BİÇER / Adana 1974

cmblc

• 518
« Yanıtla #16 : 01 Temmuz 2011, 21:26:16 »
bıçaksever bir arkadaşım
geçen seneki av fuarında mogan bıçağın ustası turhan ustam  bıçakların fotoğrafını çekmek istemiş
o da çok  bozulmuş tabi 

Bence Turhan Usta son derece haklı bu konuda... O kadar emek ve çaba verdikten sonra bu kadarcık önlem lazım... Arkadaşınız Turhan Ustayı önceden tanıyorsa iş değişir tabii ama o anda görüşmüşlerse ilk kez, normal bir tepki vermiş usta...

Sevgiler,
Get Serious...

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #17 : 01 Temmuz 2011, 22:40:47 »
arkadaş tanınmış biri
avcılık konusun da faal biri
avcı lideri
avcı dernekleri ve av köpeği köpek federasyon görevlisi
internette av ve bıçakla ilgili forumlarda ve dergilerde yazar ve moderatör
ciddi bir bıçak kolleksiyoncusu 

yani sıradan bir kolleksiyoncu yada bıçak meraklısı değil
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2011, 22:42:22 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
« Yanıtla #18 : 01 Temmuz 2011, 22:46:10 »
bıçaksever bir arkadaşım
o da çok  bozulmuş tabi 

Çalacak olsam  bastırır parayı alır bıçağı sonrada kopyalarım. turhan usta bunu düşünememiş mi?

Bence Turhan Usta son derece haklı bu konuda... O kadar emek ve çaba verdikten sonra bu kadarcık önlem lazım... Arkadaşınız Turhan Ustayı önceden tanıyorsa iş değişir tabii ama o anda görüşmüşlerse ilk kez, normal bir tepki vermiş usta...

Sevgiler,
Çalacak olsam  bastırır parayı alır bıçağı sonrada kopyalarım. turhan usta bunu düşünememiş mi? Resmini çekilmesini engellemek çalınmasına önlem değil.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #19 : 01 Temmuz 2011, 23:31:34 »
Çalacak olsam  bastırır parayı alır bıçağı sonrada kopyalarım. turhan usta bunu düşünememiş mi?

Resmini çekilmesini engellemek çalınmasına önlem değil.

aynen zaten modeller internette de var
Yusuf BİÇER / Adana 1974