Elinize sağlık. Hepsi kullanım alanına uygun güzel bıçaklar olmuşlar. Bende stabilizasyon ile ilgili sormak istedim. Akripol markasının akrilik verniğini araştırdım, bunların yavaş donan dondurucuları olduğunu öğrendim.
Sorularım;
1. Donruducu oranlarını kullanım klavuzuna göre mi koydunuz?
2. Vernikte bekletme süresi ve vakumlama miktarı neydi?
3. Ben malzemecideyken tesadüfen bir boyacı ustası geldi, bu verniklere a da olsa boya girilebildiğini belirtti. Siz böyle bir deneme yaptınız mı?
Saygılarımla,
Öncelikle teşekkürler.
1 Orbay marka akrilik vernik ve setleştirici kullandım. Sertleştirici oranını klavuza ve satıcının tarifine göre kullandım.
2 Vernikte 24 saat vakumda kaldı. Vakum buzdolabı motoru ile yapıldı vakumlama miktarını bilmiyorum.
3 Ben bu işte boya denemesi yapmadım fakat renklendirme denemelerim oldu. Su bazlı boyalar, Mürekkep, Alchol ink, Akrilik boyalar, Toz pigmentler vs ile denemeler yaptım malesef başarılı olamadım.
Bütün denemelerimi janjanlı akçaağaç üzerinde yaptım. Belki daha yumuşak başka ahşaplarda başarılı olunabilir yada ben doğru yöntemi bulamamış olabilirm.
Zamansızlıktan farklı denemeler yapma şansım olmadı.
Ayrıca akrilik vernik deneyecek arkadaşlara tavsiyem şu; Verniğin içine sertleştirici karıştırıldığı için neredeyse tek kullanımlık gibi oluyor. Bu nedenle mümkün olduğunca çok ahşabı birden vakumlamak daha doğru olacaktır. Çünkü 48 saat içinde vernik tamamen donuyor.
Saygılar.